Menu Meny

Guide til Hong Kong

Det er tid for å reise til Hongkong, før byen blir fullstendig spist opp av Fastlands-Kina. Men hvor finner man storbymetropolens sjel? Vi leter blant hekser, hester, spansk gin og pirater.

REISEN HIT

Fly via Stockholm med SAS eller via Helsinki med Finnair fra cirka 3900 kr og oppover t/r. 12 timer inkludert mellomlanding.

REISE RUNDT

Hurtigtoget Airport Express er det raskeste og beste alternativet fra flyplassen. Reisen til endestasjonen Hong Kong tar 25 minutter og koster 100 kr. Billett er det best å kjøpe over disk, hvor man kan betale med kort og få rabattert tur-retur-billett. På hurtigtogstasjonene går det an å sjekke inn på fly og legge fra seg bagasje opptil et døgn i forveien.

Kollektivtrafikken er omfattende, velutbygd og billig. Foruten T-bane (MTR) går det buss, trikk og båt. De fleste reisene koster mindre enn 15 kr. Det mest praktiske er å skaffe seg og lade opp et Octopus-kort, som gjelder på hele rutenettet, samt i mange butikker.

Taxier er også billige og bra. Starttaksten på 22 kr tar deg langt. Lysende skilt på taket betyr at bilen er ledig. Det letteste er å vente ved en taxilomme. Sjåførene er ærlige – alle kjører etter taksameter, tar bare kontanter, og tar ekstra betalt hvis du har bestilt på forhånd eller har med deg bagasje.

Den enestående dimsum-restauranten Cuisine Cuisine på hotellet The Mira.
Aqua Luna tilbyr cocktailturer med djunke i Victoriahavnen

OVERNATTING

Kowloon Shangri-La stapper inn så mye komfort at 2000 kr for et dobbeltrom føles som et funn. shangri-la.com

Chungking Mansions er betraktelig enklere. Vandrerhjemstandard for 250 kr per person. 36–44 Nathan Road i Tsim Sha Tsui.

Butterfly on Hollywood har dobbeltrom for 1000 kr natten og plasserer deg midt i sentrum. 263 Hollywood Road, Possession Point. butterflyhk.com

Airbnb lar deg på den annen side se hvordan lokalbefolkningen bor og samtidig skaffe deg kule og verdifulle kontakter. airbnb.no

SEVERDIGHETER

Victoria Peak, den ikoniske fjelltoppen på Hongkongøya, med heftig utsikt over byen. Ta en taxi opp sent på ettermiddagen og gå den 30 minutter lange ruta rundt toppen. Avslutt med et glass sjampanje på restauranten The Peak Lookout.

Mong Kok. Myldrende gatemarkeder, jungler av neonskilt, haugevis av gatemat og virkelig bra kamerabutikker. Om hjertet av Hongkong finnes noe sted, så er det her. Pass på å få med deg Ladies Market, gullfiskmarkedet og «Sneaker Street».

SoHo, Hongkongøyas senter for internasjonalt liv. Ta den kilometerlange rulletrappen opp gjennom et kjempeutvalg av restauranter og barer. Pass samtidig på å finne en skredder som kan sy deg nye klær, få deg en kjærkommen massasje og se på antikviteter langs Hollywood Road.

Naturen. Hongkong har milevis med haikeruter i fantastisk natur. Dragon’s Back på Hongkongøya har flott utsikt og slutter på en strand med øl og digge burgere. Et halvdagsprosjekt som skyller gårsdagens barrunde ut av systemet.

Hong Kong Museum of History er gratis og kjempebra. Filmvisninger og forskjellige gjenskapte historiske omgivelser byr på et dypt og interessant innblikk i byens historie.

Hongkongs fargesterke unge skaper sin egen unike identitet // Hull-i-veggen-restaurant i Tai Hang.
ABERDEENHAVNEN. SJØNÆR BY. Vannet er Hongkongs hjerte; byens navn betyr «den aromatiske havnen». Ng Wai-ho tilhører Hongkongs urbefolkning tanka, og tar turister rundt i Aberdeenhavnen.

SPISE

Innbyggerne i Hongkong er matgale, og folk kommer hit fra hele regionen for å spise bra. Utvalget er bredt og globalt og strekker seg fra gateplan helt opp til svimlende takterrasser. Å spise bra lokal mat er et billig, bråkete og godt alternativ, men kan kreve litt veiledning.

Den mest kjente Hongkong-delikatessen er dim sum, småretter som serveres til te. Siu mai (bølgete deigknuter med reker og kjøtt) og xiao long bao (kjøttfylte melboller) må også prøves.

Ao lam min, det vil si nudelsuppe med oksebryst, er en annen Hongkong-favoritt som man finner på mange hjørnerestauranter. Den fyldige versjonen som serveres på Kau Kee på 21 Gough Street i Sheung Wan er så kjent at folk stiller seg i kø her lenge før den åpner.

For sjømat som chilimuslinger og blekkfisknudler finnes det salgshaller som Java Cooked Food Centre på 99 Java Road, North Point, men også kjempebra restauranter på de mindre øyene, som Au Shun’s Kitchen på 47 Tai San Street i Cheung Chau. Prøv også å spise fra et av de grønne skjulene du finner på gaten, en såkalt dai pai dong. Du finner dem blant annet på Stanley Street i SoHo, hvor noen av dem serverer klassikeren ris i leiregryte.

Utsikten i betongjungelen // FOODIE-FAVORITT. SMAK PÅ HONGKONG. Folk reiser langveisfra for Hongkongs smaksopplevelser. Akkurat som innbyggerne er Hongkong-kjøkkenet en blanding av tradisjon og fusion. De vokter sin arv samtidig som de alltid lengter etter det nye.

4 skjulte perler

1. 001 på 97 Wellington Street er en av byens eldste og triveligste speakeasy-barer. En opplyst dørklokke lengst ned i Graham Street åpner opp til en underjordisk cocktail-oase.

2. VISAGE ONE på 93 Hollywood Road er en frisørsalong i et lite nabolag som ligger parallelt med Hollywood Road, som på lørdagskvelder forvandles til en intim jazzbar.

3. DEADEND. Kafe på 72 Po Hing Fong som serverer fenomenalt brød med egg i en rolig del av den blomstrende bydelen SoHo.

4. PRIVATE KITCHENS. Kokker som lager mat i sine egne hjem. Et konsept som tok av i et forsøk på å komme seg rundt strenge regler. Bruk Google for å finne det beste her og nå.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!