Menu Meny

Guide til Rio de Janeiro, favelaene

Reisen dit

KLM og Air France har det beste og raskeste flytilbudet fra Oslo. Tidlig avgang fra OSL med kort mellomlanding i Amsterdam, og du er fremme i Rio allerede kl. 19.40 om kvelden. En t/r-billett koster ca. 7500 kroner. TAP har også en god rute til tilsvarende pris, med kort mellomlanding i Lisboa. Da flyr du om natten og lander i Rio kl. 07.25 neste morgen. Med lengre mellomlanding kan du finne billetter fra kr 5800 fra bl.a. British Airways, SAS, Iberia og American Airlines.

Overnatting

Et enkelt, men populært hostel i Vidigal er Da Laje. Rommene har mange sengeplasser, og det er ganske trangt, men koster kun 120 kroner/natt. Over hostelet ligger takterrassen med baren Da Laje, som et av høydepunktene i Vidigal. Overfor hostelet ligger det langt mer luksuriøse hotellet Mirante do Arvrão, som har alt fra hyggelige og romslige sovesaler med tolv senger, til en luksussuite med egen balkong. En seng i en sovesal med aircondition koster ca. 120 kroner, og en natt i luksussuiten ca. 850 kroner. Hvis du er ute etter å feste, er Chill Hostel det beste stedet å bo på i Babilônia. Her henger alle surfere og backpackere. Under høysesongen mellom desember og februar koster et dobbeltrom ca. 400 kr/pers. En natt i sovesal med åtte senger koster 80 kr/person. Vil du ha et roligere opphold i Babilônia, skal du finne Casa da Vera. Hun har fem dobbeltrom med toalett og dusj som hun leier ut for 350 kr/natt. Inkludert i prisen kan du nyte late dager eller netter på hennes fantastiske terrasse med utsikt over hele Copacabana. E-post: verarufinoe@yahoo.com.br

Mat

Den restauranten som lokker flest turister opp i favelaen, er Bar do David i Chapéu Mangueira, som ligger ved siden av Babilônia. Her serveres det stekte fiskefileter med tomatsaus og potetstappe. Restauranten serverer også spesialiteter fra Nordeste. En annen bra favelarestaurant er Pensão Boa Vista i Pavão-Pavãozinho-favelaen i andre enden av Copacabana. Her kan du nyte brasiliansk husmannskost med en nydelig utsikt over Ipanema. I Santa Marta-favelaen er Bar do João et godt valg om du vil ha noe å spise og bli igjen i området for et par øl. Baren ligger overfor sambaskolen Mocidade Unida da Santa Marta og har et festlig publikum.

Pris

Rio er nesten like dyrt som London og New York, men om man bor i en favela og spiser på vanlige restauranter, kan man leve ganske rimelig. En halvliter koster mindre enn 30 kroner, og en middag ligger på ca. 100 kr/pers.

3 utesteder i Rios favela1. Estrelas da Babilônia Hyggelig bar ved siden av utsiktsplassen i Babilônia. Her kan du bestille en pizza og nyte solnedgangen over Copacabana. På fredagskvelder spiller DJ Angola musikk, og baren er åpen til kl. 02, eller lenger. 2. Bar do Alto En annen trivelig bar i Babilônia – øverst i favelaen med mange «gringos» som gjester. 3. Terrassen til hotellet Mirante do Arvrão Det beste feststedet i Vidigal. Ulike klubber leier seg inn her i helgene og har de heteste festene i Rio. Cover 100-500 kroner. Festene på terrassen overfor, Da Laje, er billigere og med nesten like mye folk. dalajevidigal.com.br Gå ikke glipp av! Fersk Açai med müsli på juicebarene i Ipanema. Perfekt som lunsj på en varm dag.

Glem det!Hostelet Alto Vidigal. Dårlig stemning og service.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!