Menu Meny
24 timer i Queenstown, New Zealand

24 timer i Queenstown, New Zealand

Du kan selvfølgelig slappe av og bare nyte den travle byen Queenstown. Men da går du glipp av det viktigste, for denne byen er base for strålende opplevelser.

START MOTOREN

Lad opp med kaffe på tanken. Joe's Garage (Searle Lane) er et bra sted å starte dagen. Kafeen er innredet som en garasje, og musikken gleder både stamgjester og noen enkelte turister. Et godt råd: Spis noe lett.

ONE, TWO, THREE – BUNGY!

Ta bussen sammen med AJ Hackett Bungy NZ til den vakre Gibbston Valley og Kawarau Bridge Bungy, verdens første kommersielle bungy. Her blir du veid, sikret og plassert på en bro som like etterpå forsvinner under beina på deg. Bare husk: du er supertrygg. Smil mot kameraet og hopp når det telles til tre. Et garantert adrenalinkick!

SLAPP AV PÅ KAFÉ

Etter et bungyhopp skal du alltid belønne deg selv. Spis lunsj på det legendariske hamburgerstedet Fergburger (42 Shotover Street). Vær forberedt på kø, eller ring og bestill plass i forveien. En tur innom byens lille sentrum er fort unnagjort. Ta en pause ved The Remarkable Sweet Shop (39 Beach Street). Søte kaker, sjokolade og godterier – i mengder.

VEIEN TIL PARADISET

Det er omtrent 30 minutters kjøring ut til Glenorchy og det naturskjønne området Paradise. Veien dit løper langs Lake Makatipu og utsikten er helt spesiell: Snøkledde fjell omkranser innsjøen, og du suser forbi grønne enger, bregner og skog. Har du ikke bil, kan du haike; New Zealand er et av de mest haikevennlige land i verden.

HISTORIEN OM GLENORCHY

Glenorchy er stedet for riding, fotturer eller en guidet tur på Dart River. Jeg vil også anbefale en rolig spasertur rundt innsjøen, langs Lagoon Boardwalk. Sjøen er kjent for sine svarte svaner. Paradise har også flotte turmuligheter, og for Ringenes Herre-entusiasten er det flere interessante steder å besøke, som Lothlórien.

65 SEKUNDERS UTSIKT

Har du lyst tilå hoppe i fallskjerm, så er Glenorchy et av de beste stedene. Den flotte utsikten mot fjellene gjør dette til et hakeslepp av en flytur, men kanskje tenker du for mye på at du snart skal hoppe ut av flyet, 4500 meter over bakken – fritt fall i 65 sekunder. Det er billigere å hoppe fra lavere høyde. skydiveparadise.co.nz

ENDELIG MIDDAG

Tilbake til Queenstown. Etter en opplevelsesrik dag er det fint å kunne slappe av og bli oppvartet på tapasrestauranten The Bathhouse. Stedet er kjent for sin fiskegryte (chowder) og for sin fine beliggenhet ved stranden. Kipp av deg skoene, føl sanden mellom tærne og nyt solnedgangen som speiler seg i Lake Wakatipu.

PANORAMASHOW

Ta taubanen til Queenstown Skyline Gondola. Her vises det et panoramashow med fjellkjeden The Remarkables som bakteppe. I Skyline Bar mikses det utsøkte cocktails, men det er også godt å teste newzealandsk Pinot Noir eller bare nyte utsikten og solnedgangen.

STJERNEKLART

Det er flott å kunne skue ut i verdensrommet og få en guidet tur med teleskop. Da får du blant annet se ikonet Sydkorset, Melkeveien og planeter du aldri har sett før. Fra taubanen er det en kort tur til Bob's Peak for litt stargazing, og har du litt flaks, ligger hele stjernehimmelen der klar og fin. Du får utlevert jakker om det blir kjølig.

BEGYNNELSEN PÅ SLUTTEN

Tilbake til Searle Lane. Her starter du dagen med en lett frokost og avslutter den på Zephyr Bar. Stedet er populært også blant kiwis. Ta deg en øl og avrund kvelden ved biljardbordet.

GÅ IKKE GLIPP AV!
Arrowtown.
20 minutters kjøretur nordover. Pittoresk bysentrum, fjellkjeder, skog og elver. Om høsten kledd i et fargerikt, oransje skrud. Meget vakkert.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!