Menu Meny

Guide til Warszawa

Hipster Warszawa

1500 m2 do wynajęcia

Kultursenter og klubblokale i en gammel industribygning. Om dagen er det forskjellige arrangementer her, og det er hyggelig å sitte ute i bakgården. I helgene forandres 1500 m2 do wynajęcia til en klubb med tekno og elektronisk musikk. Nylig stengte klubben på sin gamle adresse, men den åpner i sommer igjen på en ny.
Se etter på nettsiden deres for oppdatert informasjon.
■ Solec 18/20, 1500m2, pl-pl.facebook.com/1500qm

Galeria Funky Studio

Kafé, konsertsal og av og til galleri – i ett. Galeria Funky Studio er et fint sted å sitte med laptopen, og er et populært samlingssted. Godt utvalg av salater, smørbrød og kaker.
■ Funky, Plac Zbawiciela 2, pl-pl.facebook.com/Galeria

Charlotte

Elegant bistro med åpent kjøkken som gir en interkontinental følelse. Perfekt sted for et glass vin, ost og en tallerken skinke. Eller kjøp et nybakt brød med hjem.
■ Aleja Wyzwolenia 18, Plac Zbawiciela, bistrocharlotte.pl

Plan B

Et av de mest populære stedene i Warszawa. Plan B virker ikke så spesielt, men er likevel et av de faste stedene på en barrunde. En blanding av røft og gemyttlig. Plan B er mest populær som bar, men de arrangerer også en rekke kulturarrangementer.
■ Aleja Wyzwolenia 18, Plac Zbawiciela, pl-pl.facebook.com/PowiekszeniePlanB

Café Kulturalna

Om dagen en rolig kafé som enkelte kvelder blir forvandlet til klubb, ofte med livemusikk. Café Kulturalna ligger i tilknytning til Teatr Dramatyczny i det gamle kommunistiske Kulturpalasset.
kulturalna.pl, / CafeKulturalna, Plac Defilad 1

Warszawa Powiśle

Den opprinnelige kafeen og baren Warszawa Powiśle er bygget inne i et gammelt billettkontor fra en jernbanestasjon. Stedet har oppnådd en kultstatus og har selv markedsført seg som «en kiosk med vodka og kultur». Populært i kulturkretser.
■ Leona Kruczkowskiego 3B, facebook.com/warszawapowisle

Clud Nad Wisłą

I løpet av de siste årene har området rundt elva Wisłą blitt stadig mer trendy. Det skjer mye på det populære Cud nad Wisłą, også konserter, men er det dårlig vær, kan konsertene bli avlyst. Åpent kun i sommersesongen.
■ Bulwar Flotylli Wiślanej, cudnadwisla.com / CudownieNadWisla

Pawilony

I en gjemt bakgård med mengder av små barer, der det av og til er så fullt at folk må stå ute på gaten for å prate. Her er det flere studenter og turister enn hipstere.
■ Ulica Nowy Świat 22/28, enklest å gå inn dit via en inngang ved gaten Nowy Świat 26, pl-pl.facebook.com/pawilony

W. Oparach Absurdu

Et av de mest populære stedene i bydelen Praga. Kitschy, fargesterkt interiør i en salig blanding av ting fra secondhandmarkedet. I samme gaten ligger det flere kafeer og barer – og en gammel vodkafabrikk som i dag er et kultursenter.
■ Ząbkowska 6 / facebook.com/woparachabsurdu

Klubokawiarnia Towarzyska

I denne klubben er det et kaldt og minimalistisk interiør, innredet i en bygning fra 1959. I lokalene har det tidligere vært slakterbutikk. Nå arrangeres det diverse kulturaktiviteter her. Klubokawiarna Towarzyska ligger i boligområdet Saska Kępa, på den andre siden av Wisła og i nærheten av gaten Francuska. Denne gaten er vekket til live igjen, med mange kafeer og barer og er et roligere alternativ til Warszawas mer sentrale strøk.
■ Zwycięzcow 49 / pl-pl.facebook.com/Towarzyska

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!