Menu Meny

Canada: 8 eventyr rundt Vancouver

Vancouvers beliggenhet er helt ideell for deg som ønsker natur og friluftsliv, skiløping, fotturer, kajakkpadling og zipline. Her finner du alt dette. Og med spekkhuggere, bjørn og hvithodet havørn som holder deg med selskap

The Grouse Grind er en klassiker nær byen der du presses sammen med andre mennesker, men det er jo også en opplevelse. Dra dit i helgen, så får du se folk i forskjellig grad av utmattelse gjøre sitt beste for å slå rekorder – sin egen eller andres.

1. GROUSE MOUNTAIN

Konkurranse i motbakke
The Grouse Grind er en klassiker nær byen der du presses sammen med andre mennesker, men det er jo også en opplevelse. Dra dit i helgen, så får du se folk i forskjellig grad av utmattelse gjøre sitt beste for å slå rekorder – sin egen eller andres. Banen er en tre kilometer ekstremt bratt stigning, der bjørnepark, zipline og en kald øl venter på den som vil. Fra toppen tar du taubanen ned. Husk den muligheten når melkesyren i beina herjer som verst.

grousemountain.com

2. JOHNSTONE STRAIT

Kajakk i dyrenes verden
Johnstone Strait er sundet som går mellom østsiden av Vancouver Island og den kanadiske vestkysten. Her har du store sjanser for å se bjørn, sjøløver og delfiner – samt spekkhuggere. Sent på sommeren er en fin tid her, for da søker laksen mot elvemunningene, og det lokker til seg mange dyr. Lei en kajakk, så kommer du nær naturen.

kayakingtours.com

3. SQUAMISH

Adrenalinbyen
Tettstedet Squamish, en times biltur fra Vancouver, kaller seg for «The outdoor capital of Canada» ‒ og har god grunn til det. Her er den 700 meter høye klatreveggen Stawamus Chief, eller bare «The Chief». Men det er ikke alt: Nede i bukten leker kiterne, og det er fine fottursmuligheter i fjellene. Du kan også ta taubanen opp til utsiktspunktet og feire det med en øl på restauranten der.

tourismsquamish.com

4. WHISTLER

OL-bakker og puddersnø
I skiområdene Whistler og Blackcomb, én og en halv times kjøring fra Vancouver, faller det snø når det regner i Vancouver. Her står du på ski i velpreparerte OL-bakker fra 2010, eller våger deg ut på lengre offpisteventyr («backcountry»). Om ettermiddagen er det full fart med «après ski» som afterski kalles her. Om sommeren koser du deg med å gå turer på merkede stier i en uendelig villmark.

Johnstone Strait utenfor Vancouver Island er spekkhuggernes farvann. Og kajakkenes.
Johnstone Strait utenfor Vancouver Island er spekkhuggernes farvann. Og kajakkenes.
På toppen av Grouse Grind får du trimmet høydeskrekken.
På toppen av Grouse Grind får du trimmet høydeskrekken.

​Fra Vancouver kan du se tvillingfjellene på langt hold – The Lions byr på makeløst vakre fotturer med panoramautsikt mot de dype fjordene, skjærgården ut mot Vancouver Island – med fjellene rundt som ramme.

5. THE LIONS

Fotturer med utsikt
Fra Vancouver kan du se tvillingfjellene på langt hold – The Lions byr på makeløst vakre fotturer med panoramautsikt mot de dype fjordene, skjærgården ut mot Vancouver Island – med fjellene rundt som ramme. Ta en dagstur eller ta med deg telt. Det er fine forhold for turer over flere dager langs The Howe Sound Crest Trail.

6. TOFINO

Flott for surfere
Torino på vestkysten av Vancouver Island er hyggelig og et sted med bølger som lokker til seg et spesielt klientell. Hit kommer nemlig surferne, av helt åpenbare årsaker. De har mange ganger vanskelig med å forlate dette området. Men like fristende kan det være for deg som heller vil fiske, padle kajakk eller fordrive dager og kvelder på den herlige restauranten Wolf in the Fog.

7. BRACKENDALE RIVER

Se ørn og bjørn
Brackendale River i Squamish er kjent, ikke bare for at det er et vakkert sted, men også for å være fint for fugleobservatører. Om vinteren er det spesielt gode forhold for deg som vil se havørner. Da samles de i hundrevis for å nyte de laksene som har lekt seg trøtte. Det er ikke uvanlig at man ser hvithodet havørn (bold eagle), sel og bjørn samtidig.

8. GARIBALDI LAKE

Vakker innsjø
Rett bortenfor Squamish, nærmere Vancouver, starter fotturen til denne populære innsjøen, med en virkelig flott utsikt. Du kan fortsette turen opp på vulkanfjellet The Black Tusk eller til Panorama Ridge. Her skuer du ut over fjell i forskjellige nyanser av grønt, gult og askegrått, noen av dem med snø på toppen. Camp ved innsjøen, husk bare å legge all maten inn i servicehuset, så ikke bjørn og mus kommer på tyveritokt.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!