Menu Meny

Guide til Sintra

Surrealistiske Sintra. et «Disneyland for voksne»

Reisen dit:

Sintra besøkes vanligvis som dagstur fra Lisboa, en time lang togreise fra Rossio stasjon. Fra Oslo flyr Norwegian og TAP Portugal direkte til Lisboa.

Reise rundt:

Regionen Sintra utforskes best med egen bil. Sykkel blir fort både fysisk og tidsmessig krevende på grunn av det kuperte terrenget. For dem som kun er interessert i de historiske attraksjonene ‒ som Quinta da Regaleira og Pena-palasset ‒ går det kollektivbusser fra Sintra by, men disse kan ofte bli håpløst fulle i høysesongen. Kollektivtransport går også mellom Sintra og kysten, men er altfor sporadisk og upålitelig for kortere turer. Eventuelt kan man skreddersy guidet opplegg via selskaper som Greenwalk, greenwalk.org.pt/en/sintra, og Sintra Private Tours, sintraprivatetours.com.

Overnatting

Budsjett: Almaa Sintra Hostel ‒ uvanlig veldrevet herberge med upåklagelig service. almaasintrahostel.com

Middels: Sintra Boutique Hotel ‒ Kanskje litt fancy for å kalles middels, men vel verdt mellomlegget for den sentrale beliggenheten alene. sbhboutiquehotel.com

Luksus: Seteais Palace ‒ fem stjerners luksus ved dørterskelen til Quinta da Regaleira. 1800-tallsbygningen er en attraksjon i seg selv. tivolihotels.com

Mat

Som i resten av Portugal trenger du aldri å gå sulten i Sintra. Regionale spesialiteter inkluderer et stort mangfold av sjømat og noen av landets beste bakervarer. Særlig et bakeri, Antiga Fábrica De Queijadas, omtales som et regelrett pilegrimsmål for portugisere hele veien til Faro og Porto. Om muligheten byr seg, gå for all del ikke glipp av en tallerken percebes ‒ et eksklusivt skalldyr kun høstet i denne delen av verden.

Gå ikke glipp av!

Skogene ‒ Sintra er omgitt av vakre og tette skoger, med et titalls turstier i ulik vanskelighetsgrad. For kart og informasjon, oppsøk turistkontoret utenfor togstasjonen.

Glem det!

Et besøk i høysesongen. Sintra er i overkant travelt om sommeren, i en grad da besøk til overnevnte attraksjoner strekker både tålmodighet og timeplan til bristepunktet.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!