Menu Meny

Guide til rundreise i Costa Rica

Surfing, dyr og jungel.

Reisen hit

Fly fra Skandinavia til Liberia på Nicoyahalvøya med to mellomlandinger. Eller til hovedstaden San José med én mellomlanding. Er du ute i god tid, kan du få billetter for 6000 kroner t/r. Raskeste ruten er med SAS og United via New York.

Reise rundt

De dårlige veiene fører til at det tar mye lengre tid å reise rundt enn du tror. Det går turistbusser mellom mange av de populære stedene, såkalte shuttles. Er du på stramt budsjett, tar du lokalbussene, som er langt billigere. Det går taxibåter fra Montezuma på Nicoyahalvøya til Jacó fra ca. 600 kroner, herfra kan du reise videre med buss til Manuel Antonio. Unngå pirattaxi, og se etter de offisielle røde taxibilene. Pass på at sjåføren slår på taksameteret.

Overnatting

Prisnivået i Costa Rica er minst dobbelt så høyt som i nabolandene Nicaragua og Panama.

Le Caméléon. Firestjerners hotell nær stranden, rett utenfor Puerto Viejo. Basseng, spa og store luftige rom. Dobbeltrom fra kr 1600,- lecameleonhotel.com

Rocking J’s. Enkelt, men fargerikt backpackersted midt i byen. Har wifi og luftkondisjonering. rockingjs.com

Funky Monkey Lodge i Santa Teresa har alt fra enkle sovesaler til private bungalower og en luksuriøs leilighet med en stor veranda med utsikt over tretoppene. Dessuten hyggelig bar og restaurant. Dobbeltrom fra kr 500,- funkymonkeylodge.com

La Point Surfcamp Costa Rica i Santa Teresa har overnatting med halvpensjon i rene delte eller enkle rom. Flott villa på en høyde omgitt av frukttrær. Basseng og hyggelig uteareal. Fra kr 3300,- for en uke for bed & breakfast. lapoint.se/surfcamp/costa-rica

El Faro. Ett av flere hoteller i Manuel Antonio i direkte forbindelse med inngangen til nasjonalparken. Ti minutters spasertur fra stranden, pene og prisgunstige rom samt et deilig utendørsbasseng med vid utsikt. Det er også et vandrerhjem i tilknytning til hotellet. Dobbeltrom fra kr 650,- elfarobeachhotel.com

Kilometerlange Playa Hermosa i Santa Teresa er selve definisjonen på en herlig jungelstrand.

Mat

Nasjonalretten i Costa Rica er gallo pinot, som består av bønner og ris som serveres med ost, eggerøre og fløtesaus. Fersk frukt i bøttevis. Friterte bananer med salt og lime er populært ‒ og er sterkt vanedannende. Billig tacos og burritos selges overalt og er lavprisalternativet. Gå heller ikke glipp av herlige kaloristinne empanadas hvis sjansen byr seg.

Puerto Pirata er en favoritt blant de mange vegan- og rawfoodstedene i Puerto Viejo. Himmelske smoothies.

Chile Rojo i Puerto Viejo serverer en salig blanding av retter med smak av Thailand, Midtøsten, Japan og karibiske Costa Rica. Har i tillegg veganalternativer.

Rocamar er den absolutt beste strandrestauranten i Santa Teresa. Hengekøyer i palmetrærne, flammeshow og deilige sittegrupper rett på stranden. Ferske fiskeretter, kjøtt og annen grillmat.

The Bakery. Stamkafé for både turister og lokalbefolkningen i Santa Teresa. Iskaffe, deilige ostekaker og gode salater.

Casa del Mar. Hyggelige lokaler under åpen himmel i Santa Teresa. Nesten alltid fullt. Lokale ølsorter, salat, pizza og burgere.

Zulu. Det beste hummus- og falafelstedet i Santa Teresa. Har også kebab og ferske wraps.

El Avion i jungelen i Manuel Antonio har en hotellbar innredet i et ombygd fly. Maten er sånn passelig, men de serverer gode cocktails og byr på flotte omgivelser.

Falafel Bar ligger midt mellom Quepos og Manual Antonio. Drives av en jente fra Israel som ruller perfekte falafler. Har også ferske smoothies og annet drikke.

I hippiebyen Puerto Viejo forandrer den fredelige surfeatmosfæren seg om kvelden til partystemning, og barene skifter musikk fra døsig reggae til svett dancehall.
Surfeinstruktøren Armando og campleder Sofia tar hånd om gjester fra hele verden i Santa Teresa.

Surfing

Både stillehavskysten og strendene mot Karibia har flotte surfemuligheter. Du kan leie brett rett på stranden. Nosara, Tamarindo, Jacó, Santa Teresa, Pavones och Puerto Viejo er populære blant surfere. Ønsker du å gå på kurs og bo i en surfecamp, anbefaler jeg La Point eller Surfeakademiet, som begge holder til i Santa Teresa.

3 gøyale aktiviteter

1. Fottur i Monteverdes skogsreservat. Her har du mulighet for å se den utrydningstruede jaguaren, ozeloter og drøye 400 fuglearter.

2. Bade i La Fortunas varme kilder. Og – ta en spasertur i tretoppene og se den mektige vulkanen Arenal.

3. Snorkle utenfor paradisøya Isla Tortuga. Ta en dagstur med båt fra Montezuma for å snorkle, drikke kokosnøtt-melk med en dæsj rom og grav føttene ned i den hvite sanden.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!