Menu Meny
24 timer i Johannesburg

24 timer i Johannesburg

Et døgn i Jo’burg tar deg med til tung historie og kule barer, via god shopping og hyggelige kafeer.

09 00FROKOST VED DEN STORESpis frokost på Caffé Della Salute på Nelson Mandela Square, en utendørskafé innlemmet i shoppingsenteret Sandton City. Her kan du velge og mikse sammen din egen frokost for ca. 40 kroner mens kameraene klikker noen meter borte. Der står det nemlig en gigantisk statue av Nelson Mandela. Ta et bilde du også, du får plass mellom beina hans.

10 00

HURTIGTOG TIL MARKEDET

I Johannesburg er det bil som gjelder, og mange som besøker byen, velger å leie en og kjøre selv for å få størst mulig frihet. Av sikkerhetshensyn kan man ikke gå til fots overalt, og minibusser tar sin tid. Men med det nye, fine hurtigtoget Gautrain (www.gautrain.co.za) er kollektivtrafikken vesentlig forbedret. Ta toget fra Sandton til Rosebank. Der ligger Rosebank Mall og African Craft Market, åpent hver dag og fullt av afrikansk håndverk.

11 00

EN KAFFETÅR

Fortsett sørover og ta veien forbi Bean There Café (www.beanthere.co.za/gauteng) i 44 Stanley Avenue i Milpark. Hyggelig, avslappet kafé, der man brenner sin egen gode kaffe med utvalgte bønner fra forskjellige afrikanske land.

12 00

EN PLASS I SOLEN

Maboeng («place of light») er det nye navnet på noen kvartaler rundt Main Street og Fox Street med gamle slitne bygninger som er restaurert og som har lokket til seg byens trendy og kunstneriske klientell. Oppdag kule butikker, spennende gallerier, flotte barer – og hver søndag: Market on Main, et marked fullt av mat og ting, med god stemning. Mer info: www.mabonengprecinct.com og mer om guidede turer på www.mainstreetwalks.co.za. Lengst oppe i komplekset Main Street Life ligger boutiquehotellet The 12 Decades Hotel (www.12decadeshotel.co.za).

15 00

HISTORIETIMEN

Deretter fortsetter vi enda litt lenger sørover, og velger mellom to severdigheter: Mandela House (www.mandelahouse.co.za) i Soweto eller The Apartheid Museum (www.apartheidmuseum.org) ved Gold Reef City Complex (Northern Parkway/Gold Reef Road). Mandela bodde i huset sitt i Soweto i elleve år, sammen med Winnie. Utstillingen er ikke all verden, men følelsen av å ha vært der er nesten viktigere. Apartheidmuseet, derimot, gir et meget godt bilde av den tunge historien om apartheidsystemet i Sør-Afrika.

18 30

MAT OG DRIKKE

Studentområdet Melville er kjent for sine utesteder og trendy restauranter. Her kan du virkelig slappe av. Eller kanskje starte opp kvelden med en cocktail på Lucky Bean (www.luckybean.co.za). På menyen har de litt odde ting, som strutseburgere og springbockpai. Pent, trendy og av og til med en DJ på plass. Har også et guesthouse.

22 00

KLUBBLIVET

I bygningen Design District (160 Jan Smuts Avenue) i Rosebank huserer et knippe nattklubber, så det er ikke langt å gå fra den ene til den andre. Her kan du kikke på livet, danse og drikke på Hush Club (www.hushclub.co.za) og MiBar, eller kanskje røke en kubaner på Latinova.

GÅ IKKE GLIPP AV!

Slumområdene i Soweto. Soweto er kjent for sine opprør og voldsbølger på 80-tallet, men er i dag en utrolig blanding av fattig bydel, voksende middelklasse og med rikmannsvillaer. Dra dit med noen som kan området, for eksempel Imbizo Tours (www.imbizotours.co.za).

GLEM DET!

Sjekk sikkerheten. Trafikken bærer litt preg av ville vesten, så ta det rolig når du kjører selv, og lås alltid dørene. Eller ta en taxi, med et selskap eller en sjåfør du har fått anbefalt.

Johannesburg er ofte den første byen du lander i når du reiser til Sør-Afrika. Utforsk byen et døgns tid før du reiser videre.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!