Menu Meny

Guide til Bangkok

En kakofoni av smelling, tuting, krangling, plystring, hyling og bjeffing. Velkommen til Bangkok.

Reisen dit

Thai Airways og Norwegian har direkteruter fra Oslo til Bangkok. Reisen tar rundt 12 timer hver vei.

Reise rundt

Kollektiv transport er en billig og effektiv måte å reise på i enorme Bangkok. Særlig effektivt er Skytrain (BTS) og Underground Rail (MRT), som forbinder de fleste populære områdene i sentrum. Taxi, priset etter offisielle metere, er heller ikke dyrt, men kan være frustrerende tregt når trafikken er tung (størsteparten av dagen).

Overnatting

Budsjett: River View Guest House. Fantastisk budsjett-alternativ med en av byens beste utsikter. Rett ved Chao Phraya River. www.riverviewbkk.com

Middels: Phranakorn-Norlen. Skamrost hotell i mellomsjiktet, lite og intimt, med utmerket service. Bestill god tid i forveien. www.phranakorn-nornlen.com

Luksus: Okura Prestige: Blant de absolutt råeste hotellene i Bangkok. Fem kompromissløse stjerner. www.okurabangkok.com

Mat

Det krangles ofte om den beste kulinariske destinasjonen i Sørøst-Asia, men det vil aldri være en liste skrevet uten Bangkok inkludert. Fra gateplan til restauranter i verdensklasse – drar du sulten hjem herfra, er du enten veldig uheldig eller veldig kresen. For førstnevnte er det ingen bedre steder enn Yaowarat Road i Chinatown, som transformeres til en eneste stor utendørs restaurant når solen går ned.

Prisnivå

Billig, men dyrere og dyrere for hvert år som går. Minste budsjett bør ligge et sted mellom 200 og 300 kroner dagen. Maksimalt er det bare fantasien som setter grenser for.

Sikkerhet

Bangkok er stort sett en trygg destinasjon, men se spesielt opp for lommetyver i tett befolkede turistområder. Bangkok har også en kjent tendens til å lokke frem dårlig oppførsel i folk, og derfor rådes det å holde øynene og sansene åpne på spesielt trafikkerte barer og klubber sent på kvelden.

Gå ikke glipp av!

Chinatown: Yaowarat Road og nabolagene rundt var stedet Bangkok startet – og forblir byens kanskje mest spennende og fargerike områder. Her er turistene i kraftig mindretall, som gir en sjeldent levende følelse av action og dagligliv. Om kvelden finnes det få bedre steder i verden å spise, når folk fra fjern og nær samles på flere hundre utendørs restauranter og matboder. Et absolutt must for urbane eventyrere.

Glem det!

Khao San Road. Den sagnomsuste gaten hvor backpacker-kulturen startet i Sørøst-Asia er kanskje historisk interessant, men var, er og forblir et høl. Med mindre du liker høy musikk, fulle folk, middelmådig mat, lav hotell-standard og ironiske t-skjorter. Da finnes kanskje ikke et bedre reisemål på jord. For budsjettbevisste reisende finnes det langt bedre alternativ.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!