Menu Meny

Guide til Den tapte byen, Colombia

Reisen dit

De aller fleste guidede turene til Teyuna, Den tapte byen, starter i Santa Marta. Den enkleste måten å komme dit på fra Bogotá er å fly. Det er stadig flere flyselskaper som åpner ruter mellom Europa og Colombia; til Bogotá kan man fly med blant annet KLM, Air France eller Avianca. Innad i Colombia tilbyr Avianca og VivaColombia de billigste reisene.

Turselskaper

Det er ikke mulig å besøke Den tapte byen på egen hånd, man må gå i følge med en guide. Det er en mengde autoriserte turselskaper som tilbyr turen, de har inngått en prisavtale, og det koster det samme uansett hvilket selskap du velger, i 2015 var prisen på 700 000 COP=2100 NOK (uavhengig av om du velger å gjennomføre turen på 4, 5 eller 6 dager) og inkluderer alt: guide, transport, overnatting (køyeseng eller hengekøye) og alle måltider. Det er mulig å booke turen på forhånd, men det er heller ikke noe problem å møte opp på et kontor i Santa Marta en dag eller to før man tenker å dra, i høysesongen har de aller fleste selskapene turer som starter opp hver dag.

Expotur

En av de mest profesjonelt drevne selskapene i Santa Marta, kan tilby noen engelsktalende guider.

Vær forberedt på at det er svært få guider som snakker engelsk, og de snakker ikke nødvendigvis spesielt godt, men i de aller fleste gruppene er det som regel minst en person som snakker godt nok spansk og engelsk for å oversette for resten av gruppen.

Wiwa Tour: Eneste turselskap som er eid og drevet av urbefolkningen og som tilbyr lokale indianerguider. http://wiwatour.com

Guias y Baquianos: Selskapet som først startet opp guidede turer på 80-tallet og som har lengst fartstid. http://www.guiasybaquianos.com

Expotur: www.expotur-eco.com

En sovesal på en av campene. Alle sengene er godt utstyrt med myggnetting.

Ta med

Myggspray og lange ermer! Jungelen kryr av mygg og andre stikkende insekter. Selv om de ikke er bærere av malaria, og Colombia har sett en nedgang i utbrudd av Chikungunya (febersykdom som spres med mygg), kan stikkene i seg selv være svært irriterende, og mange har en tendens til å reagere sterkere på myggstikk her enn andre steder.

Gå ikke glipp av

Tayrona. Etter noen dager i jungelen er ingenting bedre enn å slappe av ved en av Colombias vakreste strandperler. Ta en dagstur fra Santa Marta, sov i en hengekøye rett ved stranda eller bo et par dager i en ecolodge rett utenfor nasjonalparken.

Les reportasjen COLOMBIA: Den (for)tapte byen

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!