Menu Meny
24 timer i Sitges

24 timer i Sitges

Barcelonas rampete lillebror byr ikke bare på ville gayparties: Sitges er en herlig avstikker fra travle Barcelona.

09 05

DU ANKOMMER MED TOG

Barcelona er fantastisk, og stranden der er mer enn bra nok til å være i en storby, men av og til vil du ha en virkelig solferie. Da skal du bytte Barcelona med Sitges, iallfall for et døgn. Toget fra Barcelona til Sitges tar ikke mer enn en halvtime og koster ca. 35 kroner.

09 30

FROKOST MED OVERSIKT

Montroig Café er en av de eldste og mest kjente kafeene i byen – likevel er den både hyggelig og rimelig. Beliggenheten på pulsåren Calle Marques de Montroig gir deg full oversikt over byens noe brokete persongalleri. Bringebær-smoothien er en ren nytelse.

10 30

PROMENADE VED HAVET

Strandpromenaden Passeig Marítim er 2,5 kilometer lang og er sammen med byens trange gater og smug det beste ved Sitges. Ta deg en tur fra den ene enden til den andre før dagen blir for varm.

11 30

VELG EN STRAND

Lettere sagt enn gjort, for hvilken skal du velge? Sitges har 17 strender, eller kans-kje 11 – antallet varierer etter hvordan man regner og hvem du spør. Vi går for Alberto Beach ved Platja de l'Estanyol, med den fine strandklubben Babalu. Vil du sole hele kroppen, skal du dra til Platja dels Balmains eller Platja d'Aiguadolç.

14 30

LUNSJ VED BØLGENE

Seilklubbens restaurant har en flott beliggenhet, lengst ute på moloen foran kirken. I Club Nàutic de Sitges (Passeig de la Ribera) spiser du lunsj, med Middelhavet ved dine føtter. Dagens meny er rimelig, tre retter med drikke koster rundt 125 kroner.

16 00

ÅNDELIG FØDE

Iglesia de Sant Bartomeu i Santa Tecla er det mest markante landmerket i Sitges. Kirken ligger på en høyde ved havet, guddommelig flott. Besøk kirken, men stikk også innom museene Cau Ferrat og Maricel som ligger ved siden av. Sitges har en felles billett for alle museene i byen – det blir det billigste hvis du ønsker en museumsrunde.

18 00

SJEKK INN

Du overnatter på Hotel Calipolis (Avinguda Sofia 2–6, hotelcalipolis.com), et art deco-sted ved stranden. Fasaden fører tankene hen til hotellkollegene i Miami Beach. De fleste rommene har store terrasser med utsikt over havet. God frokost og service. Et av byens dyrere hoteller, men med gode tilbud utenom høy-
sesongen.

19 00

TAPAS OG CAVA

Husk: du er i cavaland. Det kjente Freixinet ligger bare noen mil innover i landet. Varm opp for kvelden med sprudlevann og småretter på Cafe Bar Roy (Carrer de las Parellades 9). Et ujålete sted, populært blant de fastboende.

22 00

KJØTT TIL MIDDAG

Buenos Aires Grill (Carrer del Port d'Alegre 21) serverer Sitges saftigste biffer på en uterestaurant like ved havet. Ikke billig, men du får full valuta for pengene.

00 00

PACHA CLUB – ORIGINALEN

Pacha Club er en klassiker. Her kan du feste i et litt mer blandet miljø enn i gayklubbene. Pacha i Sitges var den første klubben i kjeden med samme navn og åpnet sine dører allerede i 1967. I dag er det Pacha over hele verden. Urbanizacón Vallpineda, Calle San Didac C.P.

GÅ IKKE GLIPP AV!

Byen i lav- og mellomsesong. Om sommeren er Sitges en av de villeste festmetropolene rundt Middelhavet, men resten av året hersker det ro i smug og på strender.

GLEM DET!

Hotell i partyområdene. Der er det bråk og uro hele natten. Det er nok av overnattingsmuligheter i roligere omgivelser. Sjekk beliggenheten før du bestiller, så slipper du å lete etter hørselsvern ute i de små timer.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!