Menu Meny
24 timer i Reykjavik

24 timer i Reykjavik

Hvalsafari, varme pølser, guidet operatur og en prisgunstig og god restaurant. I Reykjavik rekker du mye i løpet av et døgn.

08.00

Skitten frokost

Ingen frokost på hotellet? Ingen grunn til å sulte. Hyggelige Laudromat Café serverer god frokost på hverdagene og brunch i helgene. Velg «clean» om du ønsker å spise sunt, eller «dirty» om dagen krever litt mer kullhydrater. Austurstræti 9, www.thelaundromatcafe.com.

09.00

Dra på hvalsafari

Islands beste hvalsafari ligger et godt stykke fra Reykjavik, men har du drømt om nærkontakt med disse enorme dyrene og ikke får tid til å reise til Husavik, kan du likevel få se hval. Båtturen tar 3 timer, og du får utdelt varme klær om bord. Pris ca. 400 kroner.

Nøyer du deg med en sagafugl? Da kan du bli med på en times tur for å se lundefugl, pris 200 kroner. Turene går fra den gamle havnen, www.elding.is og www.specialtours.is.

Reykjavik har blitt en matby i toppklasse. Restauranten Sjavargrillid er et godt eksempel.

12.00

Fish and chips

Ta av deg overlevelsesdrakten, forlat hvalfartøyet og kryss gaten. Om frokosten var i meste laget, blir lunsjen lettere. Icelandic Fish and Chips er en organisk bistro med sans for den klassiske engelske retten. Potetene er ovnsbakte istedenfor fritert, sausen lages av den islandske yoghurten skyr, og fisken er, naturligvis, blodfersk. Avhengig av fangst kan du velge mellom fisk som torsk, rødspette, marulk og kolje. Tryggvagötu 8, www.fishandchips.is

13.00

Islan i 3D

En av fordelene med Reykjavik er at du finner det meste innen gåavstand. Så ta en tur over til rådhuset og kikk på den store tredimensjonale modellen av Island. Du får et overblikk over fjell, breer og fjorder i et av verdens merkeligste landskaper. En fin start om du skal reise rundt på øya. Det er gratis adgang, åpent alle dagene i uken. Tjarnargata.

Reykjavik ligger bare tre timers flyreise fra Oslo. Island var lenge et dyrt reisemål, men slik er det ikke lenger. Finanskrisens etterdønninger holder fremdeles prisene nede.

13.45

Handle firluftsklær

Sentrum av Reykjavik er fullt av vikinghjelmer og myke lundefugler. For mer bevisst shopping uten juggel tar du buss (S1, S3 eller S6) eller taxi til Kringlan. Dette shoppingsenteret har over 150 butikker og restauranter. Tips: fritidsklær av det islandske merket 66° North. Ikke billige, men fine og praktiske. www.kringlan.is

15.30

Slapp av i harpa

Kritisert skrytebygning og arkitektonisk fulltreffer på samme tid. Det nye konserthuset Harpa ble innviet sist høst, og for 80 kroner for du en 40 minutters guidet tur rundt i bygningen. Hverdager 15.30, i helgene 11.00 og 15.30. Austurbakki 2, www.en.harpa.is

16.30

Spis en kjendispølse

Reguler blodsukkeret med hurtigmat, for det er ennå en stund til middag. Like ved Harpa ligger Bærjarins beztu, en liten rød pølsebu med aner fra 1937, som sies å ha Europas beste pølser. Hillary og Bill Clinton går god for dem. Metallicas James Hetfield også. Tryggvagötu 101.

17.00

Et rask kirkebesøk

Hallgrimskyrka er tung, rå og nesten uten utsmykninger, men imponerer likevel.Ja, kanskje nettopp derfor. Ta en tur forbi før du går til hotellet for å skifte. Det er ikke nødvendig å gå inn, kirken tar seg best ut utenfra.

19.00

Rimelig gourmetmat

Liker du sjømat, er Reykjavik kanskje Europas beste restaurantby nettopp nå. Vi kunne ha tipset om Fish Market, Fish Company, Thrir Frakkar, Sjavarbarinn, Dill eller Einar Benn, men klokken sju setter du deg til bords på Sjavargrillid. Best. Årets islandske kokk 2010, Gustav Axel Gunnlaugsson, griller fisk, skalldyr og kjøtt til priser som overrasker. Skólavörðustíg 14, www.sjavargrillid.is

22.00

En sengeforløser

Ta en drink ved åpen ild i barlougen på fine 101 Hotel som en avrunding på dagen. Såfremt det da ikke er fredag eller lørdag, da gjør du som islendingene og drar på en real «rúntur», krorunde. Hverfisgata 10, www.101hotel.is.

Reykjaviks kunstfestival 18. MAI til 3. JUNI

Denne festivalen avholdes hvert år og er en av Nord-Europas eldste kulturfestivaler. Byr på islandsk og internasjonal kunst, teaterforestillinger, konserter og utstillinger. www.listahatid.is.

Gå ikke glipp av!

Uteterrassen noen trapper opp i bokhandelen Eymundsson, kanskje Reykjaviks hyggeligste sted for en matbit eller en kaffe. Austurstræti 18.

Glem det!

Fleip om finanskrisen og vulkanutbrudd. Islendingene er inderlig lei kommentarer som «we said cash, not ash».

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten - ca én gang i måneden.

Abonnér - spar 70%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!