Menu Meny

Guide til Hawaii

Aloha! Surfe på kjempebølger, svømme med djevelrokker. Hawaii har et rikholdig utvalg av opplevelser.

Reise hit

Det er ingen direktefly fra Europa til Hawaii. Den enkleste måten å komme seg hit på er via Los Angeles. Både SAS og Norwegian flyr direkte til LA. Herfra er det ytterligere 6 timers flyreise til Hawaii. De fleste flyene lander i Honolulu på øya Oahu, men det er også mulig å fly direkte til noen av de andre øyene. Billetter ligger på ca. 7000 kroner t/r, litt avhengig av sesongen.

Reise rundt

Det er ikke spesielt gode fergeforbindelser på Hawaii. Det enkleste er å fly mellom øyene. Fra Honolulu kan du ta deg videre med Hawaiian Airlines (hawaiianairlines.com) til alle de andre øyene. Bortsett fra Oahu er Maui, Kaui og Big Island de mest populære øyene. Hvis du ønsker å utforske øya, er det en fordel med leiebil, fra ca. 2500 kroner for en uke.

Etter en lang flyreise er et par dager på komfortable Waikiki Beach perfekt rekreasjon.

Overnatting

Etter en lang flyreise er et par dager på komfortable Waikiki Beach perfekt rekreasjon. Outrigger har to anlegg rett ved stranden, Outrigger Reef Waikiki og Outrigger Waikiki Beach Resort. Dobbeltrom fra ca. 2500 kr.

Hilton Waikoloa Village (hiltonwaikoloavillage.com). På denne store resorten på vestkysten av Big Island finner du alt du kan tenke deg av forlystelser og aktiviteter, men ikke gjør som så mange andre og bare bli på resorten. Kom deg ut og oppdag øya! Ca. 2500 kroner for et dobbeltrom.

Volcano House Camping (hawaiivolcanohouse.com). Rustikke, men svært komfortable hytter i Volcanoes National Park på Big Island. Vi bodde i en Namakanipaio Cabin, ca. 800 koner natten.

Mat

Takket være den store andelen med asiatiske innbyggere finner du mange gode kinesiske, vietnamesiske og japanske restauranter, særlig i Honolulu. Poke er en populær lokal rett basert på marinert fersk fisk. Retten fins over hela øygruppen og selges ofte fra små veiboder – poke shacks. Da Poke Shack er et populært sted på Big Island dapokeshack.com.

Kahuku Superette er en annen anerkjent poke shack på Oahus North Shore. I nærheten ligger også Giovanni's Shrimp Truck og Fumi’s Kahuku Shrimp, to andre svært populære food trucks.

Poke er en populær lokal rett basert på marinert fersk fisk. Retten fins over hela øygruppen og selges ofte fra små veiboder – poke shacks.
Big Wave, lokalt øl.

5 opplevelser du ikke må gå glipp av

  • Snorkle. Det er bra snorkling overalt langs kysten, og det er ikke uvanlig at du får gleden av å se både delfiner, skilpadder og massevis av fargerike fisker. På Big Island er for eksempel Kealakekua Bay og 2 Step Beach veldig fine snorklesteder.
  • Vulkanen. Bli et par dager i Volcanoes National Park på Big Island. Her finner du alt fra karrige lavasletter til fuktig regnskog. Det å få oppleve en aktiv vulkan når den spruter lava er definitivt noe å skrive hjem om.
  • Dykking. Utenfor Kona på Big Island kan du dykke eller snorkle blant store djevelrokker. bigislanddivers.com
  • Surfe. Hvis du er erfaren, vil du garantert sjekke ut de berømte bølgene oppe ved Oahus North Shore. Er du nybegynner, så start med et introduksjonskurs på Waikiki. waikikibeachactivities.com
  • Stjerneskudd. Reis opp til Mauna Kea, som faktisk er verdens høyeste fjell, beregnet fra havbunnen. Her oppe kan du kikke på stjernene gjennom de store teleskopene som står her. maunakea.com

Liten ordliste

Aloha: den vanligste hilsningsfrasen. Kan også bety kjærlighet.

Haole: hvit utlending.

Aina: land, mark.

Ohana: familie.

Mahalo: takk skal du ha.

Leí: blomsterkrans.

Hula: hawaiisk dans.

Hale: hus.

Paniolo: cowboy.

Kahuna: prest.

Alii: hawaiisk konge/høvding/høyhet.

Pali: klippe.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!