Menu Meny

Krabi: Lotus i Paradis

Øya Koh Pha Ngan er ikke hva den var. Resort-hotellene vokser seg større. Det gjør veiene, restaurantene og barene også. Nå tar det tjue minutter å komme seg dit med fergen fra Koh Samui. Det gode, gamle pseudo-hippie-miljøet er borte. Den eneste måten å finne seg selv på nå, er hvis man skulle komme til å våkne i bølgene på stranden en tidlig morgen etter et todagers-party og få en plutselig åpenbaring om at meth-amfetamin og alkohol er en dårlig kombinasjon.

Eller kanskje ikke? Det kommer nemlig andre ting til øya med bedre infrastruktur.
Ved Hin Kong-bukta på øyas vestkyst, en halvtimes kjøretur fra festene, har det vokst fram et omfattende yogamiljø. Flere skoler har åpnet de siste årene, og tilbyr undervisning i yoga og diverse meditative teknikker. Undervisningen foregår i åpne haller, så man gjør øvelsene med vinden i håret og lyden av bølgeskvulp, sirisser og gekkoer i ørene.

– Klart det er et rart sted å ha en yogaskole, sier Arnaud, en flerårig lærer ved Agama Yoga. – Når folk hører navnet Koh Pha Ngan, tenker de først og fremst på dop. Men mange reiser gjennom dette området, og mange unge søker det vi tilbyr.

Agama yogainstitutt ligger ved stranden i Hin Kong på øyas vestside. Både Agama og flere andre yogainstitutter her beskriver det de underviser som energiyoga, en disiplin som tar fordelene ved å praktisere yoga noe lenger en vår vestlige gymnastikk-versjon. Energikanaler og -punkter er vanlig terminologi. Kroppen skal vitaliseres ved å jobbe med kroppens energisentere, eller chakraer. Ifølge skolens leder er det «livets fire fundamentale spørsmål» som står i sentrum for filosofien, det vil si: 1) Hvem er jeg? 2) Hvor kommer jeg fra? 3) Hvor er jeg på vei hen? og 4) Hvorfor er jeg her i det hele tatt?

Alf Berg

Skolen garanterer bedre fysisk helse, indre harmoni, økt selvdisiplin og et lykkeligere liv for den som bestemmer seg for å bli en vaskeekte yogi. Og alt dette til den nette pris av 40 kroner dagen.

Uten å røpe altfor mye, kan vi informere om at vi alle dypest sett er Gud, manifestasjoner av en større åndelig kraft. Ikke ille. Og på yogaskolen kan du lære om hva meningen med livet er – ikke akkurat noe en hvilken som helst læreplan kan tilby.
– Jeg har sett enorme forandringer i studentene fra tiden når de kommer, og til de igjen forlater oss, sier Arnaud. – Både fysisk og mentalt. Selv slet jeg med øyeinfeksjoner i en årrekke. Helt til jeg oppdaget øye-yoga. I dag er infeksjonene borte, og jeg har perfekt syn.

Skolen garanterer bedre fysisk helse, indre harmoni, økt selvdisiplin og et lykkeligere liv for den som bestemmer seg for å bli en vaskeekte yogi. Og alt dette til den nette pris av 40 kroner dagen.

Yogakursene holdes hver eneste måned, og selv om kursene starter tidlig i måneden, kan man møte opp når som helst i løpet av kurs-syklusen. Skulle du ønske å fortsette med undervisningen, kan du holde studiene gående i opptil fem år. Kursdagene starter klokken åtte om morgenen og er ferdig tolv timer senere, etter til sammen seks timer med yoga og forelesninger. Les mer på www.agamayoga.com.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!