Menu Meny

Guide til Albania

Rundreise i Nord-Albania

Reisen hit

For tiden er det ikke noe direktefly Oslo‒Albania. Fly t/r Tirana via f.eks. Istanbul, Frankfurt eller Wien med Turkish Airlines, Lufthansa, Austrian fra kr 3 900 i høst.

Reise rundt

Det er billig og helt ålreit å reise rundt med buss, hvis du ikke har dårlig tid. Skal du opp til Theth, trenger du en firehjulstrekker samt at du har erfaring som sjåfør fra røffe veier/terreng tidligere, det er mulig å bestille bil med sjåfør eller delt minitaxi til en litt høyere pris. Kan som regel bestilles/ordnes via hotellet eller på flyplassen. Et anerkjent mindre bilutleieselskap i Tirana er Rent Point (info@rentpoint.al). Ta kontakt for pris på leiebil eller bil med sjåfør.

Ta med deg godsaker og suvenirer hjem fra det nyrenoverte markedet i Tirana.

Charter

Apollo har charterreiser til Saranda i sørlige Albania.

Overnatting

Destil Hostel. Populært og hyggelig lavbudsjetthotell med hyggelig uteservering. Kr 125,- for seng i sovesal, inkl. frokost.

Plaza Hotel. Nybygget luksushotell i Tirana. Bra beliggenhet, spaavdeling og god frokost. Fra ca. kr 1 100,- natten.

Sphella Guesthouse. Populært overnattingssted i Theth, nær elven. Fra ca. kr 300 inkl. frokost. Bestilles bl.a. på booking.com.

Bujtina Polia. Familiepensjonat/bondegård i Theth. Enkelt, men hyggelig. God mat fra gården. Hyggelig betjening som kan gi mange tips om området. Ca. kr 350 inkl. frokost. Bestilles bl.a. på booking.com.

Rimelig og god fingermat på Bufé.

Servering

Era. God pizza, pasta og lokal albansk mat. Den mest populære ligger i Blloku, men har flere filialer i Tirana. Rruga Papa Gjon Pali II.

Bufe. Hyggelig vinbar i Tirana, som også serverer mat. Antipasti-rettene med fingermat anbefales. Blv Gjergj Fishta/Rruga Reshit Çollaku 43.

Mullixhiu. Ambisiøs og mye omtalt restaurant langs den kunstige innsjøen i Tirana. Mullixhiu slår et slag for det albanske kjøkkenet som de også videreutvikler. Shetitorja Lazgush Poradeci.

Husk!

Cash is king!

Veldig mange steder – særlig utenfor Tirana – tar kun kontanter. Skal du til Theth for eksempel, så må du ta med deg så mye albansk lek du tror du vil ha bruk for, her oppe er det ingen bankautomater.

Tirana må være en av Europas mest kafétette byer!

Strandløver – reise sørover!

Albania begynner med rette å bli anerkjent for de fine strendene sine. Men er det sol og bad som lokker, så reis til de sørlige områdene i landet. Mange turister kommer via greske Korfu, der det er kun en kort fergetur over til Saranda på det albanske fastlandet. Strendene nord i Albania er generelt sett helt ok for en dukkert, men et sørgelig badested som Velipojë er ikke noe sted du ønsker å oppholde deg over lengre tid.

5 høydepunkter i Tirana

1. BLLOKU. Tiranas utelivsområde er stappfull av hyggelige barer, restauranter og kafeer. Noen obligatoriske stopp på en barrunde: Radio Bar, Nouvelle Vague, Salt Restaurant og Colonial Cafe.

2. PYRAMIDEN. Underlig betongmonument fra kommunisttiden, beliggende midt i byen. Populært å klatre opp pyramiden – på eget ansvar.

3. KUNSTIG INNSJØ. Parken som ligger ved Tiranas kunstige innsjø, er virkelig en oase. Vakre sommer- og vårkvelder samles Tirana-borgere her for å spasere, dra på piknik, jogge eller bare treffes for en prat.

4. DATJI-FJELLET. Ta taubanen opp til Datji-fjellet, 1 400 meter over havet. Her oppe er det en restaurant med utsikt. Ønsker du å utforske nasjonalparken, så kan du også dra på fottur.

5. DEN NYE BASAREN. Området rundt markedet i byen er blitt ytterligere oppgradert. Her finner du et flott fiskemarked med grønnsaker, krydder og godsaker, samt en rekke andre butikker og restauranter. Topp for suvenirhandling.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!