Menu Meny

Guide til Paraguay

Iguazú: Din aller våteste drøm! Et inferno av piskende, buldrende, øredøvende og overveldende fossefall uten sin like på kloden – og attpåtil kort vei til grensen mot Brasil og Argentina. Her er vår guide til Paraguay!

REISE

En rekke internasjonale flyselskaper tar deg til São Paulo, Rio og Buenos Aires, derfra videre til Asunción. Regn med kr 7000 minimum, tur-retur. Eller fly SAS og Norwegian til Miami, og fly sørover derfra.

«Jesuittveien» går fra Asunción via de gamle misjonsklostrene – Misiones ‒ til Encarnación.

BO

Utenfor Asunción er ikke utvalget av hotellkategorier overveldende, men bra rom finner du fra $25. Sjekk turistmyndighetenes sertifiserte Guest Houses: Bra valuta for pengene.

I Asunción er hotellutvalget blitt større de siste årene: Grand Hotel del Paraguay er manges favoritt, bygget i kolonistil. Porta Westfalica, Hotel Los Alpes og den nye The Hub er også populære.

SPISE OG DRIKKE

Biffelskere: Velkommen til paradiset! Under ti dollar for en fabelaktig mør biff (lomo) på en av de mange barbeque-restaurantene! Nasjonalretten, sopa paraguyana, er slett ikke en suppe, men en velsmakende maisbrødvariant. Den argentinske vinen er utmerket og rimelig.

Obligatorisk: Å drikke Maté er både en tørsteslukker og et ritual; koppen med den bitre teen deles som et tegn på vennskap. Tereré er den kjølige varianten.

I Asunción er Paseo la Galerias terrasserestauranter som regel tettpakkede.

Lo de Osvaldo og Un Toro y Siete Vacas serverer biffer av klasse. Treffstedet Lido Bar har god mat for en rimelig penge.

I Paseo Carmelitas-strøket er det mye å velge mellom ‒ høy og ung stemning.

Reiselitteratur

Lonely Planet og Footprint Guides

Les den fabelaktige boka At the Tomb of the Inflatable Pig, der forfatteren John Gimlette tar deg med på en skrudd reise i dette rare landet.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!