Menu Meny

Leder: En tågvagn till begär

Vi i Vagabond elsker tog. Det gjør opplagt mange andre også. Aldri har så mange reist med tog: I 2014 hadde NSBs tog 62 millioner reiser – en økning på 4,4 prosent, eller 2,7 millioner reiser.

Er det ikke litt rart å tenke på at for 12 år siden kunne man reise med tog fra Oslo til Stockholm på 4 timer og 30 minutter? Høres ikke det fantastisk ut? Rett og slett at man kunne ta seg en toglig svipptur til Stockholm. For fireogenhalv time er jo ingenting. Det er jo weekendmat! Men det kunne ikke vare, ingen tjente penger, flykonkurransen kom … togdrømmen ble parkert. Siden 2003 har det tatt 6 timer for å besøke favorittnaboene våre i øst. Det føles jo litt baklengs og ganske langt unna ideen om miljøfremmende transporttiltak. Ikke rart det siden den gang har krevd sin tilhenger av kjedsomhet og kabalentusiasme for å realisere en tur/returbillett Oslo‒Stockholm. Riktignok er sitringen over å kunne sitte for seg selv med muligheten for å kunne tenke en tanke helt fram besnærende og en sterk pådriver for et billettkjøp, men det får likevel være grenser. Slow travel, jada, jada – men seks timer …

Derfor kjære togfolk! Det er lys i kupeen og hull i tunnelen! Det er nå bestemt! Reisetiden skal fra august i år atter kortes ned til fire timer og 30 minutter! Det blir tre avganger hver dag, og SJ setter inn supertoget X2000. Atter skal vi kunne besøke grannarna med skinnesang og svilletrall på hyfsad tid.

Ikke rart det siden den gang har krevd sin tilhenger av kjedsomhet og kabalentusiasme for å realisere en tur/returbillett Oslo‒Stockholm.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!