Menu Meny
24 timer i Casablanca

24 timer i Casablanca

Det er ikke mye igjen av den eksotiske kolonialismen fra filmen med samme navn, men den marokkanske kystbyen rommer likevel mange godbiter.

08.00

FROKOST PÅ FRANSK MANER

Marokko var et fransk protektorat fra 1912 til 1956, og det har satt sine spor når det gjelder matvaner. Nasjonalretten couscous blandes med croissanter og gjerne en søt kake fra nærmeste patisserie. Start silkemykt i Casa med et besøk på Chez Paul(krysset Boulevard Anfa og Boulevard Al Massira Al Khadra), den tradisjonsrike, franske kjeden, med herlig plysj, makroner og rimelige frokostmenyer.

10.00

MARKEDSHOPPING

Marokko må være verdens beste land for interiørhandel. Sats på «den nye medinaen», Habous, som ble bygget av franskmennene under kolonitiden. Kjøp luktelys, krukker og møbler mens du rusler under vakre, mauriske hvelv, helt uten det typiske stresset. Avslutt med mandelkaker, emoule aux amandes, fra Patisserie Bennis Habous (rue Fkih el Gabbas 2, Quartier Habous).

10.00

MATMARKED

Ferske østers før lunsj? Casas mest kjente matmarked er Marché Central (mellom Blvd Mohammed V og rue Allah ben Abdellah), som byr på fisk, kjøtt, levende høner og enkle restauranter. Åpent 07–16.

12.30

FISKELUNSJ

Hos Sqala (Boulevard des Almohades, 1 Place Sidi Alal Karouani), en 1700-tallsbastion, er nå bygget om til en hyggelig restaurant og serverer couscous og fisktasjine, typisk marokkansk gryte, slik den er når den er på sitt beste. Ingen alkohol.

14.00

VERDENS TREDJE STØRSTE

Nede ved kysten troner det kjente landemerket Hassan II-moskeen med sin drøyt 210 meter høye minaret. Moskeen er den 7. største i verden (har plass til 25 000 innenfor dørene), og minareten er verdens høyeste. Åpent for ikke-muslimer kl. 09.00, 10.00, 11.00 og 14.00 lørdag–torsdag. Kun guidede turer.

15.30

TOUR D'ART DECO

Se bortenfor byens kaos og mot en verden av vakre (men litt slitne) art deco-bygninger. Et kjent eksempel er den nyoppussede Cinema Rialto (rue Mohammed El Quorri 35), der blant andre Edif Piaf og Josephine Baker har opptrådt.

17.00

NYSKAPENDE KUNST

Besøk det nyåpnede galleriet med formålet å «skape et rom for samtidskunst». I et land der kunstnerisk frihet ikke alltid har vært en selvfølgelighet, er Villa Delaporte (rue du Parc 6) et friskt pust.

19.30

DET MODERNE CASA

Maison Blanche (krysset rue du Commandant Lamy og Boulevard Mohammed Abdou, www.maisonblanche.ma) er nyåpnet og fint. Fint for en drink før middag.

21.00

FRÅTSE I GÅSELEVER

På den populære bistroen Relais de Paris (Boulevard de la Corniche, Ain Diab) spiser du fransk ved byens undervurderte strandpromenade, La Corniche.

01.00

GOD NATT!

De 16 rommene på Hotel le Doge (rue du Docteur Veyre 9, www.hotelledoge.com) i art deco-distriktet er inspirert av samtidige celebriteter som Charlie Chaplin, Coco Chanel og Josephine Baker.

NY TRIKK

Den mest etterlengtede begivenheten er innvielsen av Casablancas aller første trikk. Arbeidet begynte for seks år siden, og har i de siste årene forårsaket store trafikkproblemer.Trikkelinjen er 30 km lang, har 49 holdeplasser og åpnet i januar i 2013. Ruten er den første av i alt fire planlagte ruter i Marokkos største by.

GLEM DET!

Casablancas Medina, om det da ikke er kinesiske kopier du er ute etter. Sats heller på Habous!
I den nye medinaen Habous finner du det du ikke visste at du så etter og litt til.

GÅ IKKE GLIPP AV!

Ricks Café, en kopi av restauranten Ricks Café fra filmen Casablanca (som ble spilt inn i Hollywood og ikke noe annet sted), slo opp dørene for knappe ti år siden og elskes av alle, turister så vel som lokale. 248 Blvd Sour Jdid. Place du Jardin Public.
Filmen Casablanca fra 1942 med Humphrey Bogart og Ingrid Bergman satte byen på kartet.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!