Menu Meny

Guide til Kroatia - seile i Vis, Hvar, Brac, Split

Reisen dit

Norwegian og SAS flyr direkte til Split, og Norwegian flyr til Dubrovnik om sommeren. Ryanair flyr fra Rygge til Zadar. Regn med 2500 kroner for en flybillett t/r. Turoperatørene arrangerer som oftest transit. Pris varierer i forhold til hvilken havn båten går ut fra. På nettsiden croatia-taxi.hr kan du regne ut priser for taxi.

Arrangører

Mat

Kroatias kjøkken er inspirert av Balkan og Italia. Ved kysten serveres det mye fisk og skalldyr. De krydrete kjøttdeigbiffene ?evap?i?i er en av spesialitetene. Det er også grillet lam, fåreost, aivar, trøffel og olivenolje. I Kroatia produseres det også mye god vin.

Prisnivå

Prisen for å leie båt varierer avhengig av måned, antall personer og hvor stor båten er – samt hvor gammel den er. I oktober, som er lavprissesong, kan prisen for samme båt være 20 000 kroner billigere enn i juni. Mange arrangører byr på rabatter ved slutten av sesongen. Husk på at du også må betale havneavgifter, bortsett fra når du legger til ved en restaurant, da er det vanligvis gratis.

Best tid å reise

Turistsesongen strekker seg fra mai til oktober. Juni og september er de beste månedene om du vil unngå den varmeste perioden. I oktober er badevannet fremdeles rundt 20 grader, men da faller det noe mer regn.

Gå ikke glipp av!

Planlegg godt og vær ute i god tid. Seileforholdene kan forandre seg raskt, og ved enkelte havner er det om å gjøre å være ute i god tid for å få plass.

Glem det!

Solbrenthet. Husk at solens UV-stråler blir sterke fordi de reflekteres i vannet.

3 populære seilturer

1. Nordre Dalmatia, nasjonalparken Kornati og skjærgården ved Šibenik. Start ved havnebyen Biograd sør for Zadar og seil mot den ensomt beliggende øya Zut, som er full av beitende husdyr og olivenlunder. Sett av en dag eller to for å utforske nasjonalparken Kornatis største øy og de hyggelige naturlige vikene du finner der. Fortsett så til den vakre havnen på Kaprije, eselreservatet Logorun og ankre til slutt opp ved øya Murter, som har noen av Kroatias få sandstrender.

2. Midtre Dalmatia, Splits nordlige skjærgård. Ta utgangspunkt i Trogir eller Marina Kremik i Primošten. Du vil ha glede av begge byene, og de er gode steder å starte både for å seile nord- og sørover. Seiler du sørover, kommer du til Solta – og Bols kjente strender på øya Brač. Så velger du om du vil fortsette innover mot Makarska eller mot partybyen Hvar.

3. Søndre Dalmatia og Splits sørlige skjærgård. Seil langs kysten til Makarska og gjør en stopp ved Lovište før du drar videre til Korčula. Gjør en stopp ved honningøya Mljet for å utforske nasjonalparkens saltvannsinnsjøer, før du neste gang kaster anker i en av Elafitiøyenes mange bukter. Neste stopp blir naturligvis middelalderbyen Dubrovnik.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!