Menu Meny
24 timer i Zurich

24 timer i Zurich

Den største byen i Sveits er mye morsommere enn sitt rykte. Vakker og elegant byr den på opplevelser også av det alternative slaget.

08 30

ZÜRICH PÅ HJUL

Den beste måten å oppleve denne byen på er med sykkel. På jernbanestasjonen kan du løse ut en City Bike mot å vise fram legitimasjon og betale et depositum på ca. 120 kroner. Trikk er også en utmerket måte å reise rundt i denne halvstore byen på. Byen har ca. 400 000 innbyggere og er således litt mindre enn Oslo.

09 00

VELG LUKSUS ELLER ØKONOMI

Fra jernbanestasjonen kommer du direkte ut på hovedgaten Bahnhofstrasse, med elegante moteforretninger, urmakere og kafeer. Eller du kan velge en tur vestover i byen, til de mer alternative og varierte områdene rundt Langstrasse og Josefstrasse. Her ser du graffiti, noe som ellers er sjeldent i denne byen. Et lite måltid i en av de nevnte gatene koster halvparten av hva du må betale inne i sentrum.

11 00

EN PAUSE PÅ BABU'S

Kafeen Babu's ligger i Löwenstrasse 1, ved jernbanestasjonen. Dette er et populært møtested for hipstere i alle aldre, og finans- og forsikringsfolk. På den andre siden av gaten ligger Bambus. Der selger de rimelige militæruniformer og utstyr.

13 30

TRENGSEL I GAMLEBYEN

De eldre bydelene, med Niederdorfstrasse som pulsåren, er et område hvor man tilbringer atskillige timer. Her finner du mange av de hyggeligste kafeene og barene, og flere rimelige hoteller, som Wellenberg og Adler. Smale brosteinsgater omkranset av historiske bygninger og en stor kreativitet fra butikkeierne. Er du interessert i denim- og workwearmote, skal du besøke VMC (Rindermarkt 8), som har et stort utvalg av jeans, skinnjakker og støvler. Det sies at butikken tiltrekker seg nerder helt fra New York og Japan.

15 00

UNDER VIADUKTEN

Vil du handle i et helt annet miljø, går du til det nyåpnede Im Viadukt (Viaduktstrasse) som ligger under en gammel jernbaneviadukt. Her er det mer enn 30 butikker og et grønnsaksmarked som er helt spesielt. Rockemusikeren Lloyd Cole er en av stamgjestene.

18 00

VERDENS ELDSTE VEGETARRESTAURANT

Haus Hiltl (Sihlstrasse 28) er fra 1898. De serverer en buffé som kan forføre den mest innbitte kjøttelsker. Få av gjestene er vegetarianere, men de følger trenden med å spise godt og sunt. Ikke forsyn deg med alt bordet byr på, for vi gjorde den feilen og måtte ut med 330 kroner per porsjon. Og drikke kom i tillegg. Tallerkenen din blir veiet i kassen og, som det heter, smaker det så koster det.

19 30

MUSIKK HOS MOODS

Oppfatningen av sveitsere som litt stive og konservative blir stilt til veggs når du begir deg ut i Zürichs uteliv. Byen har et stort tilbud av steder med live- og klubbmusikk. Med trikk (eller sykkel) fra sentrum er det ikke så langt til Moods (moods.ch), en avslappet og vennlig klubb som nesten hver kveld har konserter med lokale og internasjonale størrelser innen jazz, blues og verdensmusikk. Moods holder til i Schiffbau, som tidligere var et verft. På den andre siden av Zürichsjøen ligger Rote Fabrik (Seestrasse 395), et senter med spennende og eksperimentelle aktiviteter, både kulturelle og sosiale.

23 00

EN FIN AVSLUTNING

De hyggeligste barene og restaurantene ligger langs Limmatquai og i gamlebyen. Som Oepfelchammer (Rindermarkt 12). Stedet har aner fra 1801 og byr på et pietetsfullt bevart miljø og en herlig stemning. Et godt sted å avslutte en dag i Zürich.

GLEM DET!

Et krevende dagsprogram. Ta en tur til den imponerende Bahnhofstrasse, men når det gjelder shopping, kafeer, frisører og annet, er det mye hyggeligere i gamlebyen.

GÅ IKKE GLIPP AV!

Jeansmuseet i Zürich. Sannsynligvis det eneste i verden. Åpent etter avtale med eieren Ruedi Karrer, også kjent som @swissjeansfreak i sosiale medier. Ruedi, en vennlig og entusiastisk mann i 50-årene, har samlet 12 000 jeans og jeansjakker. Han tipser deg også om andre ting du bør se i Zürich. jeansmuseum.org.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!