Menu Meny
24 timer i nye Singapore

24 timer i nye Singapore

Har du allerede vært i Singapore? Sett alt, gjort alt? Glem det. Nå har det vokst fram en helt ny by. Her er vår guide til 24 timer i den moderne Marina Bay.

08.00

GOD MORGEN!

Du våkner under dynen i et av de 2561 rommene på Marina Bay Sands (www.marinabaysands.com). Verdens mest spektakulære hotell er blitt et fyrtårn for hele Marina Bay. At rommene koster 1800 kroner natten får du leve med.

09.00

BUDGET FROKOST

Marina Bay Sands mangler ikke frokosttilbud, men restaurantene her er dyre. Utforsk omgivelsene og kjøp en luksuspakke med smørbrød i Sweetspot ved inngangen, eller en billig trekants-sandwich hos 7-Eleven i det enorme kjøpesenteret The Shoppes, som er tilknyttet hotellet.

09.30

UTSIKT FRA BENKEN

Ta en av utgangene som leder mot bukten, hold til venstre til du finner en benk. Her kan du sitte og hygge deg med både smørbrød og utsikten. På baksiden reiser hotellet seg som et moderskip, på den andre siden av vannet danner skyskraperne i Singapores forretningsstrøk en skinnende vegg av stål og glass.

10.00

GÅ RUNDEN

En tre og halv kilometer lang gangvei løper rundt hele Marina Bay og er et fint sted å utforske området fra. Gjør det nå, før det blir for varmt.

10.30

SEVERDIGHET LITT PÅ SIDEN

Glemte du å kjøpe kaffe? Slapp av, det ligger en Starbucks på den andre siden av bukten. Ta kaffekruset i hånden, fortsett til statuen av The Merlion. Halvveis fisk, halvveis løve og lenge et av byens mest kjente landemerker. I dag er den blitt en trist statist i skyggen av de nye bygningene rundt bukten.

11.30

DUNDERDUMPLINGS

Verdens beste dumplings, påstås det. Vi har ikke testet alle, men er enig i at nøstene med deig fra Din Tai Fung, i The Shoppes, er noe helt for seg selv. Bestill xiao long bao (dampkokte kjøttdumplings) og fortell oss om du er enig.

12.30

GARDENS BY THE BAY

Noen har klippet ut en del av eventyrskogen i James Camerons storfilm Avator og har forsiktig rullet det tette, grønne landskapet ut ved Marina Bay. Her er det kunstige trær, opptil 50 meter høye. En heis bringer deg til blomsterkronene. Parken er stor, drøye 1000 mål, så bruk noen timer her og avkjøl deg inne i Flower Dome og Cloud Forest. Parken er gratis utendørs, entré til Flower Dome og Cloud Forest koster ca. 120 kroner. www.gardensbythebay.org.sg.

15.30

SVIMLENDE SVØMMING

Endelig kan du dyppe deg i horisontbassengenes konge. 150 meterlangt og 191 meter over bakken – dette er verdens lengste og høyest beliggende horisontbasseng. Du kan ikke kjøpe dagskort her, så for å kunne bruke bassenget må du være gjest på hotellet.

17.00

DEN PERFEKTE PIZZA

Ta på deg finklærne og dra til shoppingsenteret for en middag på en av de beste restaurantene der. Vi foreslår Pizzeria Mozza, der mesterkokken Mario Batali har knadd fram pizzaer så gode at du aldri mer behøver å reise til Italia.

18.00

ET HJUL MED UTSIKT

Verdens største pariserhjul, Singapore Flyer, ligger bare noen minutters gange fra Marina Bay Sands når du legger veien om den vakre gangbroen Helix Bridge. Utsikten er storslagen. Kjøp billetter på forhånd, www.singaporeflyer.com.

20.00

SHOWTIME?

I skrivende stund går musikalene Dirty Dancing, Stomp og Phantom of the Opera i Marina Bay Sands – for å nevne noen. Oppdatert program finner du på www.marinasands.com.

22.00

BYTT PERSPEKTIV

Ta taxi til tradisjonsrike Fullerton Hotel og nipp til en drink i den vakre takbaren Lantern. Marina Bay Sands' tre bein skinner på den andre siden av bukten. Møt Singapore den gang og nå.

00.00

BANDITTER OG BLACK JACK

Kasinoet i Marina Bay Sands er enormt: 1600 maskiner og nesten 500 bord du kan spille ved. Mener du at pengespill er djevelens verk? Rett i seng.

GÅ IKKE GLIPP AV!


Forlat Marina Bay. Iallfall for en stund. Dette er nok Singapores heiteste område akkurat nå, men glem heller ikke resten av byen. T-banen bringer deg blant annet til Orchard Road på noen minutter.

GLEM DET!

Lysshowet. Kveldsshowet Wonder Full sender laserstråler og blåser røyk over Marina Bay i det som kalles «Sørøst-Asias største lys- og vannforestilling». Det kan godt være, men dette er 15 minutter av ditt liv som godt kan brukes til noe annet.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten - ca én gang i måneden.

Abonnér - spar 70%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!