Menu Meny
24 timer i Madrid

24 timer i Madrid

Madrid er en legendarisk festby som også byr på kunst og elegante bulevarder. Gjør deg klar for et solfylt døgn i Spanias hovedstad!

23.00 På med finskjorta

Madrid tilhører natten, og natten tilhører Madrid. Etter at du har ankommet med kveldsflyet, tar du en taxi inn til hotellet. Så en rask dusj før du gir deg hen til utelivet. Byen byr på mange megaklubber, som den sju etasjer høye Teatro Kapital (Calle de Atocha 125), samt terrazas – utendørsbarer som har åpent til langt inn i de små timer. I bydelen Malasana er Bar Arco et godt sted å starte kvelden (Huertas 9).

10.30 Tid for brunsj

Så skal batteriene lades etter gårsdagens bravader! Hos La Rollerie (Calle de Atocha 20) kan du velge mellom den tradisjonelle katalanske frokosten pa amb tomàquet eller den ikke fullt så sunne vafler med is. Begge deler med god kaffe og nypresset juice.

12.00 Nyt kunsten

Pradomuseet har mer enn 7000 kunstverk i samlingene sine. Her vil kunstelskere kunne tilbringe flere dager. Goya, Velasquez og andre spanske klassikere er selvfølgelig representert. Tiltrekkes du av mer moderne navn som Picasso og Dalí, skal du gå den korte veien bort til Museo Reina Sofía.

13.30 Flott bypark

El Retiro, en av byens største og vakreste parker, ligger like ved Pradomuseet. Lei en robåt ved den lille sjøen, besøk rosehagen, se de vakre monumentene og slå deg deretter ned langs vannkanten og nyt en is.

14.30 Det beste av Madrid

Ta t-banen til Puerta del Sol og gå ned til den vakre Plaza de Santa Ana. Dette området var lenge et noe ubeskrevet blad i Madrid, men i løpet av de siste årene er det blitt meget populært, særlig blant turistene. Torget omkranses av imponerende hus, tapasbarer og restauranter der du kan slappe av under store parasoller.

16.00 Den store utsikten

La ikke det første inntrykket av Círculo de Bellas Artes (Calle de Alcalá 42) lure deg. Til tross for at det ofte er kø når du skal opp dit, og at du må betale 3 euro i inngangspenger, er den absolutt verdt et besøk. Når du først kommer opp, kan du nyte det flotte panoramaet, slå deg ned i en av de mange sittegruppene i loungeområdene og nyte bemerkelsesverdig rimelig øl.

19.00 Tapas og sangria

Ta av fra Gran Vía og gå til innendørsmarkedet Mercado de San Miguel for en aperitiff. Her er det et enormt utvalg av tapas, og en støyende, kaotisk, men sjarmerende stemning under de mørke stålbjelkene. Du kan også ta en drink her inne, men sangriaen ute på torget er et hakk bedre.

22.00 Sen middag i La Latina

Om kvelden er området La Latina som en eneste stor utendørsfest. Leka Leka er en hyggelig og avslappet restaurant i Calle San Bruno nummer 3. Der har de god vegetarmat (ikke glem humusen), men også bra burgere. Er du ute etter noe mer? Da er det tradisjonsrike stedet La Taberna del Capitán Alatriste stedet, det ligger rett rundt hjørnet for Latina. Bare husk å bestille bord i forveien.

23.30 Otra Vez – nok en gang!

Når klokken nærmer seg tolv, blomstrer Madrid på nytt, for da starter festen igjen. Velg et av følgende områder: Huertas, for et mer internasjonalt miljø, gay-området Chueca eller Salamanca, når ikke pengene spiller så stor rolle.

Gå ikke glipp av!

Et besøk på en av byens mange takbarer. En kald drink og utsikt over byen er en flott opplevelse. For overnatting: velg Room Mate Óscar (Plaza de Vázquez de Mella 12).

Glem det!

Tyrefekting. Det er stygt, unødvendig og etisk forkastelig.

Relaterte artikler

Facebook

Følg oss på Facebook

Daglige oppdateringer fra Vagabonds verden - Få reisetips og ta del i våre aktiviteter og konkurranser!

Følg oss her

Vagabonds nyhetsbrev - meld deg på!

Motta vårt nyhetsbrev som gir deg direkte tilgang til det siste på reisefronten.

Abonnér - spar 63%

Få med deg alle godsakene fra Norges ledende reisemagasin!