Menu Meny

Guide til Jamaica

For mange er Jamaica synonymt med reggae, dreadlocks og marihuana. Vagabond reiste til øya, som fortsatt bærer vitnesbyrd om sjørøvere og slavehandel, og oppdaget storslått natur proppfull av eventyr.

Reise hit

Ving og TUI har charter til Jamaica. Rutefly Oslo–Montego Bay er billigst med United Airlines fra ca. 5500 kroner, raskest med Lufthansa.

Reise rundt

Både taxi, busser og minibusser med røde skilt, trafikkerer øya. Busselskapet Knutsford Express (knutsfordexpress.com) har færre avganger, men forbinder de største byene og er et komfortabelt luksusalternativ til de litt trangere lokalbussene. Leiebil fungerer bra, men husk at det er venstrekjøring og smale veier.

Overnatting

Rockhouse Hotel, Negril. Lekkert boutiquehotell på klippene i naturskjønne Pristine Cove. Et vulkansk fjellandskap med inneklemte turkise laguner, frodig hage, spa og infinitybasseng. Dobbeltrom fra 1200 kroner, rockhouse.com.

Half Moon Luxury Resort, Montego Bay. Yoga i bungalow på stolper, ta en svømmetur med hester og nyt massasje på Fern Tree Spa. Det 400 hektar store landområdet har en 3 km lang palmekantet strandlinje og kan i tillegg by på golf og tennisbaner. Dessuten har stedet en av Jamaica beste restauranter, Sugar Mill. Fra 2500 kroner natten, halfmoon.com.

Goldeneye Resort, Oracabessa. Det var her forfatteren Ian Fleming skrev bøkene om James Bond på en forgylt skrivemaskin. Pris fra 3700 kroner natten. For 50 000 kroner natten leier du Flemings private femroms suite. goldeneye.com.

Kanopi House, Port Antonio. Økologiske trehytter. Fra 2500 kroner natten, kanopihouse.com.

Great Huts. Kitschpregede hytter i afrikansk stil, 500 kroner natten/hytte. greathuts.com.

Jakes Hotel, Treasure Beach. På sørkysten, bortenfor turisthordene, ligger dette fantastiske stedet med bungalower i hage nær sjøen. Fra 1200 kr, jakeshotel.com.

Rick’s Café er kåret til en av verdens ti beste barer med duvende live musikk og klippestup.
Hvorfor ikke en egen luksusvilla på kjendistette Round Hill, Montego Bay.

Filmer til inspirasjon

Filmer som er spilt inn på Jamaica:

Cocktail med Tom Cruise, Den blå lagunen med Brooke Shields og filmatiseringen av William Goldings klassiske roman, Fluenes herre. I tillegg er begge James Bond-filmene Å leve og la dø og Goldeneye spilt inn her. Den utrolige reisen til det jamaicanske boblaget ble udødeliggjort i filmen Kalde rumper (Cool Runnings) fra 1988. I OL i koreanske Pyeongchang, 2018, stilte forresten Jamaica igjen med et boblag, denne gangen med et damelag.

Mat og drikke

Typisk for jamaicansk kjøkken er grillet kjøtt krydret med jerk (pepper, chili, kanel, muskat, timian), patties (piroger), nasjonalretten ackee (frukt som er tilberedt, minner om eggerøre) og saltet fisk. Til dette serveres festival (en fritert brødbit som dyppes i sterk saus), ris erter og jams (brødfrukt).

Scotchies, Montego Bay. Restaurantkjede med utendørsrestauranter spredd over hele øya, kjent for avslappet atmosfære og ujålete tilberedningsmåte av den jamaicanske spesialiteten jerk chicken. Du bestiller ønsket kjøttmengde som hakkes opp, marineres med jerk, før den grilles over glødende kull og serveres i folie. scotchies.restaurantsnapshot.com

Miss T’s Kitchen, Ocho Rios. Ujålete restaurant med sunne, hjemmelagde jamaicanske retter og drikker servert i sval hage. misstskitchen.com

Rick’s Cafe, Negril. På toppen ev en ti meter høy klippe ligger Rick’s Café, kåret til en av verdens ti beste barer. Kjent for generøse romdrinker, livlig restaurant, live musikk og stup fra klippene. rickscafejamaica.com

Margaritaville, Negril. Sol, sjøaktiviteter, forfriskende margaritas og livlig musikk. Perfekt plassert på vakre Seven-Mile Beach. Filial også i Montego Bay og Ocho Rios.

margaritavillecaribbean.com

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!