Menu Meny

GUIDE: ROADTRIP USA

Vagabond gir deg oppskriften til en heftig roadtrip i USA

Denne ruten kalles av og til for Four Corners fordi den går gjennom hjørnet der de fire delstatene Arizona, Nevada, Utah og Colorado møtes.

Best tid å reise: April‒mai samt september‒november byr på et svalt og behagelig klima.

Kjørestrekning: 180‒200 mil

Startpunkt: Las Vegas, Nevada

Ankomst: Albuquerque, New Mexico

Anbefalt tid: Du kan kjøre turen på en uke, men to‒tre uker er bedre.

​Reiserute

Denne ruten passer for deg som vil se det meste av de beste store nasjonalparkene i det sørvestlige USA. Vi valgte å starte i Las Vegas og fly hjem fra Albuquerque i New Mexico.

Norwegian flyr direkte Oslo–Las Vegas, men du må mellomlande i en annen amerikansk by dersom du flyr fra/til Albuquerque.

Du kan eventuelt droppe New Mexico og fly hjem fra Denver i Colorado, eller om du har tid nok, kjøre vår rute og deretter fortsette tilbake til Las Vegas. Ikke samme vei, men langs den gamle Route 66, som går sør for Grand Canyon, via byer som Flagstaff og Gallup.

Overnatting

Her er noen av de stedene vi anbefaler at du å bestiller rom på forhånd. Det er særlig lodgene i nasjonalparkene som er populære, og som ofte er bortbestilt et halvt år i forveien. Reiser du på et stramt budsjett, kan du bruke de utmerkede campingplassene i parkene.

Under the Eaves Inn. Hyggelig B&B i lille Springdale ved Zion nasjonalpark. 900 kroner for de billigste rommene.

Zion Lodge. Vil du bo ute i naturen i det mektige Zion Canyon, er denne lodgen den eneste muligheten. Rom fra 1900 kroner.

Carli Cochitta. Koselig B&B i Moab i passe avstand fra den livlige hovedgaten. Fra 900 kroner.

Grand Canyon Lodge North Rim. Klassisk nasjonalparklodge på nordsiden av Grand Canyon. Litt The Shining-stemning med stor spisesal med høyt tak og hvite duker. Fra 1300 kroner for en hytte, litt billigere for et motellrom.

Hilton Santa Fe Historic Plaza. Her er det mange turister, men det er ingen mangel på hoteller. Ønsker du luksus, anbefales denne oasen med flott beliggenhet like ved gamlebyen. Ca. 1500 kroner.

Mat

Maten blir bedre og mer krydret jo lenger ned mot den meksikanske grensen du kommer. Av disse fem delstatene er det bare New Mexico som har et utpreget lokalt kjøkken, der det sørvestamerikanske møter sterk chili, men likevel med en egen vri som skiller seg fra vanlig texmex. Chili er konge i New Mexico, både den røde og den grønne, og mange steder har egne chilifestivaler.

Eklecticafé. Hyggelig, hippieaktig kafé midt i Moab. Bestill reuben sandwich eller enchillades. Bra dersom du vil ha en pause fra kolestrol-fremmende burgere. Et pluss for god kaffe. (352 N. Main St.)

Peace Tree. Ser ikke så fin ut utenfra, men har gode burgere og mange vegetariske alternativer. Ligger langs hovedgaten i Moab. (20 S. Main St.)

Cowgirl BBQ. Har du lyst på barbecue og meksikansk, eller kun en drink, anbefales dette stemningsfulle stedet med trivelig uteserverig i det travle strøket ved jernbanestasjonen i Santa Fe. (319 S. Guadalupe St.)

Plaza Café. Klassisk spisested ved torget i Santa Fe, populært som frokoststed både blant turister og fastboende. (54 Lincoln Ave.)

Shopping

I Santa Fe selger mange av butikkene indianerhåndverk som smykker, keramikk og tepper, og du kan også handle direkte av indianerne som selger sine ting utenfor Palace of the Governor. Høy kvalitet. Og lokal mat, selvfølgelig, kjøp med noen salsa verde. I Las Vegas finner du det meste innen tradisjonell shopping. Det er lite salg langs veiene, så legg innkjøpene dine til begynnelsen eller slutten av reisen.

Tips! I det tørrlagte Utah er det få butikker som selger alkohol, så vil du ha en nightcap, så kjøp med en flaske fra Las Vegas.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!