Menu Meny
24 timer i Kuala Lumpur

24 timer i Kuala Lumpur

Ikke like kaotisk som Bangkok, men ikke så stiv som Singapore. KL er som en metropol midt imellom, på kartet og som inntrykk. Her har du en dag i Malaysias hovedstad.

09.00

Kinesisk koffeinkick

La en kopp seigtflytende, sterk kaffe fra den kinesiske øya Hainan få fart på dagen. Ah Weng Koh i Imbi Market (kalles også Pasar Baru Bukit Bintang) har servert kaffe og te siden 1960-årene og er et populært sted for mange innbyggere av KL. Kompletter med ristet brød og kokt egg.

10.00

Tivoli under tak

Fremdeles høy på kaffe? Ta en tur til Berjaya Times Square. Synes du varmen blir uutholdelig tar du en taxi. Berjaya Times Square (timessquarekl. Com) er et av mange megakjøpesentrene i KL. Ikke den med mest bling og fart, eller det beste stedet for en god handel, men her har du en stor berg-og-dal-bane. Innendørs!

10.30

Bukit bintang

Ta toget som er høyt hevet over det meste, monorail, en stasjon opp til Bukit Bintang, og gjør klart kredittkortet ditt. Bukit Bintang er KLs svar på Fifth Avenue, Strøget eller Oxford Street. Her ligger shoppingpalassene på rekke og rad. Det flotteste av dem alle er Pavilion med butikker som snytt ut av alle internasjonale motehus, mens gamle Lot 10 byr på en mer økonomisk shopping. Vil du handle flotte og funksjonelle klær til en god pris? Da går du til Uniqlo – noe midt imellom.

12.00

Haimat

Aquaria KLCC (aquariaklcc.com) går over to etasjer med 250 arter vann- og landdyr – og byr på en reise som går fra kildene i fjellene, via elvene, gjennom regnskoger til mangroveskog og dypt hav. Du kan vandre gjennom en 90 meter lang undervannstunnel som gir deg nærkontakt med hai, muraner og rokker. Hver dag, klokken 12 og 15, blir fisk/dyr matet av dykkere.

13.30

Curry nam nam

Estana Curry House (23 Jalan Sultan Ismail) har den mest smakfulle lunsjbuffet du kan ønske deg. Finn deg et bord mellom taxisjåfører, kontorister og de som jobber på omkringliggende hoteller. Nyt karrigryter, tandoorkylling, nanbrød og mosegrønn mintchutney så god at du er villig til å ofre en arm for den.

14.30

Hils på India …

Tre land på én ettermiddag? Tiada Masaalah! Ikke noe problem! Start i Little India, blant rotibakerier, skreddere og dunkende bollywood-musikk. Gjør kaffesuget seg gjeldende bestiller du en teh tarik, svart kaffe med kondensert melk.

15.30

… dra videre til Kina

Chinatown ligger en kort spasertur fra Little India og oppleves som et scenebytte i løpet av noen minutter. Kjøp en feik Cucci- eller liksom-Breitling dersom samvittigheten din tillater det (du støtter et svart marked med mange tvilsomme innslag), men husk på å prute. Er du trett av trengsel og kommers? Fort deg til Sze Ya (sytemple.org), et av Malaysias eldste templer, inn i tåken av røkelse og brente liksompenger.

17.00

… og land i Malaysia

Kampung Baru er en vanlig malaysisk landsby – midt i metropolen Kuala Lumpur. Mellom skyskraperne ligger det et boligområde der klassiske malayvillaer omkranses av banantrær og blomstrende frangipani. Kampung Bari lever på lånt tid. Tomtene her er av de dyreste i landet og før eller senere blir de lave trehusene byttet ut med blinkende skyskrapere. Om det vil skje om et år eller ti, vet ingen. Kampung Baru er et av de beste stedene i KL for deg som ønsker skikkelig god, tradisjonsrik malaysisk mat.

18.30

Utsikt til tvillingtårnene

Få takbarer i verden kan skryte av en flottere utsikt. Fra SkyBar (skybar.com.my) på Traders Hotel har du beste utsikten til byens stolthet – tvillingtårnene Petronas Towers. Nyt en drink når solen går ned og la deg blende, bokstavelig talt, av skinnet fra skyskraperne rett imot deg.

20.00

Verdens beste matgate

Det er mange turister her og maten er noe dyrere, men Jalan Alor er fremdeles matgate nummer en i KL. Kanskje i hele verden. Plastmøblene er enkle og menyene slurvete laminert, men maten jukses det ikke med. Bestill en ikan bakar, grillet fisk, eller nasjonalretten på spyd: satay. Skyll det hele ned med en iskald Tiger Beer servert i en slitt reklamekjøler. Se, lukt, smak. Sørøst-Asia. Du er her! Dette er det du drømmer om en råkald vinterkveld hjemme.

22.00

Klubbkveld i KL

Changkat Bukit Bintang er byens heiteste partygate og ligger like ved Jalan Alor. Gaten er først og fremst kjent for sine barer, puber og restauranter, men også for den fine klubben Elixir og populære jazzbaren No Black Tie (noblacktie.com.my). Vil du fortsette på en skikkelig nattklubb tar du taxi til Zouk (zoukclub.com.my).

Glem det!

Å la deg lure av skøyerne rundt Bukit Bintang. Hyggelig karer, men søsteren deres studerer ikke på Blindern eller i Bergen og kusinen jobber ikke på Ullevål sykehus. Alt er en godt innstudert forstilling for å lure deg med til en leilighet der, skal det vise seg, det foregår spill om penger. Du taper, selvfølgelig.

Gå ikke glipp av!

Et måltid Beef Rendang. Verdens beste rett (ifølge CNN 2011) er opprinnelig indonesisk, men smaker minst like godt i Malaysia.

Hindu-festival i Kuala Lumpur

Festivalen Thaipusam feires av hinduer over hele verden, men mest populær er paraden i Batu Caves utenfor Kuala Lumpur. Thaipusam handler om takknemlighet for bønner som er hørt og om bot i ren fysisk form. Metallspyd gjennom kinn og tunger, fiskekroker som sitter i rygg og bryst, deltakere i transe. Egentlig vemmelig, men også henførende fargerikt, fengslende og svett. Bli med en million (!) andre besøkende til Batu Caves, gå opp de 272 trinnene forbi gullstatuen av Lord Murugan. Glem ikke kameraet.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!