Menu Meny
24 timer i Dublin

24 timer i Dublin

Puber, fin shopping og tradisjonsrik musikk. Her er en guide til hvordan du best bruker et døgn i den irske hovedstaden.

08.30

Mange typer vafler

Dropp blodpuddingen og bønnene. Spis heller frokost i Lemon Creperia (60 Dawson St.) som ligger et steinkast fraTrinity College. Om ikke vaflene eller cappuccinoenmed herlig skum kurerer morgentrettheten din så gjør sikkert de glade fargene på veggene det.

09.30

Vandring rundt i byen

Start ved Trinity College og det berømte biblioteket med Book of Kells. Ta en pause ved Dublins slott og fortsett mot høydepunktet på byvandringen, den gotiske St. Patricks Cathedral. La deg blende av arkitekturen, kirken fra 1100-tallet er ikke bare den største kirken i Irland, den er også en av de vakreste.

11.30

Vindusshopping smyker

Grafton Street er den mest eksklusive av Dublins to store shoppinggater. Her ligger det mange juveler/smykkeforretninger og klesbutikker med kjente navn. Når du kommer til elven, gå til venstre og over Ha'pennys Bridge, en bro full av hengelåser som symboliserer evig kjærlighet.

13.00

Sunn hurtigmat

Tokri chaat, dosa, vada eller Chole bhature? Alt hos dette får du hos Delhi O'Delis (12 Moore St.). Alle rettene er vegetariske. Prisene er så lave at du lurer på om deter trykkfeil på menyen. Denne indiske kafeen ligger på den andre siden av broen, bortgjemt i en sidegate til Henry Street. Maten her er så god at du kommer til å bli stamgjest allerede etter den første retten.

14.00

Whiskytest

Bytt ut køene i Guinness Store House med et besøk i Jameson Destillery, like irsk, men mindre turisttilpasset (Bow St. Smithfield Village, Dublin 7). Denne guidede turen viser deg vei gjennom produksjonen og historien bak en irsk stolthet – whiskey!

15.00

Henry Street

Dublins lengste handlegate. Her er prisene lavere enn i Grafton Street. Besøk for eksempel Penny's (O'Connell Street 1) som er lavpriskjeden Primarks irske varemerke. Vil du ikke handle kan du besøke et av de mange museene i Dublin der det nesten alltid er gratis adgang.

19.30

Middag for fire

Ta trikken til St. Stephans Green Station og hvorfor ikke en sykkeltaxi videre til raffinerte Fire (Dawson St. Dublin 2). Bestill den salte karamellparfaiten med pærer dekket med sjokolade. Restauranten er ofte full, så du bør bestille bord på forhånd. mansionhouse.ie/fire-restaurant

21.00

Tradisjonsrik dans

Like ved O'Connells Street ligger det flere puber som byr på show med irsk dans. De fleste er gratis så lenge du bestiller noe i baren. Drikk en passe søt Bulmers Cider og nyt showet i Arlington Hotel (16–18 Lord Edward St.).

22.30

Temple Bar

Dublin har mer enn 1000 barer og i bydelen Temple Bar ligger de vegg i vegg. I disse urtypiske irske pubene er det lavt under taket, de har blyinnfattede, fargeglade vinduer og veggene er fulle av fotografier. To av mine favoritter: Temple Bar Pub (48 Temple Bar) og Oliver St. John Gogarty (58 Fleet St.). Hør på irsk folkemusikk, skål og tramp takten til banjo, fiolin og fløyte, ømt livlig, ømt smertelig vakkert i moll.

Glem det!


Samtaler om den britiske okkupasjonen. Sårene er fremdeles for ferske for mange irer. De vennlige smilene som er så typisk for mange irer kan raskt forsvinne.

Gå ikke glipp av!

En skikkelig Guinness stout. Ha tålmodighet, ikke begynn å drikke før skummet har satt seg. Det skal være en tydelig linje mellom det oljete svarte og det beige. Holder du deg til den regelen unngår du å bli vurdert som en Guinness-fersking.

Curragh Guineas

Hestesport er stort i Irland og et av årets mest prestisjefulle galoppløp går på Curragh racecourse. Løpet lokker til seg mange av Europas topprangerte hester og er et av den irske sosietetens mest etterlengtede arrangement. Glem ikke slips – og damene bør ha hatt – jo mer eksentrisk, desto bedre!

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!