Menu Meny
24 timer i Valetta, Malta

24 timer i Valetta, Malta

Maltas hovedstad Valetta byr på minner om korsfarere, på vakre bygninger, sjarmerende smug og svale vinder fra Middelhavet.

Valletta ble grunnlagt av korsfarerne på 1500-tallet. Til tross for massive luftangrep mot byen under den annen verdenskrig er det fremdeles mange historiske bygninger å beskue.

09 00


KLASSISK FROKOSTCaffe Cordina åpnet dørene sine allerede i 1837, og det er her du starter dagen med en dugelig frokost. Velg mellom sjokoladecroissanter eller en engelsk frokost – med juice, egg og bacon, tomatbønner, pølser, toast og alt det som inngår. 244 Republic Street, www.caffecordina.com.

10 00

MARKED

Markedet i Merchant Street er åpent hver dag fra klokken 8.00. Her finner du en salig blanding av klær, filmer, armbånd, musikk og leker – og delikatesser, håndverk og alskens krimskrams. Er du i Valletta en søndag, kan du sjekke alt av kuriosa på markedet ved St. James Ditch, like utenfor bymuren i Valletta.

11 00

KRUKKER OG KLÆR

Fortsett shoppingen, for mange av butikkene stenger for siesta mellom 13.00 og 16.00. Moten på Malta er sterkt influert av moten i Storbritannia og Italia. Nettopp italienske sko kan du få ganske rimelig her. Hovedgaten med flest forretninger er Republic Street med tilstøtende gater. Ser du etter keramikk og glass, beveger du deg nærmere havnen.

13 00

LUNSJ

Lunsjen nyter du i solen, og på små snackbarer kan du komme billig ut av det. Pastizzi, innbakt kjøttdeig fylt med ost eller ertepuré, er en mettende lunsj for knappe tjue kroner. Er du skrubbsulten, går du til Kantina Caffe's uteservering. St. John Street.

14 00

STORMESTERENS PALASS

Grand Master's Palace er et interessant sted å besøke. Her holder regjeringen til og har gjort det siden palasset ble bygget i 1571. Er ikke parlamentet samlet, kan du gå inn og se på våpen, rustninger og den vakre bygningen. I kjelleren er det et rustningskammer fullt av – riktig: rustninger.

15 00

DEN BESTE UTSIKTEN

Etter en stund innendørs er det fint å føle at vinden rusker deg i håret. Gå ned mot sjøen og havnen og langs de sandfargede små gatene til du kommer til Upper Barrakka Gardens. Parken har kanskje den flotteste utsikten over havnen og «the three cities» på den andre siden. Fortsetter du langs sjøen ut mot odden, kommer du til Lower Barrakka Gardens, der du får en enda bedre utsikt over havneinnløpet.

19 00

MIDDELHAVSMAT

Den familieeide Palazzo Preca er en ganske ny restaurant som er blitt meget populær blant malteserne selv, så bestill bord på forhånd. Restauranten ligger i et gammelt palass fra 1600-tallet. Her har de et godt middelhavskjøkken med mange maltesiske retter, deriblant nasjonalretten kaningryte. 54 Strait Street.

22 00

KVELD PÅ BY'N

Utelivet er mest hektisk i området Paceville i St. Julians. Om sommeren er det fullt av språkstudenter her. Er du blant dem, er det salsaklubben Fuego, www.fuego.com, som er stedet (St. George's Bay). Er full ungdom ikke akkurat din favoritt? Hev blikket og dra til baren Twenty Two, www.22.com.mt. Den ligger i 22. etasje i bygningen Portomaso Business Tower. Tårnet, som er den eneste skyskraperen i St. Julians/Portomaso, kan ses på lang avstand og ligger bare noen minutter fra Paceville. Her tar du en drink, synker ned i de enorme sofaene og har utsikt over hele Malta. Nesten.

GLEM DET!

Det febrilske forsøket på et minitivoli ved den ene enden av trappene i bargaten St. Juliens. Å hoppe strikk mellom fulle ungdommer – nei takk!

GÅ IKKE GLIPP AV!

Har du litt tid, dra til den gamle byen Mdina utenfor Valletta og til Fontanella Tea Garden. Slå deg ned ved et bord der og bestill deres legendariske sjokoladekake. 1 Bastion Street, Mdina, www.fontanellateagarden.com.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!