Menu Meny

Guide til Koh Phangan

Å avfeie Koh Phangan som en party- og backpackerøy er å gå glipp av en av Thailands mest undervurderte reisemål.

Reisen hit

Koh Phangan har ikke flyplass (enn så lenge), men det har naboøya Koh Samui, som du når fra Bangkok med Bangkok Airways.

Fra Koh Samui går det regelmessig ferger og hurtigbåter. Det er også mulig å reise fra Bangkok med buss eller tog og ferge. Norwegian, SAS, Thai Airways flyr direkte til Bangkok med priser fra ca. 4000 kroner.

Reise rundt

Motorsykkel er et godt alternativ på Koh Phangan og koster mellom 40 og 60 kroner dagen å leie. Hjelm er påbudt. Sorng-taa-ou (pick up for passasjertrafikk) går langs de største veiene. En reise mellom Thong Sala og Haad Rin koster ca. 25 kroner. Lokale båter går fra Thong Sala, Haad Rin og Chaloklum, pris fra 15 til 80 kroner per person, avhengig av avstand.

Båttur gjennom Ang Thong nasjonalpark.
The Sanctuary. Uslåelig beliggenhet og stemning.

Gå ikke glipp av!

Utforsk Koh Phangan på motorsykkel. Øya er full av flotte strender, fra smale Leela Beach i sør til Bottleneck Beach i nord. Finn din egen favorittstrand, og avslutt med en sundowner på Amsterdam Bar.

Overnatting

Selv om Koh Phangan tradisjonelt sett har henvendt seg til ryggsekkturistene, så finner du noe for de fleste her.

Lighthouse Bungalows har enkel og ren overnatting med fantastisk utsikt (tlf. +66-84-852 00 29, rom med vifte kr 120, med luftkondisjonering fra kr 250).

På Leela Beach, rett i nærheten, ligger det litt mer luksuriøse Sarikantang (sarikantang.com, med rom fra kr. 370). For den som virkelig ønsker å trå til, anbefales franskeide

Divine Comedie, som også har herlig infinitybasseng og et litt dristigere kjøkken. Beliggende mellom Than Sadet og Hat Rai, perfekt for den som ønsker å drive med ulike aktiviteter som er populære på denne siden av øya (ledivinecomedie.com, fra kr 360).

Helt isolert og ypperlig for familier er Mai Pen Rai, midt på østkysten. Romslige bungalower ligger på den vakre stranden Than Sadet, langs elven og opp på klippene (thansadet.com, fra kr 150, strandbungalower fra kr 330).

The Sanctuary. Perfekt beliggenhet, stemning og fantastisk mat gjør at dette stedet er vrient å slå. Enkel overnatting (seng i sovesal kr 70, enklere bungalow fra kr 220) kan kun bestilles samme dag; mer luksuriøse bungalower kan bestilles på forhånd; fra kr 500 natten, minst tre netter (thesanctuarythailand.com).

The Sanctuary. Perfekt beliggenhet, stemning og fantastisk mat gjør at dette stedet er vrient å slå.
Haad Rin før fullmånefesten har begynt.
The Sanctuary.

Mat

Avhengig av hvor du bor, kan det være vanskelig å finne sted å spise annet enn restauranten på hotellet, men langs sør- og vestkysten er det flere restauranter, og det er lett å fikse transport. I Thong Sala er det godt utvalg av gatemat og markeder. Blant restauranter som er verdt å sjekke ut: Jumpahom, Fisherman’s Restaurant & Bar, Beachlounge, Bite Delight, The Holy Grill og Ando’s Corner.

Glem det!

Hat Rai om morgenen etter en fullmånefest. Halvt i svime, halvnakne og fortsatt berusede festdeltakere ligger strødd på stranden der de har kollapset i løpet av natten – et ikke lekkert syn.

God gatemat i Thong Sala.

5 aktiviteter på Koh Phangan

1. Sykkel. Utforsk øyas indre på sykkel. Her er noe for alle, fra enkle tretimersturer til ekte «down and dirty» mountainbiking (phanganbicycletours.com, fra kr 280).

2. Thaiboksing. Ta en muay-thai-time – eller sjekk inn på en treningsleir. Her er flere treningssteder med godt rykte, f.eks. Diamond Muay Thai (diamondmuaythai.com) og Kobra Ultimate Muay Thai (kobramuaythai.com). Priser varierer: fra kr 100 for en times gruppetrening til drøyt kr 5000 for en måned med mat, rom med luftkondisjonering og to treningsøkter dagen.

3. Dykking. Sail Rock, som er lettest å nå fra Phangan, anses for å være det beste dykkerstedet i Siambukta. Har du flaks, kan du til og med se hvalhai her. Dykkerbåtene går fra Chaloklum, men transport til og fra hotellet er inkludert i prisen (the-diveinn.com, dobbeltdykk inklusive frokost og lunsj kr 600).

4. Utforsk Ang Thong National Marine Park. Snorkling, padling, fotturer og nyt utsikten fra øyene Koh Mae Koh og Koh Wua Talap. Du er ikke alene på disse turene, men det er likevel verdt det (phanganboattrips.com, fra ca. kr 450 inkludert frokost og lunsj).

5. Yoga. Sjekk inn på en yogaretreat for litt detox, perfekt for både kropp og sjel. The Sanctuary lar gjestene selv bestemme over tiden sin, og har en rekke yoga- og meditasjonstimer hver dag, samt spa, badstue etc. Kjøkkenet byr på vegetarmeny, fisk- og skalldyrmeny og en raw cleansing-meny (thesanctuarythailand.com, priser fra kr 75 for en yogatime eller «add-on»-pakke med yoga, spabehandlinger etc. fra kr 1800 for tre dager).

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!