Menu Meny

Guide til Kenya og Masai Mara

En ekte afrikansk safari er virkelig et eventyr, og møtet med løver, elefanter og giraffer ute i det fri, kanskje til og med til fots, er minner for livet.

Reisen hit

Det er ingen direktefly mellom Oslo og Nairobi. Turkish Airlines, Qatar Airways, KLM, Kenya Airways og Air France flyr til Nairobi. En t/r-billett koster fra 4000 kroner.

Reisen til Masai Mara

Det er enklest å fly fra Nairobi. Det er utallige muligheter (med for eksempel Safari Air Express) med rutefly, men du kan også fly charter (for eksempel med Yellow Wings). Det tar sju timer med bil fra Nairobi til Cottar’s 1920s Camp.

Masai Mara Naturreservat

Dette statlige naturreservatet er et av verdens mest kjente og dekker et område på 1510 km2. Til tross for at dyrebestanden fremdeles er høy, har den sunket med 60 % i løpet av de siste årene, og det sank med minst like mye i årene før det. Reservatet har alle de ikoniske afrikanske dyrene, og hver sommer forflytter mer enn to millioner gnuer, sebraer og gaseller seg fra Serengeti i Tanzania og hit.

Olderikesi Conservancy

Olderikesi ble grunnlagt i 2013 og er ett av de 14 eksisterende eller påbegynte conservancies. Disse conservancies er meget viktige og er en av grunnene til at dyrebestanden har gjenhentet seg bedre her enn inne i reservatet. Conservancies er ikke statseid, men drives av stiftelser som leier jorda fra eierne.

Cottar’s 1920s Camp

Det eneste overnattingsstedet i Olderikesi, luksus i tidlig 1900-tallsstil. Priser fra 5000 kroner per person per natt, pluss 800 kroner døgnet i parkavgifter. En stor del av pengene går til å drive Olderikesi, samt å betale avgiften til de 6000 lokale jordeierne. Du kan leie Calvin Cottar som privatguide, det koster 10 000 kroner døgnet.

Cottar’s 1920s Camp

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!