Menu Meny
24 timer i New York

24 timer i New York

Området rundt Times Square i New York er litt av et Disneyland, men alt er ikke helt på tryne. Her har du noen godbiter i Midtown – nok for en hel dag.

06.00


God morgen!


Sengen på hotellet er hard, men til tross for jetlag har du sovet godt. Det er ikke så lett å finne et billig og bra hotell i nærheten av Times Square, men Yotel (570 10th Ave) er både godt og rimelig.

06.30

Frokost på diner

Westway Diner (614 9th Ave) er en vaskekte amerikansk diner. Bestill en Westway Omelette og fyll på med en bunke pannekaker toppet med lønnesirup, så holder det helt til lunsj.

07.30

Hakeslepp

Gå tre kvartaler bort til Times Square. Er det første gangen du er der? Da får du hakeslepp av blinkende skyskrapere og neonlys.

08.00

Se byen våkne

Ta heisen til Top of the Rock. Utsiktsplassen på taket av Rockefeller Center byr på byens fineste utsikt. Best tidlig om morgenen, og når solen går ned. Etter å ha vært her kan du droppe Empire State Building med god samvittighet.

09.30

Kaffe i parken

Dropp Central Park, gå til den lille Bryant Park. En hyggelig gressmatte, store platantrær, grusganger og grønne stoler, alt presset ned mellom mektige skyskrapere med skohorn. Kjøp kaffe i en luke i parken og slå deg ned en stund. Parken har gratis trådløs.

10.00

Hysj!

Ved Bryant Park ligger også New York Public Library, et av de vakreste husene i hele New York, utvendig som innvendig. Her vandrer du rundt mellom bokrygger, veggmalerier og lysekroner. Midtowns beste gratistilbud.

11.00

Japansk shopping

Fifth Avenue er klodens heftigste shoppinggate. Unngå Armani, Bulgari og Fendi og bruk reisekassen din på Uniqlo i stedet for, den japanske kleskjeden. Fine og funksjonelle plagg til meget lave priser. De har sin største NYC-butikk i 666 5th Avenue.

12.00

Burgerlunsj

Populære Shake Shack har en filial i 691 8th Avenue. Still deg i kø sammen med andre turister eller bruk ventetiden til en spasertur til Island Burgers & Shakes (766 9th Ave) og bestill Manhattans beste burger.

13.00

KULTURTID PÅ MOMA

Midtown består ikke bare av krimskrams, her finner du også kulturell motvekt i verdensklasse, i Museum of Moderen Art (11 W 53 st.), for eksempel. Få deg et kart og en lydguide og se hvor mye du rekker av museets seks etasjer.

16.00

Ettermiddagsdrink

Chevy's (259 W 42nd St) er full av turister. Men: Bartenderne hos Chevy's mikser fantastiske, store margaritas for knappe 40 kroner. Et funn i dette området.

18.00

Førsteklasses fisk

Foodies pleier å sky området rundt Times Square som pesten, men også her er det steder som ikkeserverer intetsigende turistmenyer. Italienske Esca (402 W 43rd St) er stedet å gå for alle som liker fisk og skalldyr. Kokken Dave Pasternack har fått mye skryt. Jobben han gjør er så god at matskribenten i New York Times kalte ham for «mannen som kan snakke med fisk». Hovedrettene her koster rundt 200 kroner.

20.30

Tid for film

Zigfield Theater (141 West 54th St) er en klassisk kino og den siste i byen med kun én sal. Slik det var i gamle dager.

23.00

Avkobling på hotellet

Yotel har New Yorks største hotellterrasse. Drikk, treff andre og slapp av i skinnet fra skyskraperne i Midtown.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!