Menu Meny

Guide Huanchao

Det stille, superkole surfeparadiset.

Reisen dit

De fleste flyr til Peru for 7000–8000 kr tur/retur. Du må nedom i en stor europeisk hub, men har du en bra billett, flyr du rett til Lima fra Europa. Sky Airlines flyr fra Lima til Trujillo (flyplassen ligger midt mellom Trujillo og Huanchaco) for 300–400 kroner. Bussene fra Lima er behagelige og tar fire–fem timer.

Beste tid å reise

Desember til mars, ifølge gjestehuseier Paul. Januar og februar er midtsommer, men da er det også nokså trangt her. Jeg reiste fra Huanchaco tidlig i desember, da hadde morgentåka gitt seg, og det begynte å bli varmt i vannet. Når det er som aller varmest, kommer det enda flere byfolk på festeturer til strandbyen. Og det er jo fint, hvis party med fintfolket er det du søker. Mye Gucci, silikon og løse penger på den tiden.

Riding the waves of grey.
Den som surfer, sover ikke. Men den sover stort sett resten av døgnet. Hengekøya på Atma gjestehus passer bra.
Kevin har fransk temakveld på gjestehuset: Tartiflette, rødvin og røverhistorier.

Visum

Egentlig ikke, du får bare 90 dager og stempel i passet når du lander. Det er gratis, Peru passer på at turistene deres er fornøyde. Du har med andre ord god tid til Cusco, museene i Lima og litt strandliv.

Lære spansk

Mange reiser til Peru for å studere spansk. De snakker sakte her. Jeg ble anbefalt å lære meg spansk i Huanchaco fordi aksenten der er OK å forholde seg til. Det er én spansklærer som hele byen skryter av, Sam Owens (og hele byen hadde rett, han underviser meg fortsatt online). Sam er innmari flink til å få øye på hullene i kunnskapen din og til å hjelpe deg videre. I tillegg er prisen nokså peruansk. E-mail til Sam: skypispanish@gmail.com

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!