Menu Meny

Guide til Detroit

Detroit er i ferd med å reise seg fra asken. Tomme skall av bygninger og øde gater er fylt opp med kunst, festivaler, mikrobryggerier og trendy restauranter. Og en røff, men varm vennlighet som er vanskelig å finne maken til i andre storbyer.

REISEN DIT

Det er enn så lenge ingen direkterute til Detroit, men Norwegian har stadig billigbilletter til New York, og derfra kan du fly til Detroit for rundt 800 kroner med Spirit Airlines. Flytiden er totalt rundt ti timer, men husk å beregne en time eller to til å bytte flyplass i New York.

REISE RUNDT

Den nye bussruten 261 Fast Michigan, drevet av busselskapet SMART, tar deg fra flyplassen til byens sentrum på en time for $2. Ellers er kollektivtrafikken i Detroit mildt sagt skuffende. Den beste måten å se byen på er uansett å kaste seg på en sykkel eller elektrisk sparkesykkel. Syklene koster $8 per dag; sparkesyklene koster $1 for å aktivere, deretter 15 cent per minutt. Du finner også Lyft- og Uber-sjåfører klare til å frakte deg rundt i byen til alle døgnets tider.

OVERNATTING

Billig: Reiser du alene, kan Hostel Detroit i den hippe bydelen Corktown sørge for at du møter andre reisende å oppleve byen sammen med. Her kan du få seng i sovesal til $30, eller et privat rom til $70. Hostellet er rent og hjemmekoselig, og det er lett å komme i snakk med andre gjester i de hyggelige felleslokalene.

Middels: Det sjarmerende El Moore Lodge tilbyr bærekraftig og prisgunstig overnatting sentralt i Midtown, i en praktfull bygning fra 1898. Steinbygget er totalrenovert og har en perfekt balanse av moderne komfort og historiske detaljer. Rom fra $75 per natt.

Dyrt: Et av Detroits mest populære hoteller, Detroit Foundation Hotel, ligger i en gammel brannstasjon i Downtown. Her får du luksus og komfort, i tillegg til en av byens beste restauranter, The Apparatus Room. Rom fra $199 per natt.

En av byens beste pizzaer, godt øl og god stemning finner du på Motor City Brewing Works.

SPISESTEDER

Detroits kulinariske scene har utviklet seg sterkt de siste par årene, og utvalget er nå stort. Ta brunsjen på trendy Trinosophes i det historiske Eastern Market. Stedet kombinerer kafé og galleri med utstillinger, messer og opptredener, og her vanker de hippeste kunstnerne i byen. Brunsjen deres er legendarisk ‒ de bruker lokalbaserte råvarer og tilbyr en rekke glutenfrie og veganske alternativer. En av byens beste pizzaer får du hos Motor City Brewing Works i Midtown, deres steinovnsbakte pizza med gorgonzola, pære og fiken er uimotståelig. Stedet brygger også sitt eget øl, er både koselig og livlig, og har uteservering om sommeren. Hvis du vil ha en smak av gamle, klassiske Detroit på en autentisk diner, er lille, sjarmerende Clique i Downtown perfekt. Her får du et solid måltid til en rimelig penge, kaffekoppen blir stadig fylt opp og du spiser blant de lokale. Stamgjestene er en salig blanding av elegante par, som tatt rett ut av en 40-tallsfilm, politibetjenter i uniform, bygningsarbeidere og hipstere. Er du glad i vegetarmat, er Sevas happy hour i Midtown verdt å sjekke ut. Mandag til fredag mellom 16 og 18 får du alle forretter, øl og vin til halv pris. Fritert blomkål, stekte shishito-paprika og yam fries er blant favorittene, og et par porsjoner metter minst én veldig sulten mage. Et perfekt sted å starte fredagskvelden med en gjeng venner.

DRIKKESTEDER

Detroit City Distillery i Eastern Market produseres småskala gin, whiskey og vodka på den gammeldagse måten. Her kan du kjøpe med deg en flaske hjem og smake på deres smakfulle og kreative drinker basert på eget brennevin. Stedet tilbyr også omvisninger der du kan lære om destillasjonsprosessen fra korn til glass.

8° Plato Beer Company kan du ta med deg et glass av det nøye utvalgte ølet i baren og rusle rundt i utsalgsdelen av butikken. Her finner du et imponerende utvalg av øl, cider og mjød. Den usedvanlig hyggelige og kunnskapsrike betjeningen får deg til å føle deg som hjemme i det hippe området Cass Corridor i Midtown.

Og du kan ikke besøke Detroit uten å dra innom legendariske The Old Miami i Cass Corridor. Denne brune perlen, som i 1980 ble opprettet som et samlingssted for krigsveteraner, har en stor og vakker bakhage med bålplass og karpedam. Her møtes lokalbefolkningen, kunstnere, musikere og pønkere for whiskey, øl, livemusikk og et slag biljard.

Den lokale ølbryggeren “Nick the Brewer” er innimellom gjestebartender på stemningsfulle Detroit City Distillery.

KUNST OG KULTUR

Detroits kunstscene er levende og underlig, og det er alltid noe spennende som skjer. Det prisvinnende The Heidelberg Project har transformert et av de røffe nabolagene på byens østkant til et utendørs galleri med eklektiske installasjoner som strekker seg over flere kvartaler. Prosjektet ble startet av Tyree Guyton i 1986, og tilbyr blant annet omvisninger, foredrag og undervisningsmateriell til lokale barneskoler. Hver september arrangeres festivalen Murals in the Market i vakre Eastern Market, som hyller byens fantastiske gatekunst. Du finner små gallerier åpnet av byens ildsjeler, blant annet Simone DeSousa Gallery i Midtown er verdt å sjekke ut. Og selvsagt de større, tyngre museene, som Detroit Institute of Art (DIA) med sine 66 000 verk og Museum Of Contemporary Art Detroit (MOCAD), begge i Midtown.

Diego Riveras berømte fresker av Detroits bilindustri fra 1933, hos Detroit Institute of Art (DIA).
Tyree Guyton bruker gjenstander han finner rundt i byen i sine installasjoner på The Heidelberg Project.

MUSIKK OG UTELIV

Visste du at Detroit er fødestedet til techno? God techno fører til gode fester. Det er alltid god stemning på dansegulvet til Marble Bar i den spirende bydelen New Center, og de har som regel DJ-er både ute og inne. Er du ute etter mørk techno og undergrunnsstemning, er The Works i Corktown stedet å dra. Og TV Lounge i Midtown har som regel bra DJ-er og kule mennesker. Er du så heldig å være i Detroit mens det er fullmåne, er folkefesten i Lincoln Street Art Park et absolutt must. Bring your own buzz! Det er alltid noe spennende som skjer, men de bra eventene i Detroit er nomadiske, så det lønner seg å spørre en lokalkjent hvor ukens beste fester er.

Fullmånefest i Lincoln Street Art Park.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!