Menu Meny

Guide til Peru - Urubamba, klatring/fotturer

Hvor

Urubamba-dalen ligger ca. en times kjøring fra Cuzco, i det sørøstlige Peru. Cuzco har ca. 435 000 innbyggere, og er mye besøkt av turister som tar turen til Machu Picchu.

Flyreisen dit

Fra Oslo til Lima fra kr 8000 og oppover. Fra Lima til Cuzco finnes det ulike aktører, men for eksempel Star Peru for kr 2200 t/r.

Reise rundt

Tog er rimelig, og du kommer nær naturen. Du kan velge mellom tog i tre ulike prisklasser, fra luksus til skrangling. Her kan du få servering og utsikt når togene kjører i sikksakk nedover fjellet. Du kan også leie taxi eller bil.

Reisen til kapselen

Enkleste veien er å fly til Cuzco via Lima. Har du bestilt overnatting i kapsel, kan du bli hentet i Cuzco og kjørt til Urubamba-dalen. Du kan også reise med tog til Ollantaytambo. Da vil du se kuplene på høyresiden i fjellsiden når toget passerer.

Overnatting i kapsel

2200,- kroner for klatring, zipline og overnatting i dobbeltrom, inkludert guide, middag og frokost. Det er også mulig å booke kun klatring eller zipline. For å komme opp i kapselen må du klatre.

Overnatting i Cuzco finnes i ulik standard, vi sov på B&B Hotel Pensión Alemana, som var grei standard for under 500-lappen. Veldig hyggelig personale og god stemning.

God matopplevelse

Visuelle og gjennomførte Cafe Morena i Cuzco var perfekt den dagen vi kom slitne ned fra kapselen. Anbefaler pasta med valnøttpesto og lokal ost, og søt pasjonsfrukt- og sjokoladepai.

Andre severdigheter i nærheten

Inkaruinene Machu Picchu må oppleves. En kan gå inka-trail (husk å bestille i god tid) eller ta tog og buss opp. Selv om det er Sør-Amerikas mest besøkte turistattraksjon, er det et gigantisk område, og kommer du tidlig, slipper du den største folkemengden. Stå opp i mørket, slå deg ned med en av de lokale lamaene og se tåken forsvinne og verdensarven komme frem i dagslyset.

Lær om astronomi og kjenn igjen stjernekonstellasjonene når du ligger i kapselen med universet rett over deg. Planetariet i Cuzco byr på varmt drikke og himmelsk utsikt fra teleskop. http://www.planetariumcusco.com/es/

Dyreliv

Se etter pygméhjort, brillebjørn, alpakka, lama og gribb.

Tips!

Flyr du opp til Cuszo fra lavlandet i Lima, merker du ofte høyden. Ta noen dager i Cuzco for å venne deg til høyden før du klatrer, de første dagene gir den tynne luften ofte en ubehagelig følelse av svimmelhet og fyllesyke. Ta det rolig. Koka-te skal visstnok hjelpe mot høydesyke.

Ikke gå i fella

Kokate, blader og drops fra kokaplanten, gir ingen rusopplevelser, men skal hjelpe mot høydesyke og finnes overalt. Koka-produkter er dagligdags her, men om du tar det med hjem i bagasjen, regnes det som narkotika i Norge.

Unngå

Ikke betal for å få fotografere søte småjenter med babyalpakkaer på fanget. De tas ut av skolen om de tjener nok penger på gaten.

Pass på

Ayahuasca-turisme er økende. Sjamaner og forkjempere kaller det en mental renselse med urtebrygg som skal gi en varig og positiv livsendring, men ikke hiv deg uti uten å ha reflektert godt over eventuelle farlige bivirkninger.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!