Menu Meny

Guide til Tofino, Canada

Tofino er en liten og sjarmerende by som ligger på Vancouver Island.

REISEN HIT

Fly Oslo‒Vancouver i British Columbia koster fra kr 4500 tur/retur i mai 2018 med kombinasjonen Brussels Airlines, Air Canada, Lufthansa. Det er billig. Og medfører som regel én til to mellomlandinger. Lang reisetid, riktignok. British Airways har kanskje den beste billetten: kr 6200 og en reisetid på 20 timer den ene veien, 14 timer på returen. Vancouver ligger ca. 3 timer med bil unna Seattle, noe som kan være en alternativ reiserute.
Husk å søke ETA for Canada og eventuelt ESTA for USA hvis du mellomlander der.
Det går ferger fra Vancouver (bcferries.com) til Vancouver Island. Nanaimo er havnene som er nærmest Tofino. Derfra tar det tre–fire timer å kjøre. Du kan ta buss fra Vancouver Island (med buss på ferge), og med Tofino Bus (tofinobus.com) kan du siden reise hele veien til Tofino.

REISE RUNDT

Selv om det går fint å reise til Tofino med buss, er leiebil eller sykkel noe du bør ha hvis du ønsker å oppdage Tofinohalvøya. Leiebil ordner du i Vancouver, og ta den med på fergen, eller lei en bil i en av havnebyene i Victoria elle Nanaimo. Det går også en gratis surfebuss i skytteltrafikk hele dagen mellom Tofino og Cox Bay.
Tofinobus har også noen lengre turer på Tofinohalvøya
(tofinobus.com/beachbus).

Urørte strender er greia i Tofino. Om vinteren frister hotellet med stormwatching.

OVERNATTING

HI Tofino Hostel, 81 West Street (tofinohostel.com). Et skikkelig vandrerhjem med vakker utsikt og sentral beliggenhet i Tofino. Seng i sovesal ca. 400 kr, privatrom med køyeseng ca. 1000 kr/natten.

Tofino Travellers Guesthouse, 231 Main Street
(tofinotravellersguesthouse.com). Populært og sjarmerende guesthouse i sentrum av Tofino. Dobbeltrom fra kr 1000,-. Du må bestille minst to netter.

Wickaninnish Inn, 500 Osprey Lane (wickinn.com). Det virkelig herlige alternativet, beliggende på Chesterman Beach. Dobbeltrom fra kr 2 000, mens den luksuriøse suiten koster fra ca. 6000 kroner.

MAT OG DRIKKE

Ice House Oyster Bar, 81 West Street (icehousetofino.ca). Hyggelig og stemningsfull pub med god mat, beliggenhet ved sjøen og naturligvis spesialister på skalldyr og fisk. Bestill bord via nettsiden.

Wolf in the Fog, 150 4th Street (wolfinthefog.com). Trendy og prisbelønt restaurant midt i sentrum. Lekker bar og med surfefilmer på skjermen. Selvfølgelig.

Tacofino, 1184 Pacific Rim Highway
(tacofino.com/location/tofino-original-truck). Dette er originalen, en foodtruck som ble så populær at varemerket også ble etablert som restauranter og foodtrucks i flere deler av Vancouver. Herlige fish tacos, crispy chicken burritos og andre herligheter.

Byens beste kaffe finner du på Rhino Coffee, Tofino Coffee Roasting Company og Tofitian Cafe.

Ølen kommer selvfølgelig fra Tofino Brewing Company, og vil du smake rett fra bryggeriet, så stikker du innom 681 Industrial Way, i et lite industriområde rett utenfor byen. Der kan du kjøpe billige «flights of beer» – et brett med fire smaksvarianter.

Tacofino har blitt en velfortjent kjede med tacos og burritos. Rett utenfor Tofino finner du originalen, i en buss.

3 AKTIVITETER I TOFINO

1. Bjørnesafari
Når det er lavvann, går svartbjørnene ut på strendene i vannene ved innløpene rundt Tofino for å spise krabber. Det er lett å se dem fra båt, og det er en rekke arrangører som tilbyr bjørneturer, ofte med raske zodiacbåter. Favoritten vår går imidlertid litt saktere. Mike White på Browning Pass var en av de aller første som begynte med bjørnesafari i Tofino, og han byr på både gode bjørnehistorier og kaffe (browningpass.com).

2. Hvalsafari
På den ville, urolige stillehavssiden av Tofino og Vancouver Island lever havets giganter. Med en av byens mange arrangører kommer du deg enkelt ut for å se gråhvaler, knølhvaler og spekkhoggere – hvis du har flaks. Med ujevne mellomrom passerer spekkhoggere forbi langs kysten, og det er ingen garanti for at du vil se dem. Men hvitehodet havørn, sel og kanskje en og annen havoter er du garantert å se. Vi hadde en fin tur med Tofino Whale Centre (tofinowhalecentre.com).

3. Surfe
De lange strendene på vestkysten byr på en av de viktigste grunnene til at folk reiser hit – nemlig surfebølger. Bølgene om sommeren er egnet for nybegynnere, men frister også mer erfarne surfere. Her er det en rekke surfeskoler, hvor en – Surf Sister – drives av kun kvinnelige surfeinstruktører. Vi hadde en morsom halvdag med pionerene Live to Surf, som startet allerede i 1984 (livetosurf.com).

Mot nye eventyr. Hvalsafari og bjørnesafari er en del av Tofino.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!