Menu Meny

Guide til seiling i Karibia

Ca. 7000 øyer, holmer og skjær spredd utover 13 selvstendige stater og et antall mer eller mindre selvstendige kolonier.

Reisen hit

T/r Oslo–St. Lucia med Condor, Air France, KLM mfl. fra ca. 6000 kroner. Omtrent samme pris hvis du heller ønsker å reise til Saint Martin i De nederlandske Antiller med Delta Airlines, Air France, KLM mfl.

Arrangører

Vi seilte med More Sailing. Skipper og kokk på båten er inkludert. More Sailing seiler mellom Saint Vincent og Grenadinene. Andre svenske arrangører er Navigare Moments og Poseidon Travel.

Ønsker du å leie seilbåt i Karibia uten skipper, stilles det egentlige ikke noen formelle krav. Derimot krever mange av utleiefirmaene at du kan vise til praktisk kompetanse og tidligere erfaring. Det er også en fordel om du kan vise til et båtførerbevis.

Priseksempel for 12 dagers arrangert seiltur med More Sailing i høysesong er ca. 25 000 kroner/deltaker på en 55 fot seilbåt. Inkludert i prisen: fly t/r London–St. Lucia, skipper og vertskap, frokost, lunsj og drikke på båten, sengetøy og håndklær samt alle havneavgifter og innreisetillatelser til de ulike øyene. Ønsker du å reise uten skipper og leie egen båt, varierer prisene en hel del avhengig av tidspunkt for når du vil seile. Det er dyrest i høysesongen i juli og nyttår. En uke med Poseidon Travel koster ca. 30 000 kroner.

Mat

Det karibiske kjøkkenet er variert med påvirkning fra både europeernes kolonialisering, slavehandel fra Afrika og den opprinnelige indianerkulturen. Kjøkkenet er robust, mettende og krydret med alt fra chili til kanel, muskat og ingefær. Salt fish er en standardvare i hele Vestindia, på lik linje med curryen som kom til Karibia med indere i forbindelse med avskaffelsen av slaveriet. Generelt serveres det mye fisk, geit og kylling samt mer tradisjonelle retter som dumplings, maissupper og griseføtter kokt i buljong.

Best tid å reise

Nov.–april er høysesong med temperaturer som sjelden blir lavere enn 20 grader. Juli–okt. er orkansesong.

Mer å lese

Chris Doyles ulike guidebøker om seiling i Karibia: The Sailors Guide to the Windward Islands og The Cruising Guide to the Leeward Islands tar opp det meste du trenger å vite for å få en vellykket seilas i Karibia, og kommer etter størst sannsynlighet til å være bibelen om bord på båten.

Glem ikke!

... å lukke vinduet i kahytten under seilasen, hvis du da ikke heller foretrekker å sove i en klissvåt seng om kvelden.

4 øyer du ikke må gå glipp av

1. Saint Vincent. Den naturskjønne vulkanøya byr på kullsvarte strender og fred og ro.

Gjør et stopp i Wallilabou Bay og få med deg etterlatenskaper fra innspillingen av Pirates of the Caribbean. Ta deg en tur innover for å kikke på de illegale, men absolutt tilstedeværende hasjavlingene, gå oppover vulkanen La Soufrière, eller ta en dusj i fossefallet Dark View Falls. Hovedstaden Kingstown er sjarmerende travel.

2. Union Island. Den vesle øya beliggende i hjertet av Grenadinene, er mange seileres favorittstopp. Hovedstedet Clifton Bay har dessuten blitt mekka for Karibias kitesurfere, og her tar vannshowene aldri slutt. Ta en tur rundt i den pastellfargete landsbyen og deretter en taxibåt hundre meter ut til koralløya Happy Island for en cocktail og øyas beste solnedgang.

3. Tobago Cays Marine Park. Hent frem snorkleutstyret for et undervannsskuespill med havskilpadder og rokker i Tobago Cays Marine Park. Øygruppen er i dag et naturreservat og er omgitt av korallrevet Horseshoe Reef. Gå opp på noen av kollene på øyene for maks utsikt. Herfra kan du speide mot øya Petit Tabac, berømt for å ha hatt Johnny Depp boende, samt et lager fullt av rom som han siden klarte å sprenge.

4. Mayreau. Er du på jakt etter øya med flere strender og palmer enn mennesker og hus, har du kommet til rett sted. Salt Whistle Bay med sine utallige vaiende palmetrær er som tatt ut av reisekatalogen. En kort fottur over åsen og like vakre Saline Bay venter.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!