Menu Meny

Hurtigguide til Panama

Panama er himmelhøye skyskrapere og dyp regnskog, glitrende resorter og urgamle indianerkulturer, karibiske øyer og snødekte vulkaner.

REISE DIT

Typisk pris: 7500 tur-retur fra Oslo til Panama by med KLM, Lufthansa eller Air France med mellomlanding. Pakketur kan du få hos for eksempel Svane Reiser. Prisanslag på ca. 23 000 for to uker ekskludert flybilletter, med innholdsrikt program som inkluderer blant annet Panamakanalen, Panama by, Bocas del Toro og besøk hos emberáindianerne.

REISE RUNDT

Taxi er billig, men man bør gjøre opp om prisen på forhånd. Til steder som Bocas del Toro, San Blas og Las Perlas er lokalfly med Air Panama mest praktisk. Regn med 300–400 kr én vei. Til Las Perlas går det ferje fra Panama by i helgene for ca. 350 kr tur-retur. En bra lokal aktør hvis du vil ordne egen rundtur når du er der er GAPA Travel. gapatravel.com

Fullstendig avskilt. På øya San José finnes det ingen mennesker utenom personalet og gjestene på Hacienda del Mar.
Parque Nacional Metropolitano – ekte regnskog midt i Panama by.

OVERNATTING

Luna’s Castle. Perfekt for ryggsekkturister: I de store og trivelige rommene i dette gamle kolonihuset treffes prisbevisste reisende fra hele verden. Gitarene på veggene kommer godt til nytte. Sovesal fra ca. 85 kr per natt og eget dobbeltrom fra ca. 195 kr per natt.

Calle 9a Este, Casco Viejo, Panama City. lunascastlehotel.com

Casa del Sol. Koselig gjestehus på Isla Contadora, en av flere likeverdige bomuligheter på øya. Hjemmesiden deres tilbyr til og med et par villaer samt sykler og golfbiler. Rom med frokost fra ca. 500 kr per natt.

Isla Contadora, Las Perlas. panama-isla-contadora.com

Akwadup Lodge. Skjærgården på San Blas har flere lavprishoteller. Akwadup er luksusversjonen av disse. Øyas bungalower har veranda mot vannet med flott utsikt. Bungalowene kommer med helpensjon og utflukter fra 1570 kr per natt.

Isla Akwadup, Achutupu, San Blas. sanblaslodge.com

Hacienda del Mar. Det eneste hotellet på en privat regnskogøy med 35 strender, les mer i hovedoppslaget. Utmerket standard og mat. Eneste ulempen er de litt dyre utfluktene – fra ca. 500 kr. Men lån av kajakk inngår i romprisen og rekker lenge til å utforske øyas natur. Bungalower fra ca. 1200 kr per natt.

San Juan, Las Perlas. haciendadelmar.net

Hacienda del Mar. Det eneste hotellet på en privat regnskogøy med 35 strender, les mer i hovedoppslaget. Utmerket standard og mat.
Å bo på Hacienda del Mar er som å være med i et direktesendt naturprogram. Under frokostene oppe i hovedbygget venner jeg meg til hvordan omtrent femten blågrønne arapapegøyer sveiper forbi i flokk med de appelsinfargede undersidene av vingene synlige.

SPISE

Ego. Avslappende sted ved det rolige torget Plaza Bolivar som spesialiserer seg på lekker tapas, for eksempel koriandermarinerte grillspyd. På kvelden tilbyr den flotte baren skikkelige cocktails.

Calle Antonio J de Sucre, Casco Viejo, Panama by.

Las clementinas. Dette temahotellet i Casco Viejo har en utmerket restaurant med live-jazz enkelte kvelder. Prøv havabboren med varm quinoasalat og valnøttsaus. Varmretter fra under 100 kr.

Calle 11 & Avenida B, Casco Viejo, Panama by. lasclementinas.com

Manolo caracol. Feinschmeckerkro med delvis asiatisk inspirert meny samt økologisk profil hvor de dyrkede råvarene hentes fra egne gårder. Tunfisken med sesamfrø i soyasaus er himmelsk.

Avenida Central & Calle Tercera, Casco Viejo, Panama by. manolocaracol.net

Rolige dager på The Point Hotel, Isla Contadora.

SIKKERHET

En god tommelfingerregel er å spørre folk om hvilke steder man bør unngå. I Panama by regnes Casco Viejo nå til dags som sikkert, mens taxisjåfører ikke stopper på dagtid engang i det fattige Churillodistriktet ved siden av.

PRISNIVÅ

Panama er generelt sett et billig land for nordmenn, men i områdene hvor turister pleier å ferdes nærmer prisene seg nivået vi finner i Sverige. For deg som er prisbevisst finnes det mange bra hoteller og restauranter med priser som er 50–60% lavere enn i Vest-Europa.

GÅ IKKE GLIPP AV!

​Parque Nacional Metropolitano, bare fem (!) minutter med bil fra sentrum av Panama by. Med byen i sikte gjennom trærne kan man treffe på tukaner og dovendyr her om man står opp tidlig.

GÅ GJERNE GLIPP AV!

Den nye delen av Panama by. Skogen av skyskrapere er vakker på avstand, men å gå rundt blant middelmådige hamburgersjapper, kasinoer og øde outlets viser at drømmen om å bli et nytt Miami ikke har gått i oppfyllelse ennå.

Hotel Tantalos har uovertruffen utsikt over hovedstadens skyline.
Mangomojito på gang. Panama by.

3 KLUBBER I PANAMA BY

Panama by har allerede noe av Sentral-Amerikas beste uteliv og det holder på å bli enda bedre. Den klubbtette Calle Uruguay har i det siste blitt utfordret av den historiske bykjernen Casco Viejo. Foruten disse er en spesialitet i byen Cheve Parades; partybusser som kjører rundt i byen som ambulerende klubber med dansing, barer og stor stemning.

1. TANTALO. Allerede i første etasje er det innbydende, men den fantastiske takterrassebaren med utsikt over hovedstadens skyline er stedet hvor man treffer folk og et eksempel på hvordan utviklingen erobrer Casco Viejo. Har til og med en bra restaurant og et trendy hotell. Calle 8 Este ved Avenida B, Casco Viejo, Panama by. tantalohotel.com

2. HABANA PANAMA. Stilsikker og nostalgisk fin salsaklubb med virkelig god live-salsa. Til og med Panamas nasjonalikon Rubén Blades spiller her fra tid til annen. Calle Eloy Alfaro & Calle 12 Este, Casco Viejo, Panama by. habanapanama.com

3. BAR S6IS. En av de mange klubbene med høy glamourfaktor som ligger langs livlige Calle Uruguay. S6IS (uttales seis) er et relativt trangt lokale hvor man ikke kan unngå å møte nye mennesker. Calle Uruguay, Centro, Panama by. bars6is.com

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!