Menu Meny
24 timer i Fort Lauderdale

24 timer i Fort Lauderdale

Er du på vei til Karibia, er det store sjanser for at du må innom Fort Lauderdale. Du har ingen hast med å reise videre, for denne Florida-byen fortjener minst et døgn.


07.30


Morgenstund ved havet


Start dagen med en joggetur langs A1A ved Fort Lauderdale Beach, eller jogg på selve stranden. Den har hardpakket, løpevennlig sand. Nyt soloppgangen over Atlanterhavet. Det gjelder å passe på før det blir for varmt og trangt på strandpromenaden.

09.30

Egg og bacon

Etter en velfortjent joggetur og en etterfølgende dusj tar du bilen (eller en taxi) noen kilometer vestover, til Lester's Diner (250 W State Road 84). Der har de servert klassisk amerikansk frokost siden 1967. Stedet er meget populært og ofte fullt.

11.00

Tid for kunst!

Mett og fornøyd står du utenfor døren til MOAFL, Museum of Modern Art Fort Lauderdale, når de åpner. Kunst er kanskje ikke det største trekkplasteret i Fort Lauderdale, men museet har hvert år mange internasjonale utstillinger, med store navn innen samtidskunst.

12.30

Båttaxi

På den andre siden av MOAFL ligger det en Water Taxi Station med parkeringshus. For 26 dollar kan du benytte taxibåtene en hel dag på det store kanalsystemet, The Intracoastal Waterway. Det er dette systemet som har gitt byen kallenavnet «Amerikas Venezia». Med en taxibillett koster det ikke mer enn 5 dollar å parkere bilen. En kanaltaxi byr på mer enn transport: Guidene forteller mer enn gjerne om påkostede hus og luksusyachtene som ligger langs kanalene.

13.30

En smake av Florida

Hopp av båten ved 15th Street Fisheries og innta bryggelunsj med fisk- og skalldyr. Sjøsneglen conch er en smakfull delikatesse og serveres både i salater og i en fritert utgave. Her kan du også spise lokal hummer, sverdfisk og krabbe. Avslutt med en Key Lime Pie, en lokal, klassisk dessert.

14.30

Midt i naturen

Du har dessverre ikke tid til Everglades og båtturen i Sawgrass Recreation Park. Et godt alternativ er å ta en kanaltaxi nordover, med en stopp ved Hugh Taylor Birch State Park (2 dollar). Det tar 20 minutter å gå Coastal Hammock Trail. Her kan du også leie kano eller kajakk og oppleve det lokale dyrelivet langs den 1,6 kilometer lange Long Lake.

16.00

Litt ballsport på stranden

Gå gjennom tunnelen fra parken og ut til den lange Fort Lauderdale Beach. Du rekker å slappe av en times tid der før solen forsvinner bak de høye hotellbygningene. I sørenden av stranden ligger det en park med baner for basket- og volleyball, det er bare å hoppe inn i et lag og vise fram dine kunster.

18.00

Slurp i den en østers

Børst sanden ut av håret og ta turen mot kaibarene ved The Intracoastal Waterways for en aperitiff. G&B Oyster Bar har et stort utvalg av østers fra Florida og resten av Nord-Amerika. De koster ikke mer enn fra 2 dollar stykket. Vegg i vegg ligger den sjarmerende restauranten Coconuts med servering langs bryggen på marinaen.

20.30

Mojito og livemusikk

Livemusikk strømmer ut fra pianobaren i restauranten Casablanca Café. Den ligger langs stranden, på høyde med Alhambra Street. Prøv en av deres mange cocktailer, til tonene av sval jazz [K1] og bølgeskvulp.

22.00

Neonlys i natten

Luksusyachtene glitrer i måneskinnet der du er på vei med kanaltaxien mot sentrum av Fort Lauderdale. Gå av ved stopp nr. 3 og avslutt kvelden på en av nattklubbene langs den livlige Las Olas Boulevard.


Gå ikke glipp av!


Shopping. Liker du å rusle rundt i butikkene, kan det være verdt å sette av en hel dag til den store outletbutikken Sawgrass Mills (20 km utenfor byen), eller en ettermiddag i senteret The Galleria.

Glem det!

Solblindhet. Sanden på den vakre stranden er blendende hvit. Glem ikke solbrillene!

Stone-crab sesongen fra 15 oktober til 15. mai

Liker du skalldyr, vil du elske stone crab. Denne krabben er en skikkelig delikatesse, og de store klørne serveres på is, med en kald sennepssaus som eneste tilbehør. Du blir mett av fire store klør. Ikke spesielt billig, regn med ca. 80 dollar, ca. 600 kroner pr. person.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten - ca én gang i måneden.

Abonnér - spar 70%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!