Menu Meny

Guide til Coron, Filippinene

Flyr du i et sjøfly, får du en enestående mulighet til å se korallrevene fra et annet perspektiv. Bli med til Coron!

Reisen dit

SAS til Hongkong og deretter videre til Manila er kanskje den raskete ruten. Qatar, Emirates og Etihad via Den persiske gulf, og med Thai via Bangkok er også gode ruter. Billetten koster drøye 5000 kroner t/r.

Calamianøyene er en øygruppe som ligger lengst nord i provinsen Palawan. Ceu Pacific, Philippine Airlines, South East Asian flyr Manila–Busuanga. Turen tar 55 minutter. Fra Busuanga er det knapt en time med bil til Perlevika.

Air Juans sjøfly (airjuan.com) lander i bukta. Turen koster 2400 kroner – hver vei. Avgang når det er mange nok passasjerer.

Reise rundt

Du reiser med utriggere rundt i øyverdenen. En dagstur med snorkler og lunsj koster 300‒400 kroner. Det er viktig å ta med penger til de personene som har oppsyn med øyene, personellet på hotellene vet hvor mye. På Busuanga drar du lettest rundt med leid moped. Det går ferge fra landsbyen Coron til det populære stedet El Nido på Palawan, den viktigste øya i provinsen.

Overnatting

Al Faro Cosmio (alfaropalawan.com) er hotellet med fyrtårnet. Hyggelig og med vakre solnedganger. Bungalower koster fra 600 kroner natten.

Puerto del Sol (puertodelsolresort.com) passer best for deg som er glad i å dykke. Instruktøren Günther ble en lokal legende etter at han oppdaget den berømte Katedralgrotten på Coron. Gode bungalower fra 800 kroner natten.

Mike & Ann's (ddivers.com) drives av et dansk-filippinsk ektepar. Har den hyggeligste og minst pretensiøse overnattingen i landsbyen Concepcion. Rom fra 150 kroner natten.

Mat

Det filippinske kjøkkenet er ikke kjent for å være noe spesielt, men med fersk fisk, kalamansi, chili og kokosnøtt kommer man langt. Al Faro og Mike & Ann's serverer god hjemmelaget mat, både asiatisk og vesterlandsk. Utriggerne har neste alltid med seg grill.

Strender

Miniøyer med kritthvite strender og fiskerike små rev ligger aldri mer enn en kort båttur borte. Tips: Dra til øyene Calambuyan og Pass.

Prisnivå

Er budsjettet trangt, klarer du deg for under 200 kroner natten, måltider koster sjelden mer enn 50 kroner, en flaske øl 15 kroner, leie av moped 60 kroner dagen, og for en utrigger betaler du 300–400 kroner for en dag.

3 Flotte opplevelser

1. Dykking. Entusiaster må få med seg vrakene fra annen verdenskrig. Det er også mange grotter og fine rev i dette området. Overnatter du på turen, rekker du også å besøke Apo-revet, verdens nest største.

2. Merkelig safari. På øya Calauit er det et reservat for afrikanske dyr. Barn som ikke dykker, synes sikkert det er morsomt å mate sjiraffene.

3. Båtromanse. For dem med penger og tid anbefales Taos økorettede seilcruise fra Coron til El Nido. 5000 kroner for fire netter – en flott opplevelse som du må bestille god tid i forveien (taophilippines.com).

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!