Menu Meny

Guide til Florida Keys

Veien fra Miami ned mot Key West er en av USAs mest oppsiktsvekkende bilturer.

REISE DIT

Florida Keys ligger noen timer sør for Miami. Norwegian flyr til Fort Lauderdale fra flere skandinaviske flyplasser og SAS flyr direkte til Miami. USA er et bilbasert land. Bestill bil hjemmefra og hent enkelt på flyplassen. GPS er flott å ha når man skal finne veien inn og ut av Miami. En mindre leiebil koster ca. 2000 kr for en uke. Bompengene, et titalls dollar totalt, trekkes automatisk fra kortet som kobles til leiebilen.

OVERNATTING

Marquesa Hotel, Key West. En oase med en vakker borggård med basseng midt i sentrale Key West. Gangavstand til vertshus og severdigheter. Rangert som et av de beste hotellene i Key West. Ingen barn under 14 år. Fra 250 dollar og oppover per rom. marquesa.com

Sunset Key Cottages. Hotellet ligger på en egen øy med ferjeforbindelse til Key West. Avslappet sted for par og bryllupsreisende. Et rom koster 650 dollar. sunsetkeycottages.com

Nærkontakt. Det var sportsfisket som lokket Hemingway til å slå seg ned på Key West.
Tarpon, fiskernes virkelige storvilt.

FISKE

Tim «TK» Klein er en kjendis i saltvannsfiskekretsene og har base i Islamorada. Her er du i trygge hender. Med enten fluestang eller vanlig stang med snelle kommer Tim til å sørge for at du får fisk. Prisen for en heldagstur og en båt hvor man kan være to fiskere er 650–750 dollar avhengig av sesongen. capttimklein.com

SPISE

Conch Republic Seafood Republic, Key West. Riktig sted for å prøve conchs! Selvfølgelig også skalldyr av alle slag. Lokallaget øl og flott atmosfære rett ved vannet. Avslutt med en keylimeis på Key Lime Pie rett over veien. 631 Greene Street.

Carolines Cafe, Key West. Beste hamburgerne i Key West. Bra priser og generøse amerikanske porsjoner. Bra beliggenhet midt på hovedgaten. 310 Duvall Street.

Lorelei Cabana Bar and Restaurant, Islamorada. Skjønn beliggenhet rett ved vannet. Her spiser lokalbefolkningen og forvent intet mindre enn fett, salt mat og iskald lys øl i plastglass. Perfekt etter en dag i solen.

Conch Republic Seafood Republic, Key West. Riktig sted for å prøve conchs! Selvfølgelig også skalldyr av alle slag. Lokallaget øl og flott atmosfære rett ved vannet. Avslutt med en keylimeis på Key Lime Pie rett over veien. 631 Greene Street.
The Sunshine State. Florida lever opp til navnet sitt.

Inspirasjon

TV-serien Bloodline utspiller seg på Florida Keys, hovedsakelig rundt Islamorada. Ligger på Netflix.

Gå ikke glipp av!

Mel Fisher Maritime Museum i Key West. Her finner du historien om den spanske gallionen Nuestra Señora de Atocha som forliste med gull, sølv og edelstener om bord.

Gå gjerne glipp av!

Ernest Hemingways bolig i Key West. Et hus hvor det en gang satt en mann og skrev – hvor interessant kan det bli? Les heller en av bøkene hans, for eksempel Den gamle mannen og havet.

Fakta: Conch

Det staves conch men uttales «kånk». En conch er en slags havsnegle. Anses som en delikatesse i området og spises som conch chowder, conch fritters, conch steaks og conch salad. Når et barn blir født i Key West setter man opp et conchskall utenfor huset.

Spissen opp: gutt. Åpningen opp: jente.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!