Menu Meny

Guide til Ranikhet, Uttarkhand

Paragliding i Ranikhet? Jada, en litt annen opplevelse enn på de fleste andre luftsportssentre. Men mest er det et hyggelig møte med den nordindiske landsbygda.

Ranikhet ligger i den nokså nye delstaten Uttarakhand, nordvest i India. Langt nok nord til at det er hyggelig temperatur hele året, og ikke så høyt i fjellene at det er håpløst kaldt om vinteren. Det er et lite sted, med stor ro og vakker utsikt.

Når bør du reise?

Reisetidspunktet avhenger av behovet. Er man først og fremst ute etter paragliding, er den beste tiden mellom november og februar. Det er for øvrig en periode med kalde netter. Til gjengjeld er turismen nærmest fraværende i denne perioden, og du vil oppleve å ha landsbyene i området nærmest «for deg selv». Været er mest behagelig i april og september/oktober.

Reisen dit

«Alle» selskapene flyr til Delhi. Du må tåle en stopover og som regel en nattflyvning en av veiene, men det tar sjelden mer enn åtte‒ti timer til sammen. Swiss, Austrian, Turkish, Finnair, Aeroflot (som har ny flypark til India og korte transit-stop i Moskva).

Prisen for en t/r-billett starter i overkant av 3000 kroner ‒ billigere enn noen gang. Turen til Ranikhet tar seks‒sju timer fra Delhi med bil, taxi kan skaffes på flyplassen i Delhi for 600‒700 kroner, eller bookes online i et leiebyrå. Man kan også ta toget til Nainital, og delt taxi videre, til 50 eller 100 kroner. Det er møkkete, tidvis sjarmerende og billig.

Reisen rundt

Det er masse å finne på i Uttarakhand. Delstaten har en av de raskest voksende turistnæringene i India akkurat nå.

Ranikhet ligger bare en time fra mountain resort-byen Almora, og to timer fra Corbett nasjonalpark (en av de dyrerikeste nasjonalparkene i landet ‒ min taxisjåfør Pappu sverget at han hadde sett tigere flere ganger om morgenen når han hadde kjørt kunder østover gjennom nasjonalparken.)

Fem timer vest ligger verdens yoga-hovedstad Rishikesh. I området kan du rafte, klatre, trekke, sykle og fiske. Og overalt kan du sette deg ned og ta en kopp varm te med en lokal bonde, og se på oksene og avlingene hans. Lite stress, mye sjarm.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!