Menu Meny

Guide til Santa Marta, Colombia

Santa Marta, hvor karibiske strender møter Sierra Nevadas snødekte fjelltopper.

Reisen hit

Fra Bogotá flyr blant annet det colombianske flyselskapet Avianca flere ganger om dagen. Reisen tar 1,5 time, og prisen varierer fra 400 til 1200 kroner avhengig av sesong. Høysesongen er fra desember til februar, rundt påske og juni-juli.

Overnatting

Mango Tree. Mange av de eldre husene i Santa Martas Centro Historico har tilhørt rike spanske familier i århundrer. I dag er mange kjøpt opp av hoteller eller restauranter. Mango Tree har en stor sovesal med en helt enorm takhøyde. Det er et såkalt boutiquehostel med et lite svømmebasseng i bakhagen og et stort mangotre. I fruktsesongen kan du spise hvor mye mango du bare vil. Seng i sovesal: 90 kroner natten. Dobbeltrom koster 400 kroner per natt.

Leskende. Har du noen gang drukket juice av lulo, guava eller tamarillo? Frukter du kanskje aldri har smakt før selges på hvert gatehjørne i Santa Marta.
Vilt dyreliv i Santa Marta.
Gjør som colombianerne og kjøp en mochila.

Shopping

I Colombia er det mange som har mochila-veske. Denne vesken veves for hånd, og finnes i forskjellige varianter avhengig av hvilket urfolk som har laget den. Den mest populære er den fargerike varianten som lages av Wayuu-folket, som lever langs kysten på begge sider av grensen mellom Colombia og Venezuela. I Santa Marta finner du mochilas blant annet ved Parque Bolívar.

Mat

Den beste maten i Santa Marta er fisk og skalldyr. Lunsj spises tidig, fra klokken 11. En favoritt er fisk- og skalldyrsuppe (ja, i Santa Marta spiser de mye suppe selv om det ofte er 35 grader i skyggen) som selges rundt omkring på gaten. Billig og bra lunsj!

Santa Marta, der karibiske strender møter Sierra Nevadas snødekte fjelltopper.

Sikkerhet

Som mange andre steder i Colombia har også denne regionen vært rammet av borgerkrigen, kanskje spesielt de mange småbyene langs kysten. Men de siste tiårene har situasjonen bedret seg, selv om konflikten fortsatt er der under overflaten. Paramilitære grupper holder fortsatt til i området. Sierra Nevadas klima er også ideelt for dyrking av kokaplanten, og det sies at det fortsatt finnes kokainkjøkken oppe i fjellene. Som besøkende kan det være greit å være klar over dette selv om man til vanlig ikke merker noe til det.

La Guajira kan by på hvite strender hele veien til Venezuela.

7 opplevelser i nærheten av Santa Marta

1. Minca

En time opp i fjellene fra Santa Marta ligger byen Minca. Et tilfluktsted når livet i Santa Marta blir for intensiv. Her kan du puste i frisk luft, gå tur, bade i fosser og drikke lokalprodusert kaffe. Enda lengre opp ligger hostellet Casa Elemento, som sies å ha Sør-Amerikas største hengekøye. Helt fantastisk utsikt!

2. El Rodadero

En del av Santa Mara som er full av hoteller og turistleiligheter. Har også en god del restauranter og barer. Kjent for sine fine strender, som bare kan nås til fots. Playa Blanca er nok best kjent av disse.

3. Taganga

En gammel fiskelandsby som har blitt forvandlet til et populært reisemål for partysugne backpackere. Stranden i Taganga er egentlig ikke noe å skrive hjem om, men når fiskebåtene kommer inn med dagens fangst, og folk samles for å nyte det som sies å være en av Sør-Amerikas vakreste solnedganger, er det umulig å ikke elske Taganga.

4. Parque Tayrona

En enorm nasjonalpark med rundt femti strender, og en av Colombias fremste severdigheter. Noen av strendene har restauranter og tilbyr camping, med Cabo San Juan som den mest populære. Her kan det bli trangt i høysesongen!

5. Costeño Beach

Surfecamp og hostel som eies av kjæresten til vokalisten i et av Colombias mest populære band, Bomba Estéro. Bra med fester her, spesielt i høysesongen.

6. Playa Los Angeles

Ikke like kjent som Costeño Beach, men de lokale surfernes favoritt. Muligheter både for camping og å leie bungalow hvis du skal sove over. Ikke gå glipp av utsiktspunktet som ligger et par hundre meter opp i fjellene.

7. Palomino

Denne landsbyen ligger et par timer med buss fra Santa Marta. Palomino var tidligere under paramilitær kontroll, men har de siste årene utviklet seg til å bli en drøm for reisende. Her finner du lange strender, en elv perfekt for tubing og Sierra Nevada rett i nærheten. Om det er fint vær kan du se de snødekte fjelltoppene fra stranden.Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!