Menu Meny

Guide til fottur i Atlasfjellene, Marokko

Sjarmerende berberlandsbyer, brekende geiter, frodige dalganger og Nord-Afrikas høyeste fjelltopper. Vagabond kastet seg ut i en strabasiøs og iblant smertefull fottur gjennom Atlasfjellene.

Reisen dit

Norwegian flyr direkte til Marrakech fra Oslo. En rekke andre flyselskaper tar deg til Marrakech med en mellomlanding. Norske turarrangører med Atlasfjellene på programmet er zbartravel.com, hvitserk.no, peergynt.com, hoyfjellspesialisten.no, escape.no, carpe-diem.no

Reise rundt

En tur med taxi fra Marrakech til Imlil koster ca. 300 kroner, reisen tar omtrent 2 timer. Det går også busser. Det er ikke uvanlig at taxisjåførene påstår at bussene er innstilt – sjekk ut om dette stemmer med noen som faktisk jobber på busstasjonen. Det er nødvendig med firehjulstrekker for å komme til Lac d’Ifni. Disse må du leie for en hel dag og koster ca 800 kroner dagen. Reisen tar 5 – 7 timer fra Marrakech.

Overnatting

I Imlil er det flere gjestehus, men andre steder er tilbudet betydelig dårligere. I Ait Igraine er Ibrahims Motel et naturlig valg; det samme er Refuge Toubkal for toppturen, Refuge Tamsoult i Azadendalen og Riad Armed i Armed (refugedutoubkal.com). Prisen for alle tre ligger på ca. 250–300 kr. per person, inkludert måltider. Maison d’hotels Irocha i Tisselday, tilbyr mer luksuriøse rom og god mat med fin utsikt og er perfekt for utflukter til f.eks. Ait Ben-Haddou (irocha.com), dobbeltrom med frokost 500–750 kr.

Mat

I løpet av fotturen spiser du enten på vandrerhjemmet eller medbrakt mat, så spesielt mye å velge mellom er det altså ikke. Imlil har et noe større utvalg, selv om det ikke er den store variasjonen på restaurantene. Irocha har et utsøkt kjøkken. Den mest spennende maten finner du i Marrakech. Matbodene på torget Jemaa el-Fnaa er riktignok dyrere enn de burde være, men en middag her handler om mye mer enn bare maten.

Fottur

Det er fullt mulig å bestige Toubkal på egen hånd – det enkleste er i så fall fra Imlil, der det er fullt mulig å nå toppen og tilbake på to dager – men det er klart en fordel å bestille en fottur med transport, guide og mat inkludert, særlig på lengre fotturer. Fjellene er fulle av stier, så det er alltid mulig å sette sammen en tur som passer for deg. Foruten mange norske arrangører, som nevnt under Reisen dit, er det også lokale marokkanske arrangører. Familien Ait El Kadi er et egnet valg siden de eier tre av vandrerhjemmene (refugedutoubkal.com). En annen god arrangør er Atlas Trek Shop (atlastrekshop.com). Et seksdagers program koster mellom 3 500 kroner og 5 000 per person avhengig av størrelsen på gruppen.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!