Menu Meny
24 timer i Amsterdam

24 timer i Amsterdam

Besøk nye, populære områder, spaser langs smale brosteinsgater og la beina hvile ved kanalene.

09.00

FROKOST SOM METTER

Den nyåpnede Hartog's Boterham (Wibautstraat 77) serverer enorme fullkornsbagetter med imponerende innhold på en enkel kafé ,et steinkast fra det over hundre år gamle prisbelønte bakeriet Hartog's Volkoren.

10.00

GJENNOMTENKT HISTORIE

Det er et stort antall museer i Amsterdam og de fleste av dem er verdt et besøk. Viktigst er kanskje Anne Frank Huis (Prinsengracht 267) som pedagogisk forteller den tragiske historien om Anne Frank. Museet er fint, interessant og tankevekkende. Gå dit om tidlig om formiddagen, før hordene med turister ankommer.

11.00

GATER FOR DE TRENDY

Spaser nordvestover, til byens heiteste område – Jordaan. Dette gamle arbeiderområdet er pusset opp og har, som så mange andre steder i byen, fått en nyt æra. Gaten Rosengracht er et godt utgangspunkt. Her er det tett mellom second hand, stilrene designbutikker og gågater. Fortsett nordover for å oppleve gallerier, pittoreske sidegater og hyggelige kafeer.

12.00

DINGLE MED BEINA

Det er ikke så lett å orientere seg blant kanalene, men det er fantastisk å slappe av ved kanalkanten. Brouwergrachtkanalen er særlig vakker med en intim stemning, karismatiske husbåter og lagerbygg som er bygget om til attraktive boliger med store vinduer og fargerike vegger.

13.00

SOPPLUNSJ MED STIL

Buffet van Odette (Herengracht 309) er en sjarmerende restaurant med hyggelig betjening og god mat. Sett deg utenfor, langs det store vinduet, og bli en del av turistenes idylliske bilder av byen. Test den fantastiske tomatsuppen og rund av med te trukket på fersk mynte.

14.00

EN TUR I DET GRØNNE

Den største parken i Amsterdam, Vondelpark, er et godt sted for litt mosjon etter lunsjen. Her er det god plass til kjærestepar, pensjonister og joggere. Men pass deg for syklistene som tramper forbi i rasende fart.

16.00

MARKED OG BILLIG FRUKT

Ta en rusletur rundt i området Pijp. Her ligger det fargerike hus og nisjebutikker. Mandag til lørdag er det et livlig marked langs Albert Cuypstraat. Billige smoothies for 15 kroner og frisk, men ofte genemanipulert frukt for en billig penge.

19.00

EKSOTISK MIDDAG

Takket være kolonitiden på 1600-tallet er Amsterdam en av de få stedene utenfor Sør-Amerika der det går an å få tak i deilig surinamsk mat. Best og hyggeligst er Warung Spang-Makandra (Gerard Boustraat 39). Lite, spesielt og godt besøkt sted. Rimelig er det også.

20.30

JAZZ MED UTSIKT

Jazzmusikere fra hele verden valfarter til Bimhuis (Piet Heinkade 3). Dette er stedet for å roe seg og lade batteriene med avslappet stemning, fantastiske musikere og vidunderlig utsikt mot elven. Kveldskonsertene starter ofte rundt 20.30.

00.00

LEGENDARISK FEST

Dans deg svett på legendariske Paradiso (Weteringschans 6-8). De tre etasjene i den tidligere kirken fylles etter midnatt av dansesugne og festglade folk fra Amsterdam i kreative outfits. Kveldene starter ofte med en livekonsert og fortsetter med kjente DJ-er.

02.00

NATTMAT FOR DE UTSLITTE

Det er på tide å bunkre opp for morgendagen med et nattmåltid. Morsomst er det å kjøpe maten i automatene i Leidestraat. Der kan du teste den friterte ostekroketten bitterballen.

Gå ikke glipp av!

Noord. På den andre siden av Het IJ dukker det opp et nytt område. Noord er noe helt annerledes og friskt med avslappende spisesteder, haller med spartanske kunstner atelier Og helgemarkeder med enorme tilbud. Ta gratisbåten fra baksiden av Centralstasjonen til NDSM.

Glem det!

Red Light District. De både kjente og ukjente områdene er et fenomen som ikke har så mye å tilby. Gatene her er fulle av turister, løsslupne kvinner, fnisende tenåringer og usmakelige sexleketøy som like gjerne kan være usett. Vil man oppleve det tolerante Amsterdam er coffeeshops et triveligere alternativ.

Marked i Queenstown

Om «sommeren» er det hver lørdag et utendørsmarked med alt fra delikatesser, ost, brød og grønnsaker til håndarbeider, smykker og klær. Åpent 9–14 i Remarkables Park.

remarkablespark.com/community/remarkables-market/

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!