Menu Meny

Guide til Thailand, Ko Kut

Reisen dit

Reisen til Ko Kut fra Bangkok er ikke så vanskelig som man kanskje skulle tro. Alt man trenger er en halv dag og litt tålmodighet. For å unnagjøre reisen på en dag er det viktig å være tidlig ute for å rekke siste fergen til øya. Den første bussen fra Ekkamai-stasjonen (Bangkok) til Trat går klokka 05.00, men det er også mulig å ta den som går en time senere. Koh Kood Princess Ferry er det vanligste (og tregeste) fergeselskapet, og har en egen disk på busstasjonen i Trat. Turen tar cirka to timer, og inkluderer transport fra Trat til Laem Sok (45 minutter), fergen til Ko Kut og buss fra havnen til de fleste hotellene.

Overnatting

Budsjett: Cozy House. Som navnet lover: hjemmekoselig og veldrevet hotell, cirka fem minutters gange fra stranden. Bungalower fra 150 kroner per natt. Frokost inkludert, samt gratis kajakk-leie.

Middels: Koh Kood Beach Resort: Skamrost resorthotell få meter fra privat strandlinje. Fra 600 kroner natten.

Luksus: Soneva Kiri: Øyas desidert mest eksklusive resort, med egen gourmetrestaurant, kino, strandlinje og observatorium. Gigantiske private villaer fra 5000 kroner natten og oppover.

Gjøremål

Motorsykkel: Mange hoteller, barer og restauranter leier ut motorsykler og automatiske scootere på dagsbasis. Man trenger som regel ikke førerkort, men grunnleggende ferdigheter er påkrevd. Husk at Thailand har venstrekjøring. Normalt betaler man rundt 60 kroner dagen, eksklusive bensin. Kjør forsiktig – ikke regn med at noen andre gjør det!

Naturperler

Det er en rekke naturlige attraksjoner spredt rundt på Ko Kut, inkludert tre fossefall og badekulper. Alle er verdt å se, men kan fort fylles opp med både lokalbefolkning og turister utover dagen. For den beste opplevelsen – vær der rundt soloppgang. Også verdt å se er to gigantiske Makka-trær gjemt i regnskogen, markert på de fleste turistkart, begge over 500 år gamle. Mange hoteller låner også ut gratis kajakker.

Dykking

Flere dykkerfirmaer opererer på Ko Kut og tilbyr alt fra enkeltdykk til open-water-kurs. Tre av dem finnes på veien bak Chlong Chao Beach. BB Divers – landets eneste femstjerners dykkersenter.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!