Menu Meny

Guide til Madagaskar

Madagaskar er et eventyr.

Reisen dit

Reisen til Madagaskar er ikke billig, og det er ingen direktefly fra Norge. Air France er enklest og mest pålitelig, med direktefly Paris–Antananarivo. Regn med å betale kr 15 000 for en t/r-billett. Air Madagaskar flyr samme rute, men flyene blir av og til kansellert. Billigst er Turkish Airlines (rundt 6700 kroner), men da blir det 2 mellomlandinger.

Reise rundt

Madagaskar er et eventyr. Det er mange innenriksruter, men Air Madagaskar er ikke alltid til å stole på, og avgangene må alltid bekreftes dagen før. På den annen side: Det er lange avstander, og veiene er i dårlig stand. Du kan reise rundt med offentlig transport, men det enkleste er å bruke en lokal turoperatør, som Cactus Tours (cactus-madagaskar.com). Dette er særlig viktig dersom du ikke snakker fransk. Fra Norge arrangeres turer blant annet av Ditt Afrika, Penguin Travel, Jambo Tours, Ravinala, Kenzan Tours, Magellan og Escape.

Overnatting

Standarden på hotellovernatting i Madagaskar er ikke så høy, selv om det finnes gode hoteller både i de større byene og i de mest populære turistområdene. Derimot får du mye for pengene om du velger rimeligere overnattingssteder. Da kommer du langt med 100–200 kroner. I Tana er det et par steder som utmerker seg: La Maison du Pyla (lamaisondupyla.com) har dobbeltrom til 340 kroner, Maison Galleini (maisongalleini.com) tar 1000 kroner for dobbeltrommet, og på Lemur Hostel (lemurhostel.com) koster dobbeltrom 150 kroner.

Mat

Matstandarden er ganske høy, og til og med de mindre restaurantene serverer pizza og pastaretter. Finere restauranter har ofte lokal fois gras på menyen. Det brukes kjøtt fra sebukveg i mange av de lokale rettene. Selv om du kan få pommes frites her, er det ris som er mest vanlig. Romanzava er en gryterett med grønnsaker og kjøtt som serveres med ris. Du betaler 10–25 kroner for en rett.

Aktiviteter

Spørsmålet er egentlig: Hva er det du ikke kan gjøre på Madagaskar? For her har du det meste, fra strender og dykking til regnskog og utfordrende fotturer. Dyrelivet er rikt og spesielt, fra lemurer og reptiler til frosk og insekter. Østkysten byr på flott hvalsafari. Kulturelt er det også mye å oppleve. Men Madagaskar er stort, og det tar tid å reise rundt, så det er fornuftig å velge seg ut ett eller et par områder og så konsentrere seg om det. Skal du reise rundt på hele øya, må du bruke et par måneder.

Litteratur

Peter Tysons Madagascar – the 8th Continent (Bradt Travel Guides) er en interessant bok. Bradt har også flere andre bøker om landets fauna og flora, samt en god reiseguide. For den som virkelig vil sette seg inn i Madagaskars historie, er Mervyn Browns bok den mest omfattende: A History of Madagascar.

Peter Tysons Madagascar – the 8th Continent (Bradt Travel Guides) er en interessant bok
For den som virkelig vil sette seg inn i Madagaskars historie, er Mervyn Browns bok den mest omfattende: A History of Madagascar. ​

Regulerte områder

Madagaskar har i løpet av de siste årene avsatt stadig større områder til reservater eller nasjonalparker. Det er fornuftig, med tanke på den rovhogsten som har foregått, og som fremdeles foregår mange steder. Andasibe-Mantadia og Ranomafana er gode parker å besøke for å se lemurer og andre dyr, blant annet gekkoøgle. Isalo byr på flotte fotturer i et ganske steinete landskap. Tsingys steinformasjoner er et av landets høydepunkter. Med Île Sainte-Marie som utgangspunkt får du se hval, og på Nosy Be nord på Madagaskar er det både vakre strender og interessante øgler. Rovdyret fossa ser du sikrest i Kirindy, et privat reservat.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!