Menu Meny

Guide til Malaysia, Perhentian Islands

Reisen dit

Eksempel: Thai Airways via Bangkok, Qatar via Doha, Emiratene via Dubai. Fra 4700 t/r.
Fra Kuala Lumpur tar du buss til Buala Besut (drøye 10 timer, 80 kroner). Eller fly fra Kuala Lumpur til Kota Bharu (300 kroner én vei) og deretter taxi derfra til Kuala Besut.
Båt fra Kuala Besut til Perhentianøyene (70 kroner) seiler en gang i timen, fra tidlig morgen til klokken 16.

Reise rundt

På Perhentianøyene er det verken vei, biler eller mopeder – bare stier og båter. Pris for en tur med vanntaxi starter på 20 kroner per person om du skal til nærmeste strand. Båttaxi mellom øyene koster 40 kroner. Prisene dobles etter at det er blitt mørkt.

Overnatting

Vil du dyrke utelivet, skal du dra til Lille Perhentian. Chalet Resort ligger i den ene enden av Long Beach og tilbyr enkle dobbeltrom uten klimaanlegg for 140‒200 kroner.
I den andre enden av stranden, vakkert beliggende på noen grønne klipper med fin utsikt over havet, ligger D’rock Garden, der de enkle dobbeltrommene koster 100 kroner og de eksklusive 600 kroner.
Vil du ha en skikkelig fest, tar du den på backpackerstedet Ombak, midt på øya. Et dobbeltrom med frokost koster 300 kroner. Ønsker du klimaanlegg, går prisen opp til 700 kroner.
Vil du være alene i paradiset, er Mira Beach Chalets et godt alternativ. Rundt ti enkle trehytter på en meget vakker strand. Dobbeltrom fra 140 kroner. Bestill i god tid i forveien.
På Store Perhentian er prisene litt høyere. Watercolour Resort byr på enkle hytter for 160 kroner.
Coconut Chalet
på Store Perhentian har romslige bungalower for 500 kroner.
Perhentian Islands Resort
er et godt sted for familier, har eget spa og eksklusive rom. Dette er det nærmeste et luksushotell du kan komme på øyene. Dobbeltrom fra drøye 600 kroner.

Mat

På Store Perhentian er Paradise Restaurant et godt alternativ om du vil spise thaimat. Stekte nudler med sjømat koster 24 kroner, men en sterk blekksprutsalat kommer deg på 46 kroner.
På Lille Perhentian serverer Bubu gode retter og ferske skalldyr. Sannsynligvis den beste maten på øyene, til en rimelig pris.

Severdigheter

På Perhentian er det naturen selv som er den selvfølgelige attraksjonen. Gå tur langs en av stiene og møt aper, varaner, gekko, flygende ekorn og flygende hunder.
Snorkle i det krystallklare vannet og se hai og fisk og koraller i all verdens farger og former.
Søker du etter havskilpadder, ta et dykkerkurs hos Watercolours Dive Centre.

6 herlige strender

1. Turtle beach på Store Perhentian. Hundrevis av meter med kritthvit strand. Helt uten bebyggelse, omkranset av jungel. Et sted du kommer til å huske resten av ditt liv.
2. Mira beach
, Lille Perhentian. En magisk stille, beskyttet strand som skapt kun for deg. Iallfall kommer du til å føle det slik når du er der.
3. Flora beach
, Store Perhentian. En u-formet strand beskyttet av vakre, surrealistiske klipper foran en vegg av mørk jungel. Stjernehimmelen over Flora Bay er det vanskelig å matche.
4. D’lagoon
, Lille Perhentian. En litt større versjon av Mira Beach. Utrolig vakker. Sjelden føles hverdagens stress og tempo like fraværende som her.
5. Aur beach
, Lille Perhentian. Denne perlen ligger bare noen minutters gange fra den lett overbefolkede Coral Beach. Avsides. Isolert. Perfekt.
6. Paradise beach
. Store Perhentian. Som navnet antyder nesten påfallende flott. En stor resort tar opp en del plass, men klarer likevel ikke å dempe strandens bedøvende skjønnhet.

GÅ IKKE GLIPP AV!

Snorklingen. Koralldøden er trist, men livet som leves der revene ennå er intakte, er ubeskrivelig.

GLEM DET!

Arrangerte snorkleturer. En kilde til frustrasjon, med høy musikk og turister som ødelegger korallene. At de dessuten skremmer bort det de er her for å se, er nok en grunn til å unngå dem.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten - ca én gang i måneden.

Abonnér - spar 70%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!