Menu Meny
24 timer i Berlin

24 timer i Berlin

La gatekunst, lopper og DDR-historie berike ditt opphold i Berlin mens du sykler gjennom byens gater.

9.00


Luksusfrokost


Start dagen i hjertet av Prenzlauer Berg med en stor frokost i den kombinerte kafeen og blomsterhandelen Anna Blume (Kollwitzstrasse 83). Bestill en Anna Blume Special, en fargesprakende bukett av ost, frukt og pølser, servert på et fat i flere etasjer.

10.30

Grønnsakhandel

Rusle rundt i de vakre områdene med hyggelige restauranter og utekafeer. Er du i Prenzlauer Berg en torsdag eller lørdag, kan du handle grønnsaker på bondens marked på Kollwitzplatz.

11.30

På to hjul

Lei sykkel hos Berlin On Bike (Knaackstrasse 97) og opplev byen fra sykkelsetet, som en ekte berliner. Sykkelveier er det mange av, og det tar omtrent like lang tid å sykle som å ta t-banen samme strekning.

12.00

Uhemmet handel

Mazooka i Kastanienallee 34 selger egendesignede klær og ting som du ikke visste at du trengte. Glem heller ikke å gjøre en sving innom Kauf Dich Glücklich i Oderberger Strasse 44 (kombinert klesbutikk og is- og vaffelkafé). I nærheten ligger også byens beste vinylbutikk. Oye Records (Oderberger Strasse 4), rene himmelrike for den som liker elektronisk. Og Fly Fast Records (Heinrich-Roller-Strasse 15) spesialiserer seg på asiatisk musikk.

13.00

Viltvoksende tivoli

Dra sørover mot Friedrichshain og over elva Spree via Oberbaumbrücke. Sving til venstre og sykle langs vannet, til grøntområdet Plänterwald. Der ligger Spreepark, en nedlagt og gjenvokst fornøyelsespark fra DDR-tiden. Det er fremdeles mange attraksjoner å se her, som pariserhjulet. Den guidede turen gjennom parken med tøfftøff-toget for 2 euro er en gøy opplevelse.

14.30

Trendy lunsj

Sykle tilbake samme vei mot Kreuzberg og videre inn i den trendy bydelen Neukölln. Spis lunsj i den lille kafeen Schiller Burger i Herrfurthstrasse 7. Mozzarellaburgeren her er i en klasse for seg. Glem for all del ikke deres søtpotetpommesfrites.

15.00

Langs kanalen

Fra lunsjstedet er det ikke langt til Landwehrkanal som renner gjennom bydelen. Om sommeren kryr det av solbadende mennesker spredt over plenene, og langs kanalen er det lopper og markeder.

16.30

DDR-historie

Lever tilbake sykkelen og ta U-bahn til Klosterstrasse. Helt inntil Spree, midt mot Berlinkatedralen, kjøper du en billett til DDR Museum (Karl-Liebknecht Strasse 1). Her skildres ikke bare grenseovervåkningen mellom øst og vest, men også hvordan vanlige mennesker levde i Øst-Tyskland. Meget lærerikt.

19.30

Rustikk middag

Las Primas (Wrangelstrasse 54) er en av de mange hyggelige lokale kroene i Kreuzberg. Stemningen er varm og servicen god. Tross det spanskklingende navnet og tapasen på spisekartet bør du bestille risotto (kokken er italiensk). Bli ikke overrasket om en trio med gamle spanske menn iført tradisjonsrike hatter og gitarer dukker opp og lirer av seg noen sanger for gjestene.

21.00

Uteliv

Gå over broen og inn til høyre, til den livlige bargaten Simon-Dach-Strasse. Bestill en iskald weissbier på en utekafé og fortsett kvelden på en av Berlins mange klubber. Salon Zur wilden Renate i Alt-Stralau 70 er et sikkert kort. En mystisk labyrint, en absintbar og forskjellige rom med live-musikk. Se om du kan finne den hemmelige klubben på loftet!

Gå ikke glipp av!

Stasimuseet. For den historieinteresserte som vil vite mer om det gamle DDR og livet for innbyggerne i Øst-Berlin. Spionasje, kontroll, forhør av sikkerhetstjenesten og skremselspropaganda var den gang en del av hverdagen.

Glem det!

Berliner Schnauze. Innbyggerne i Berlin er vanligvis hyggelige, men bruker et ganske grovt språk og sier akkurat hva de mener og tenker. Bruk ikke deres «Schnauze». Du er turist, og det gjelder å foregå med et godt eksempel.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!