Menu Meny

Guide til Sørøst-Sardinia

REISE HIT

Fly via flere europeiske flyplasser med bl.a. Norwegian, SAS eller Easyjet til Olbia på Nordøst-Sardinia (drøyt 3 timer) for fra ca. 2000 kr (tur-retur). Vil du heller fly til Cagliari på Sør-Sardinia, flyr du Ryanair via for eksempel Milano for fra 1700 kr (tur-retur).
Hvis du vil kombinere Sardinia-reisen med en togferie, kan du ta toget til Milano, Roma eller Bologna og deretter fly til Olbia eller Cagliari med Ryanair, Alitalia eller Air Italy på ca. 1 time for fra 900 kr (tur-retur). Alternativt hoppe fullstendig over flyet og ta tog til Genève og deretter nattferje til Olbia med Grandi Navi Veloci, Tirrenia eller Moby Lines (12 timer), fra 700 kr (tur-retur).

REISE RUNDT

Vil du reise rundt på Sardinia, er det enklest å leie bil på flyplassen. Bil gir mest frihet og mulighet til avstikkere langs veien. Leiebiler får du hos kjente firmaer som Avis, Hertz, Europcar, m.fl.

BESTE TID Å REISE PÅ

Vår eller høst for behagelig klima og færre turister. Reiser du hit på sommeren, unngår du med fordel august, siden da invaderer italienerne ferieøya selv.

Utsprengte sandstrender ved Oroseibukten.

BO

Det er bra med hoteller, pensjonater og bondegårder på Sardinia. Bestill i forveien i høysesongen (juli–august) hvis du vil være sikker på å få et rom. Men for den som vil være spontan og er forberedt på å være fleksibel, går det utmerket bra å bestille rom for natten selv i den italienske høysesongen. Det kryr dessuten av koselige bondegårder (agroturisme) for den som vil oppleve den sardinske kulturen via mat, drikke og landsbygd.

Domu Antiga, Gergei, er en romantisk bondegård i fjellbyen Gergei, to timer fra kystbyen Santa Maria Navaresse og 45 minutter fra Cagliari. Fantastisk mat laget av kortreiste råvarer, lyse rom med tredetaljer og kurs i ysting, pastalaging og vinsmaking for den som vil oppleve hverdagen på landsbygda. 900 kr natten for dobbeltrom.
domuantiga.it

Hotel Gologone, Barbagia, er et familieeid temahotell i hjertet av Barbagia 2,5 mil fra kysten, omringet av oliventrær, vingårder og frodige åssider og fjelltopper. Her blir du møtt med sardinsk kunst, basseng med solterrasse og lekne pastellfargede detaljer. Dessuten klassiske, sardinske måltider. 2200 kr natten for dobbeltrom.
sugologone.it

B&B Villa Erika, San Teodoro, ligger vakkert til på høydene ovenfor San Teodoro og er en genuin og upretensiøs bondegård i grønt kulturlandskap og et steinkast fra havet. Ca. 900 kr natten for dobbeltrom.
villaerika.wordpress.com

Hotel Miramare, Cagliari, er designerhotellet i sentrum av Cagliari som er fullt av kunstverk og kreativitet. Rommene er individuelt innredet med alt fra sebramønstrede stoler til pop-up-kunst og elegante møbler fra 1900-tallet. Nærheten til havna er et pluss. Fra 1400 kr natten for dobbeltrom.
hotelmiramarecagliari.it

B&B Simius Bay, Villasimius, tilbyr freshe, lyse hotellrom med sentral beliggenhet i den sjarmerende landsbyen Villasimius. Parkeringsplass og balkong. Fra 700 kr natten for dobbeltrom.
simiusbay.it

Syrlig i baren Flamingos i Villasimius.

SPISE OG DRIKKE

Sardinias matkultur preges av øyas historie og ble utviklet i de indre, fjellrike regionene, dit invaderende folkeslag ikke reiste. Maten er derfor preget av tradisjonelle retter laget av årstidens avlinger. En kjent spesialitet er nasjonalretten porcheddu, spedgris på spett grillet over åpen ild. Sardinia er også storprodusent av saueosten pecorino. Gå ikke glipp av å spise middag på noen av øyas bondegårder. Sardinsk mat på sitt beste!

Agriturismo Li Mori, San Teodoro, serverer autentisk, robust mat, hvor gjestene blir servert et måltid fra en forhåndsbestemt meny. Her serveres nærprodusert ost og kjøttretter av beste kvalitet.
agriturismolimori.it

Ellusu, Cagliari, har en sjarmerende uteservering på bar- og restaurantgaten Corso Vittorio Emanuele. Bestill et ostebrett og få et glass vin eller en drink med på kjøpet. Alt for beskjedne 80 kroner.
facebook.com/EllusuCagliari

Pizzeria Acquarius, Villasimius, er en populær og avslappet lokal favoritt i sentrum av Villasimius med steinovnsbakte pizzaer av beste kvalitet. Her har de også rom for den som vil ha et sted å sove for natten.
acquariushotel.it

Nybakt til frokosten på Domu Antiga.

DE 5 BESTE STRENDENE

Spiaggia di Tuerredda er en av Sardinias vakreste strender, med en 400 meter lang sandstrand. Her finner du dessuten en av øyas beste snorklesteder. Populær i høysesongen, så vær ute i god tid!

Spiaggia su Giudeu ligger bare en kilometer fra den kjente Chia-stranden, nær sørspissen av Sardinia. Populær blant surfere og dykkere så vel som blant fugletittere, siden rosa flamingoer holder til i en av de nærliggende lagunene.

Spiaggia delle Dune kalles også White Sands og er en av Sør-Sardinias bredeste strender. Men stranden er mest kjent for sine kjempestore sanddyner, som kan bli over 30 meter høye.

Cala Goloritzè i Ogliastra er hyppig fotografert og har vært på UNESCOs liste siden 1995. Cala Goloritzè ligger ved Oroseibukten på Sardinias østkyst, og du kommer deg kun hit etter en time gåing eller en båttur. Krystallklart vann gir perfekte snorklemuligheter.

Spiaggia di Punta Molentis får deg til å tenke på Karibia, med hvite strender, turkist vann og klippeomgivelser. Klatre opp til den spisse klippen lengst ut på stranden for den beste utsikten!

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!