Menu Meny
24 timer i Hong Kong

24 timer i Hong Kong

Hong Kong er øst og vest i en og samme gryte. Fra gamle kinesiske tradisjoner til nye vestlige trender - kom, kast deg ut i storbyens hyperpuls!

Du hører vekkerklokka ringe på fasjonable, men rimelige Wharney Hotel, 57-75 Lockhart Rd. Start dagen med en svømmetur i hotellets takbasseng. Deretter inntas frokosten på en av de mange internasjonale kaffehusene i Central. Central er Hong Kongs businessentrum, her finner du de beste hotellene, uteliv, gode restauranter, shopping og sightseeing. Med sin imponerende arktitektur bestående av majestetiske skyskrapere og gamle regjeringsbygg, er distriktet et godt utgangspunkt for å oppleve byen.

Dagens utflukter starter med en tur gjennom Hong Kong Park. Parken er en konstruert oase midt i storbyjungelen, bevisst designet for å se unaturlig ut.Omgitt av en vegg av skyskapere på den ene siden, fjell på den andre siden.

Deretter til Central Escalator, verdens lengste rulletrapp på ca. 800 meter, gjennom Mid-levels området. Se dagliglivet rulle forbi, mens du tar en sniktitt inn i alle barer, butikker og private leiligheter som du passerer.Det var i denne trappen Christian Bale sto i The Dark Knight og speidet utover Hong Kongs gater.

På toppen av Central Escalator ser du et skilt til Hong Kong Zoological and Botanical Garden. Hong Kong Zoo ligger midt i hjertet av Hong Kong og er et av verdens ledende sentre for vern av truede dyrearter, og huser alt fra orangutanger og lemuer, til store landskilpadder og slanger. Opplevelsen er dessuten gratis!

Soho er en liten, men livlig bydel i Hong Kong og byr på en herlig blanding av gamle kinesiske tradisjoner og bygninger, og vestlig kommersialitet.I hippe Soho ligger restaurantene og barene vegg i vegg.

Dim Sum er en klassiker i Hong Kong, både til frokost, brunch og lunsj. Dra til en av de mange lokale restaurantene i Central, og bestill Yum Cha - Dim Sum og te. Grønn te er nemlig et must til dette måltidet, og konsumeres i store mengder. Dim Sum, som egentlig betyr `å berøre hjertet`, er mat som er ment for å deles.

Star Ferry bringer passasjerer mellom Hong Kong Island og Kowloon. Ikke bare er dette en enestående sjanse til å krysse Victoria Harbour, en av verdens travleste vannveier, det er også billig og fin sightseeing. Ta ferja som går mellom Star Ferry Pier i Central og Tsim Sha Tsui på Kowloon. Dette koster bare ca. 3 kr per vei, og tar kun 7 minutter. Gå i land på Kowloon og se den spektakulære skyline som er Hong Kong!

Hong Kong er shopping!Start shoppingrunden din ved Time´s Square. Her vil du finne et 10 etasjer høyt kjøpesenter med merker som Marks and Spencer og Vivienne Westwood.Rett rundt hørnet finner du et fantastiske lite marked som selger frukt, kjøtt og fisk. Her finner du alt fra grisehoder hengene fra kroker, til blekksprut og eksotisk fisk liggende på langbord. Causeway Bay, er et av de største og mest fasjonable handlestrøkene i Hong Kong, hvor du finner alle de store merkevarene som Gucci, Prada, Burberry osv. Hong Kong er billig, men!

Tid for sushi! Finjuster spisepinne- teknikken din på restauranten Mi-Nei, 12 Pak Sha Rd. Her serveres ypperlig sushi. Drikk grønn te og frosyn deg av rullebrettet med sushiretter fra 8 kr per stk. Og når du full av sushi ruller deg ut døren, roper alle i restauranten tradisjonen tro´bai bai`!

Victoria Peak et flott ugangspunkt som det høyeste punktet på Hong Kong Island. Ta den bratte turen opp med den gamle trikken Peak Tram. På toppen ankommer du The Peak Tower. Herfra har du en overveldende utsikt over hele Hong Kong. Ta en drink på en av restaurantene mens du ser utover byens skinnende lys og tronende skyskrapere.

Kveld og bartid! Dra til Soho hvis du ønsker å utforske de små barene og pubene i sidegatene, et realt pub-crawl ! Sjekk også ut Lan Kwai Fong området, for større klubber og mer sofistikerte lounge barer. Prøv f.eks. Drop, 39-43 Hollywood Rd, for bra musikk og forfriskende cocktails.

Tips: Hong Kong er en enkel by å komme seg rundt i. Den har en effektiv infrastruktur som det er lett å orientere seg i, og man gjør seg fint forstått på engelsk. Selv om det er lett å gå rundt i Hong Kong, kan varmen og fuktigheten noen ganger være utmattende. Så hopp gjerne inn i en taxi, det er både billig og enkelt. Bare husk a dersom du tar med en fugl inn i taxien, må du betale ekstra!

Tips: Hvis du ønsker å komme deg litt vekk fra storbytrøkket, er strendene på sørsiden av Hong Kong Island et herlig avbrekk. Sjekk ut stranden ved Deep Water Bay. Sitt under skyggen av et tre og nyt synet av havet, eller kast deg ut i bølgene blå. For de litt mer vågale, er stranden også et senter for wakeboarding.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!