Menu Meny
En dag i Panama City

En dag i Panama City

Turister stanser sjelden lenge i Panama City, men et døgn er Miami of the South definitivt verdt!

09 30

HISTORISK START I CASCO VIEJO

Vi begynner der Panama er på sitt røffeste og mest historiske – den gamle bydelen Casco Viejo. Sjørøveren Henry Morgan (mer kjent fra rom-merket Captain Morgan) satte i 1671 fyr på Panama City. Byen ble bygget opp igjen på en halvøy som var lett å forsvare. I 2003 kom området på UNESCOs verdensarvliste, men det hjalp ikke på den høye kriminaliteten i området. Unngå ikke Casco Viejo, men hold deg sør for torget Plaza de la Indepencia, på spissen av halvøya. Bondfilmen Quantum of Solace er spilt inn i Casco Viejo (som skal forestille Bolivia).

12 30

LUNSJ VED PANAMAKANALEN

I Panama er det amerikanske dollar som er valutaen, derfor er det billig for oss, det være seg overnatting, mat eller taxi. Ta sistnevnte til den verdensberømte Panamakanalen som sto ferdig i 1914. Nyt lunsjen din ved slusen Miraflores Locks (som også har et meget godt og informativt museum om kanalen) mens du ser båter fra hele verden seile mellom Stillehavet og Atlanterhavet. Mens du gnager på kyllingen din kan du tenke på at reisen mellom verdenshavene er åtte mil lang og i gjennomsnitt koster 35 000 dollar per båt. Den billigste gjennomfarten skjedde i 1926 og kostet den beskjedne sum av 36 cent. Det var da svømmeren Richard Halliburton svømte hele kanalen. Trafikken gjennom kanalen er stadig økende, derfor skal det bygges en ekstra kanal. Den beregnes å stå ferdig i 2014.

15 30

BILLIG SHOPPING

Med mat i magen og historietimen avklaret passer det med litt ettermiddagsshopping i et lokale med klimaanlegg. Be taxisjåføren slippe deg av med det moderne og imponerende Albrook Mall som ligger ved busstasjonen. Her er det masse butikker av forskjellig slag. Noe av det billigste du kan kjøpe i Panama er joggesko fra de internasjonale megasportmerkene. Her koster de en tredjedel av hva de gjør hjemme (og ja, her selges det bare originaler). Folk i Panama har en forkjærlighet for store shoppingsentre. Har du tid er det flere med bugnende hyller: Multicentro, El Dorado Mall og det litt mindre Isla Flamenco Shopping Plaza. Glem heller ikke å kjøpe med deg litt av den utsøkte panamakaffen og en flaske med ron (rom).

18 30

LUKSURIØS HORISONTAL

Shopping er morsomt – og slitsomt. Strekk ut sjel og bein på ditt luksuriøse og meget prisvennlige hotell, Torres de Alba (Av Eusebio A. Morales, www.torresdealba.com.pa). Pris per natt: ca. 125 dollar.

20 00

EN DEILIG MIDDAG HOS NABOEN

Rett overfor Torres de Alba ligger hotellkonkurrenten
Las Vegas Hotel Suites
med en god restaurant. Godt vinkart. Sats på en god argentinsk eller chilenskrødvin.

23 30

VAMOSA BAILAR!

Med eller uten nye sko på beina, nå er det på tide å røre på seg. Gaten
Calle Uruguay
er Panamas svar på Karl Johan. Her ligger klubbene og barene på rekke og rad. Velg en eller to hvor du kan danse bort natten – eller enda bedre: ta deg en øl og lad opp for den spennende morgendagen.

06 00

ET KARIBISK ØYEVENTYR VENTER DEG

Ta et tidlig innenriksfly (Air Panama) til Panamas beste side – den karibiske. I det behagelig tilbakelente surfestedet Bocas del Toro leves livet i shorts, flipflops og solkrem. Husk å ta med deg en god bok!

TIPS!

Edelstener

Panamas naboer i sør, Colombia og Brasil, er kjent for sine edelstener. I Panama City kan du kjøpe smaragder og safirer til omtrent en tredjedel av det du må betale hjemme. Forfalskningene er mange så bruk pengene dine i den velkjente juvelerbutikken Joyería La Huaca, på hjørnet av Calle Ricardo Arias og Via España dersom du har lyst på noen latinamerikansk suvenirer av høy klasse.

TIPS!

Utflukter med smak av paradis

Panama er et lite land med en storslagen natur. Fra Panama City er det lett å komme seg til steder som Bocas del Toro (se teksten), den paradisiske øygruppen San Blas, som er en autonom region som styres av kunaindianerne, den badevennlige øya Isla Taboga, kjent for sine blomster og strender og vakre Archipiélago de las Perlas, som består av rundt200 øyer omkranset av postkortvakre sandstrender, vaiende palmer og krystallklart vann. Archipiélago de las Perlas har vært innspillingssted for den amerikanske utgaven av Robinson.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!